hesabın var mı? giriş yap

  • ?'özcan deniz "woody allen'ın kıskanacağı bir film çekmek isterim" demiş. woody allen'ın haberi olacağı bir film çeksen yeter be abim.

  • türkiye'deki bütün okulların 9 yıllık ingilizce eğitimini ve bütün üniversitelerin hazırlık sınıfını toplasan bir ozmo dergisi etmez. öyle bir şeydi bu.. çocukken dergideki özenle çizilmiş tam sayfa şehir ve insan manzaralarını incelerken onlara ruh verip hayalimizdeki hayatlarını canlandırırdık. ingilizcem bu denli geliştiyse ozmo'nun payı yadsınamaz kesinlikle.
    (bkz: are you kola)

  • yaşanmaz. mhp bir şekilde tav olur akp ile yan yana gelmeye.
    olur da chp birinci parti bile olsa (ki imkansız), rte bu yetkiyi gider ikinci partiye verir. teamül falan siklemez. akp meclisten güvenoyu alamazsa da meclisi fesheder. meydana çıkanları da polise dövdürtür. öldürtür.

    edit: yatırım tavsiyesi değildir. yandaşlar tarafından mahkemelerde sürünüp, hapislerde çürümekle tehdit edildim. ondan bu edit.

  • el nino dünyada gözlenen en güçlü periyodik iklim dalgalanması olarak kabul edilmektedir. doğu ve ekvatoryal pasifik okyanusunda gözlenen geniş ölçekli ısınma ile karakterizedir ve ortalama frekansı 3-4 yıl olan düzensiz bir iklim dalgalanmasının sıcak fazı olarak kabul edilmektedir. her el nino olayı yaklaşık bir yıl sürmektedir. okyanus kıyılarında yedi yılda bir yaşanan bir doğa olayı, kısaca denizdeki su tabakalarının farklı ısınması sonucu yağışlardaki artış.

    el nino sonucunda öldürücü fırtınalar,sıcak ve bunaltıcı hava dalgaları, yangınlar,seller, donlar ve kuraklıklar meydana gelmektedir.1997-1998'de görülen sonuncu el nino, öldürücü fırtınalara, sıcak hava dalgalarına, yangınlara, sellere, dona ve kuraklığa, tahmini 32 milyar dolarlık da zarara yol açmıştı. iklim dengelerini bozan el nino, etkili alanlara zarar verdiği gibi orman yangınlarına da sebep olduğu için dünya ekolojisini de olumsuz etkilemektedir.