hesabın var mı? giriş yap

  • "...gerçek oyunbozanlık, evrenin bir anlamı olduğunu ancak biz "zavallı ölümlüler"in bu anlamı bilmekten aciz olduğumuzu söylemekmiş gibi geliyor bana. gizem, doğanın üslubunun bir parçası, hepsi bu. sonsuz yanılgı. hiçbir anlamı olmayan anlam. bu paradoks, anlamın anlamının anahtarı. birtakım şeylerde anlam - ya da anlam yokluğu - aramak, sınırlı bilince sahip insanlar tarafından oynanan bir oyun. hayat içerisindeki her şeyin ardında, anlamın ötesinde olan bir süreç var. dikkatini çekerim, anlamanın ötesinde değil, anlamın ötesinde."

  • az once genc bir arkadasimiz yazmis:

    "hiçbir korku filmi insana babanin 36 cevapsiz çagrisi kadar korku veremez"

  • (bir derslik. kara tahtada "i didn't do that" yazısı var.)
    - tekrarlayın ismail bey. ay didınt du det...
    - ay dudınt di dört...
    - of ismail bey off!.. ingilizce öğrenmek istiyor musunuz, istemiyor musunuz?!
    - ya istemiyorum ya..
    - e ne işin var burda?
    - çöbü almaya gelmiştim...
    - söylesene be adam!!
    - ay dodınt de do...
    - onu değil be!! neden geldiğini!!!
    - çöbü almaya!!!

  • içki içmiyorum, hiçbir zaman da içmedim çok şükür; fakat içmek isteyenin özgürlüğünün en başta ben savunurum.

    virüs yasakları ile ne alakası olabilir içki satışının ..?

    bakın bu sarı inekdir, bugün bunu verirseniz yarın ağlamaya hakkınız olmayacaktır.

    dünyanın hangi ülkesinde virüs kısıtlamalarında içki satışı yasaklanmış?

    zorunlu edit: ben bu entryi gece sahura kalktığımda, başlıktaki ilk entryi okuduktan sonra girdim. yasak var mı , yok mu ben hala anlamadım. eğer yasak yoksa araştırmadan yazdığım için hatalıyım. yasak varsa görüşlerim aynıdır.

    yeni edit :
    andy warhol abimizin bir zamanlar " herkes bir gün 15 dakikalığına ünlü olacak " demesi gibi , günümüzde insanlar değilse de bazı konular bir günlüğüne gündem oluyor ve sonra da unutuluyor. bu alkol yasağı mevzusu da aynen bu şekilde oldu ve şu anda kimsenin umurunda değil , çoktan unutuldu bile . . .
    benzer şekilde sol framde gündem olan , fırtınalar koparan her konu bir gün sonra unutulup gidiyor.
    sağolsunlar birçok arkadaş mesaj göndermiş hepsine teşekkür ederim ; avrupada alkol yasağı yokmuş , sadece akşam belirli bir saatten sonra ( bu saat her ülkede farklı ) alkollü içki satışı varmış. bazı ülkeler cafe vb. yerlerde içki içilmesini bir süreliğine yasaklamış , ama evde içmek serbestmiş.
    bir tek rusya 11 günlüğüne bizdeki gibi içki yasağı koymuş ; bunun sebebi olarak da millet ayık kalsın ki , onlara aşı yapabilelim diyeymiş :)

  • ne bos insanlar var. insan gercekten hayret ediyor. 80 yasina gelmis adamin ugrastigi seye bak.
    liseli muhabbeti

  • evet bu da oldu hem de mecliste..

    chp'li engin altay'ın “ millet aç, millet perişan. midesine sadece kuru ekmek giriyor.” sözleri üzerine a.k. partisi denizli milletvekili şahin tin “ o zaman aç değil demek” diye cevap verdi ve bu rezalet tutanaklara geçti. sinir sistemi sağlam olanların izlemesini öneririm sadece..

    gün geçmiyor ki midenizi bulandıracak, insanlığından utandıracak bir şey yaşanmasın..

    yaklaşık 15 sene önceye kadar; sektirmeden oruç tutan, her gece yatmadan şükreden dua eden, ara sıra da olsa namaza giden insandım. ama yıllar içinde öyle bir hale geldim ki bunca yapılan şeylere rağmen kimsenin belasını bulmadığı gördükçe resmen itikadım sarsıldı, geçtim oruç vs tutmayı artık dilek bile dilemiyorum. bildiğin koca bir nesil bunlar yüzünden dinden imandan soğudu, allah'la bile arasına mesafe girdi..

    hala daha; allah sizi kahretsin demekten başka da elden gelen bir şey yok ne yazık ki..

  • mobil versiyonunda eksikler olan uygulama.

    * android telefon ve tabletlerde hdr açılmıyor. ios versiyonunda ise hdr ve dolby vision var.

    disney+'ın ilk versiyonları android'te hdr açıyormuş ama sonradan kaldırılmış. bütün android cihazlarda böyle mi bilmiyorum ama genel bir sorun.

    * samsung'un post-hdr uygulayan video enhancer özelliği de disney+'ta çalışmıyor.

    * hem android hem ios versiyonunda altyazı ayarı yok. arkadaki kenarlığı kaldıramıyorsunuz (ios 16 ve iphone 13 pro max ile denedim).

    tv uygulamasında ise her tür altyazı ayarı var. lg g1'deki uygulamadan görüntü.

    gerçi netflix'in tv uygulamasında bile ayar olmadığını düşününce disney iyi kalıyor. ama mobil versiyonda zorunlu altyazı kenarlığı yerine, altyazı rengi veya konumu sahneye göre değişse daha iyi olur.

    * hem tv hem mobildeki eksiklik ise, ileri-geri sararken ön izleme çıkmaması. ayrıca, tv versiyonunda filmi açma ve ileri-geri sarma hızı yavaş. mobilde hızlı olmasının sebebi hd çözünürlük ve tv portlarındaki 100 mbit sınırının olmaması olabilir. ama bunlar bu kadar fark yaratacak şeyler değil.