hesabın var mı? giriş yap

  • egemen bağış'ın öyle bir imajı var ki, kendisiyle ilgili hiçbir videoya şaşırmam dediğim olay.

  • aslında şöyle de bir durum var. 80'lerde çocuk olmuş ve basketbola bir şekilde bulaşmış kitleden bu kıyaslamaya kobe diyen çıkması çok düşük bir ihtimal. o zamanlar nba ile şimdiki kadar sıkı fıkı olmamız teknolojik olarak çok da mümkün değildi. arada sırada maçlara denk geliyorduk elbette de, jordan olsun, abdulcabbar olsun, hep bunları, daha çok beden derslerinde, spor salonunun duvarlarındaki, dönemin basketbol dergilerinin verdiği çerçeveli posterlerden tanıyorduk. jordan bizim için bir efsaneydi; ben ciddi ciddi bir ara uçabildiğini düşünüyordum öyle diyeyim.

    hani düşün spor ayakkabısı diye bir şey çıkıyor ortaya, ismi jordan oluyor. taktığın şapkadan, giydiği t-shirte kadar uçan adam sembolü var üstünde ve bunlar bir ilk; yani bir ikinci örneği yok o sıralar. öyle, bir spor mağazasından içeri girdiğinde, nba'deki her basketbolcunun adı verilmiş bir ürün bulmak diye bir şey yok.

    şimdi ise durum farklı. elbette bu kıyaslamaya kobe cevabı verecek insan sayısında bir artış olacak, bu normal. bundan 10 sene sonra atıyorum alan zoptrik adında bir oyuncu çıksa, "kobe mi zoptrik mi" diye sorulsa, o zaman da kobe zamanını net hatırlayan kitlede kobe diyen sayısı fazla olacakken, o dönem oyuna hakim olanlar arasında da zoptrik ismi öne çıkacak.

    benim zamanımda "larry bird mü, michael jordan mı?" denirdi örneğin. demek istediğime güzel bir örnek olabilir bu. gerçi o zaman da cevabım aynıydı, şimdi de cevabım aynı. havada karada michael jordan. uçuyor çünkü, öyle biliyorum ben.

  • ülkemizde bol bulunan; bilgisi olmadan fikri olan insan türevleri sayesinde hakkında bolca yanlış bilgilendirme yapılan uygulamadır.

    kurucusu pavel durov'dur. rusya'nın zuckerberg'i olarak anılır.
    meşhur vk platformunun yaratıcısıdır. rusya'dan kaçmak zorunda kalmış bir bilişimcidir. kurucusu olduğu vk, rus devleti tarafından rus mafyaları aracılığı ile elinden alınmıştır ve hayati tehlikeler nedeniyle rusya'dan kaçmak zorunda kalmıştır.

    gelelim uygulamaya;
    uygulama end to end encrypted iletişim yapan ilk uygulamalardan biridir. yalnız bir ara ssl/tsl gibi şifrelemeler yerine mtproto isimli garip bir şifreleme kullanıyordu. bir kaç açık olmuştu bununla ilgili ancak sonra bu durumu düzelttiler.

    sunucuları berlin'dedir. rusya'da değil.
    kısacası sunucuları amerika gizlilik kurallarından daha emin ellerdedir. avrupa birliği bu konuda malum çok daha hassas, özellikle kişisel verilerin korunması, sızdırırlmaması ve paylaşılmaması konusunda. en azından whatsapp'tan kat ve kat güvenli olduğu konusunda kuşku yoktur.

    şu ana kadar herhangi bir kullanıcı kiltesinin verilerini sızdırdığı, paylaştığı, verilerin çalındığına dair herhangi bir vukuatı yoktur.

    ben de dahil, türkiye'de iletişim güvenliğine önem veren bir çok insan tarafından yıllardır kullanılmaktadır. özellikle bilişim işi ve siber güvenlik konusunda iş yapan insanların uzun zamandır tercihidir.

    güvenle kullanınız, kullandırınız.

    edit: sevgili minik donut canavari'nın da eklemek istediği gibi; yazışmalar servera hiç uğramadan iki cihaz arasında da şifrelenebiliyor. arada sunucu olmadığı için en güvenli iletişim yolu ortaya çıkıyor. sunucu yoksa risk de yok.

  • esasen tam adı "how i lost 24 desperate prison heroes in smallville: family guy chronicles theory" olan, lakin karakter sınırlaması sebebiyle kısaltılan dizi projesi. hapishaneden kaçıp ıssız bir adaya düşen süper güçlere sahip 24 dahinin, gelecekten gelen bir cyborg ile aralarında geçen aşk ve ihtiras içerikli hikayesini anlatan bu dizi esprili anlatım tarzıyla sizleri ekran başına kilitleyecek. hangi karakterin dünya dışı bir gezegenden geldiğini çözmeye çalışırken heyecanlanacak, dünyayı ele geçirmeye çalışan ev hanımının başarısız denemelerini izlerken gülümseyecek, kadın erkek dinlemeden adadaki herkesi ayartmaya çalışan kazanovayı gördükçe kahkahalarınıza hakim olamayacaksınız. aynı zamanda bütün karakterlerin özel güçlerini keşfetmeleri sırasında başlarından geçenler hikayeye ayrı bir derinlik kazandıracak. inanıyorum bu dizi tutacak ben de emmy ödülümü yalnız ve güzel ülkem adına alacağım. merak etmeyin kırmızı halıda "i love ekşi sözlük" falan diye birşeyler sıkıştırırım araya.

  • 14 temmuz 2013 tarihinde hüseyin çelik'in basın toplantısı sırasında devlet bahçeli için kullandığı cümle.
    insanların kişisel korku ve fobilerinin siyaset malzemesi haline geldiğinin göstergesidir.

  • prens için talihsiz bi' karşılaşma olduğuna işarettir.
    düşünsene prenssin tatilde bizimle karşılaşıyorsun.