hesabın var mı? giriş yap

  • kalabalıkların memnun olmadığı işler yapacaksanız eğer onları sürece ortak edin, görev verin. sizden daha ateşli olduklarını göreceksiniz.

  • facebook'taki zaman tüneli zımbırtısı için eskiden paylaştıklarımı temizliyordum. en geriye gittim. bir de ne göreyim! siteyi yeni yeni öğrenmeye çalıştığım zamanlarda hoşlandığım kızın adını arama kutusuna değil de durum paylaşma yerine yazmış ve paylaşmışım. bu paylaşım yaklaşık 2 senedir orada öylece duruyordu. büyük utançlar içindeyim sözlük. o zamanlar kızın bana karşı olan davranışlarındaki değişimin sebebini yeni anladım.

  • aynı zamanda ilginç bilgilerin de aktığı video.

    * mars'tan saniyede 32 kilobit veri geliyor. mars'ın çevresinde dolanan bir uydu sayesinde internet (upload'dan bahsediyor) 2 mbit hıza kadar yükseliyor ama onun da zamanı çok kısıtlı (8 dakika). bundan dolayı mars'ta canlı yayın yapılamıyor.

    * bazı fotoğraflar 1.000'in üzerinde aynı kare "üst üste koyularak" renderlanmış. böylece ciddi anlamda keskin görüntüler elde edilebilmiş. 1.8 milyar pikselden bahsediliyor..

    * bazı fotoğraflarda gökyüzü mavi görünüyor. bu bilerek yapılmış. bilim adamlarının yeryüzü şekillerini inceleyebilmeleri kolaylaşıyormuş.

    * curiosity şuanda mars'ta aktif olan tek araç. spirit 6 yıl sonra, opportunity ise 14 yıl sonra çalışmaz duruma gelmiş.

    * nasa 2021'de "kum fırtınası" nı saptayan bir araç göndermeyi planlıyormuş. adı ingenuity.

  • aldığı 10 liralık kahve yüzünden çeşitli yaftalara maruz kalan tiptir.

    yönetilenin yöneteni seçtiği bir düzende eleştiri hakkı kadar normal bir şey göremiyorum.

  • metroda kulak misafiri olduğum iki yaşlı amcanın arasındaki şu konuşma;
    -benim bir arkadaşım var gazeteyi gözlüksüz okuyor.
    -gözlüksüz müü?
    -eveet.
    -vay bee...

    gülümseyerek dinledim çünkü gerçeklik budur, çok içten geldi bu muhabbet. bizim de böyle diyeceğimiz günler gelecek...

  • başlık: koptum piçler okuyun

    1. ikinci dünya savaşı sırasında ingiltere başbakanı churchill radyoda konuşma yapmaya gidiyormuş. radyo evinin kapısına gelince, bindiği taksinin şoförüne sormuş: “beni yarım saat bekleyebilir misin?” karanlıkta müşterisinin yüzünü seçemeyen şoför: “özür dilerim sör, ama başbakanın konuşmasını dinleyeceğim.” churchill yurttaşının bu ilgisinden pek hoşnut kalarak iki sterlin uzatmış. şoför parayı aldıktan sonra yerlere eğilerek selam vermiş: “skerim churchill’i, sizi bekliyorum efendim.

  • kötü bir trol başlığı. artık o kadar belli ki bıktırdı iyice bu tür trafik yaratıcı clickbait tarzı başlıklar.
    böyle bir olay olmaz demiyorum ama başlığı açan kişinin tarzı çok belli ki böyle bir kadını uzaktan 100 metreden anlayabilir ve yaklaşmaz. direkt filmin devamını anladığınızda sıkılırsınız ya filmden öyle bir şey. ilk 2 cümleden sonu belli hikayenin.