hesabın var mı? giriş yap

  • diyanetin her an kapatılmasına sebep olabilecek açıklama.

    edit: hiçbir güç kapatamazdı ama adnan hocam başarabilir. hadi hocam göster gücünü bakalım. gücüne inandır bizi kapındayız.

  • guzel soru. japonya'da kuzeydeki daglik alanlar da yerlesime cok uygun olmadigi icin nufus belli bolgelere toplanmak zorunda. ozellikle tokyo-osaka arasinda hizli trenlerle (bkz: shinkansen) sadece uc saatte ulasimin saglandigi koridor ulkenin esas yerlesim bolgesi . en buyuk iki is, kultur, yasam merkezi olan tokyo ve osaka, ve onlarin arasinda kalan tum sehirler tam bir megalopolisornegi olusturuyor. japonlar iste buraya sigiyor. bu megalopolisi de icine alan daha buyuk kent koridorunun adi da tokaido koridoru; ulkenin dogusu ve batisini baglayan koridor.

    yasam tarzlarina gelirsek eger tokyo'da yani ulkenin merkezinde bile her yerde mustakil evler goruruz. ama bunlar bizim bildigimiz amerikan suburblarindaki dandik, tekduze evlere benzemez. tam aksi bunlar genellikle cok yogun yapilasma icerisinde olan ancak yine de son derece modern ve nevi sahsina munhasir konutlardir. mimarlar tarafindan kullanacak ailenin yasami goz onune alinarak tasarlanir.

    oyle bizdeki gibi mimarlar muteahhitlerin gorgusuzluklerine alet olmaz, ya da sadece zengin kesime calismaz. tam aksi halk icin calisirlar, oldukca kucuk ama islevsel ve estetik bir ev tasarlayabilmek cogu japon mimar icin bir gorev, bir sorumluluk gibi gorulur. muteahhit dedim bak bi urperti geldi.

    ısteee beleee romalilar. minnak japon kardeslerimize de burdan sevgiler.

  • asıl bu yalanı ortaya atmak şeytanlıktır.
    o zaman fenerli çocuklar neden o kadar pres yaptılar, para atışını kaybedip santrayı galatasaray yapınca fenerbahçe'nin gol yemeden bitirme planı suya düştü, daha topa dokunamadan gol yiyip rezil oldunuz, çocukları kalkan olarak kullandınız, hala konuşuyorsunuz.

  • araba kullanırken uykunuzun gelmesini engelleyecek, gelirse de uykunuzu açmanıza yarayacak pek çok yol var:

    kahve ve/veya çay içmek:
    en çok bilinen yöntemdir. kafein ve teinin uyku açtığını bilmeyen kalmamıştır. uykunuz henüz gelmeden kafein ve tein içeren şeyler içebilirsiniz. bunlar arasında en kısa sürede etkisini gösteren ve etkisi en uzun süren türk kahvesi ve espressodur. koyu bir nescafe veya demli bir iki bardak çay da içebilirsiniz. bunların yaratacağı etki 3 veya 4 saat kadardır.

    sakız çiğnemek:
    sakız çiğnemek mideyi uyararak çalışmasını sağlar. midenin çalışması da beynin uyku durumuna geçmesini engeller. sakız çiğneyerek uykunuzun gelmesini geciktirebilirsiniz.

    otoradyo veya teyp:
    klasik müzik, türk sanat müziği, arabesk vb. müzik türlerinden uzak durduğunuz takdirde arabanızda çalan şarkılar ve radyo yayınları sıkılmanızı engelleyebilir. sıkılmak ayık kalmanın en büyük düşmanlarındandır. adrenalin seviyenizi yükseltmeye yardımcı şarkılar ve radyo programları sizi ayık tutacaktır. korku, heyecan, endişe gibi durumlarda salgılanan adrenalin hormonunun da uykuyu kaçırdığı bilinmektedir.

    atıştırmak:
    birşeyler atıştırmanız durumunda mideniz bu yiyecekleri hazmedene kadar uyanık kalabilirsiniz. sonuçta yemek midenin harekete geçmesini ve çalışmasını sağlar. bu durum bir süre için uyanık kalmayı sağlayabilir. tabi ağır ve yağlı yiyecekler yerseniz ters etki yapabilir ve uykunuzu getirebilir. hafif yiyecekler tercih edilmelidir. elma ve portakal gibi meyveler uyku açmaya birebirdir.

  • babala tv'nin son yayınında "hayatımda akp'nin kapısından geçmedim" diyerek duyar kasan aktrollün kirli çamaşırlarının ortaya dökülmesi olayıdır. aktrollün adı umut nimet ataş.

    link

    ünsal ünlü'nün dediği gibi: "bir siyasal islamcı sizi asla şaşırtmaz. her kabın şeklini alır."

  • (bkz: 18 aralık 2012 odtü olayları)
    bingöl üniversitesi senatosu tarafından duyurulan basın bildirisinde geçen ifade.

    "(...) doğu ve güneydoğu üniversiteleri olmak üzere tüm üniversitelerimize çok önemli ve anlamlı destekler sağlaması takdirle karşılanması gerekirken, sayın başbakanımıza bu nevi muamelenin reva görülmesini doğru bulmadığımızı türkiye kamu oyu ile paylaşmak istiyoruz."

    bu bildirinin imzacılarından üçünün soyadı da baydaş. üniversite senatosundan;

    prof. dr. gıyasettin baydaş (rektör)
    prof. dr. burhanettin baydaş (üye)
    yrd. doç. dr. abdulvahap baydaş v. (üye)

    bu adamlar ağızlarına bilim lafı alıyorlar.

  • hayret ki yazılmamış bugüne kadar.

    etimolojisi hakkındaki en yaygın teorilerden biri, "knurd" sözcüğünden gelmesi. 60'ların sonu 70'lerin başlarında (kimileri bunun 40'lar olduğunu da söylüyor) bir enstitüde sürekli içip parti yapan ("drunk") öğrenciler ile devamlı çalışan inek tipleri ifade etmek için uydurulmuş sözcük olduğu yönünde. ("knurd" "drunk"ın ters yazılışı) gel zaman git zaman "nurd" olmuş sonra da "nerd" olmuş, okunuşu hep şimdiki gibiymiş.

  • komutan ayak üstü askerlerle muhabbet ederken içlerinden birine soruyor:

    -safter oğlum ne zamandan beri beraber bunlar?

    -kimler komutanım?

    -kaşların.