hesabın var mı? giriş yap

  • bilhassa lisan güçlükleri halinde iletişimin hayati önem taşıyabildiği havacılık , denizcilik , askeri kullanımı yanında gündelik yaşamda kullanıldığında , iletişimin kalite ve doğruluğunu arttırmak amacıyla , uluslararası platformda kabul görmüş kod sistemi .

    açık lisan ve kod kullanımında , bu kodların telafuzunda bazı heceleri burada belirtemediğim şekilde vurgulanarak söylendiğinde , telsiz yayını gibi kesinti ve parazitlerle uğrayabilen iletişimde bile ; hazır bazı kalıpların kısaltmaları kullanılırken ifadede bazı kayıplar olsada , anlatımın büyük ölçüde anlaşılabilir olacağı bir kod sistemidir .
    türkiyede dahil çoğu ülkelerin kendi alfabelerine ait kendi kod sistemi mevcuttur , türkiyede deniz ve hava sektörleri standart olan ingilizce sistemi kullansada ; asker ayrı , polis ayrı ve herkes kendi kafasına göre kodlama geliştirdiğinden türkçe kod sisteminde ufak çaplı bir kaos mevcuttur .

    alfabetik sıralama ; a. alfa , b. bravo , c. charlie , d. delta , e. echo , f. foxtrot , g. golf , h. hotel , i. india , j. juliet , k. kilo , l. lima , m. mike , n. november , o. oscar , p. papa , q. quebec , r. romeo , s. sierra , t. tango , u. uniform , v. victor , w. whiskey , x.x-ray , y. yankee , z. zulu
    sayılar 0. nadazero , 1. unaone , 2. bissotwo , 3. terrathree , 4. kartefour , 5. pantafive , 6. soxisix , 7. setteseven , 8. oktoeight , 9. novenine ve nokta stop

  • bu kadını beğenir tamer karadağlıyı ise antipatik bulurdum, ödül töreninde kadın ödülü almadığı için nezaketen ödülünle konuşmanı tamamla diye incelik yapmış, at suratlı kadın noluyeaa deyince t.k tüm nezaketiyle kadının topuna girmeyerek ustaca beyefendiliğini korumuş, sözde feministler almış videoyu mağduriyet yaratma çabasına girmişler, bu n.y'da onların gazıyla kendini komik hallere sokuyor.

  • ispanyol gitarının ünlü isimlerinden javier garcia moreno ile birlikte türkiye 'de ve dünyanın her yerinde konserler verdi.yaşayan en büyük latin müziği gitaristi olarak kabul edilen alirio diaz' la yaptığı çalışmalar kanneci'nin ününü latin amerika ülkelerine bile duyurdu. anadolu ritmlerini latin gitarıyla birleştirerek klasik gitarın önemli bir ismi haline geldi.

  • "@mutewwit: osmanlı zamanında, metrobüs duraklarındaki iade makineleri akbil basılınca ötmezmş. öyle ki fakirler mahcup hissetmesin. inceliğe bakar mısn?"