hesabın var mı? giriş yap

  • öğrenciliği özletendir. ne güzel günlerdi o günler. uyanırdım hava biraz griye çalıyorsa gidesim gelmezdi gömülür uyurdum öğlene kadar. sonra uzunca bir kahvaltı. derken finaller gelir 3 hafta uyumaz geçerdik dersleri.
    ya şimdi? her gün final sabahı mübarek. deadline diye diye ömrümüzü tüketiyorlar.
    çok özlüyorum çok... her sabah uyanınca aklıma geliyor. mazide kaldı her şey...
    öğrenciliğim benim!

  • bu geceki performanslarini izliyorum da, beyazdan kasitlari eroin olabilir. zira baska bir kimyasalla boyle bir kafa mumkun degil.

  • tabii, çıkarın gitsin. 21. yüzyıl insansızlık çağı. teknoloji, pandemiler "insansız olun" diyor. kimse kimseyi sahiden sevmiyor, özlemiyor.
    üstat behçet necatigil, bu zamana "çok çiğ çağ"* demişti, bir kilim metaforu üzerinden. "ama biz dokuduk bu kilimi. eh, bir dereceye kadar."
    evet, bizim eserimiz. sadece çiğ değil, sığlığın gözde olduğu bir çağ..

    affetmek hak vermek değil, anlamaktır.
    ilk hatada çıkarırsanız, hayatınız yol geçen hanına döner; bir insanı gerçekten ve yakından tanıma şansınız olmaz. dostluk olmaz, olsa da kalmaz.
    hadi dostluğu boş verin; dostluk denilen, ya böbürlenmek ya da yakınmak için*. fakat insansız yaşamak..o kadar güçlü müsünüz bakalım? sonra yalnızlık duvarında ağlamayın.
    "ilk merhamet ölür, sonra insan
    ve büyümez insan oluş
    büyür yalnızlık.."*

  • ermenek'teki madencinin eşi ne diyordu, herkes bayram yaparken biz bayram yapamadık, mecbur kaldık, her şeyi kabul edip madene indiler. öğle yemeği için dışarı çıkmamayı, tuvalet izni kullanmamayı, servis parasını ceplerinden ödemeyi kabul ettiler. çünkü bakacak çocukları, doyuracak karınları vardı ve bir kişi hayır diyip düzene kafa tutsa 100 kişi evet diyip düzene dahil olmak için kapıya gelecekti. işte bu yüzden ucuz işgücünü daha da ucuzlatabilmek için nüfusun artmasını istiyorlar ve artan nüfusa oranla açlıktan ölmeyecek kadar kazanılan bir işe şükretmemiz isteniyor. ve buna mucize diyorlar.

  • +43'umle destek verdigim kadindir.
    25'i gecince noluyor saniyorsunuz bir anlasam !

    edit: 43 yasindayim esollari !
    43'ten 25'i cikarabilecek kadar sayisal zekam olsaydi, prefusor filan olurdum !

  • ücretsiz ve geçici vpn için şunlar kullanılabilir:

    * protonvpn
    * psiphon
    * lantern
    * kaspersky vpn(300 mb/g)

    ücretli servisler için ben şahsen kaspersky vpn (kaspersky secure connection olarak da bilinir) kullanıyorum ve memnunum. kaspersky'i tercih etmemin iki önemli nedeni biri fiyat ve diğer engellenme ihtimalinin daha az olması.

    yaptığım araştırmada güvenilir ve büyük firmalar şunlar diyebiliriz:

    * expressvpn
    * cyberghost vpn
    * surfshark
    * nordvpn
    * kaspersky vpn
    * protonvpn

    fiyat açısından şöyle sıralayabiliriz:
    kaspersky vpn < cyberghost vpn < surfshark < nordvpn < protonvpn < expressvpn

    fiyat ve sunucu sayısı açısından cyberghost vpn de ilgimi çekiyor, ama engellenme durumu hakkında emin değilim.

    bir de mesela araştırdığım kadarıyla expressvpn tv'de de kullanılabiliniyor, yani dns ayarlaması ile tv üzerinden abd, ingiltere vs. içeriklerine ulaşmak mümkün.

    ama mesela kaspersky ile bu pek mümkün değil, destek ekibinden adress alıyormuşsun vs. ki buda pratik değil. diğerleri hakkında bilgim yok.

  • ataturk havalimanı dıs hatlar'da thy lounge da gordum kendisini. kendisi ile fotograf cektirmek isteyen herkesle birer birer ilgileniyordu, o icten gulumsemesi ile mutevaziligini gormeniz lazimdi. adamda en ufacik bir kasintilik yoktu. hatta fotograf cektirdikten sonra biraz otede telefonuna bakip surati dusen bir kiza seslendi, tekrar cekelim dedi, telefonu kendisi eline aldi kafa kafaya verdi kizla cekti fotoyu. sonra da bak guzel oldu deyip geri verdi boyle tatli bir mahcup ifade ile. gercekten tarkan neden tarkan anlasiliyordu. daha 2 gunluk sohretlerin havalarindan gecilmezken, yaninda koruma yok, kasinti tavirlar yok, kibir yok, aurasi gorulmeye degerdi.