hesabın var mı? giriş yap

  • bir çeşit mantar enfeksiyonudur. bir gecede kına ile kan lekesi rengi arasında lekeler ellerde veya ayaklarda belirir. bazı kaynaklar bulaşıcı olduğunu belirtirken bazı kaynaklar da bulaşıcı olmadığı yönünde bilgi verir. genelde toprakla uğraşan ve nemli ortamlarda yaşayan insanlarda görülür.

    selenyum sülfür içeren kremler ile tedavi edilmektedir.

    halk arasında uykuda kına yakılması, meleklerin, şeytanların kına yaktığı gibi aptalca bir bilgi yaygındır. yine türkiye'deki forumlarda karaciğer rahatsızlığına dayandırılan kulaktan dolma bilgiler yer almaktadır.

    korkmayın, telaşlanacak birşey yok ancak bir dermatoloğa görünün ve tedaviye hemen başlayın.

    edit: bulaşıcıymış.

  • 35+ bir kadına, “beni kabul etmeyip de ne yapacak, düşürürüm ben bu yaşa gelmiş kadını,” diye yaklaşan ama reddedilen birinin hezeyanı. aksi takdirde, sizinle alakası olmayan insanların size dokunmayan tercihlerini neden kendinize dert edesiniz, değil mi?

    edizhun; arkadaşlar, ciddi soruyorum; geri zekalı mısınız? bi' insanı savunmak için onunla aynı özelliklerde olmak mı gerekiyor? afganistanlı/suriyeli de değilim; onlarla ilgili yazdım. tacize, tecavüze, kadın cinayeti girişimine de maruz kalmadım; aleyna çakır'ı savundum...

    yaşımdan size ne? 35+ değilsem bu densiz giriye cevap veremez miyim? gerçekten hastasınız, yahu, lami cimi yok; hastalıklısınız.

  • *** 2010-2011 şampiyonu trabzonspor ***

    ilaç adlarının %99.3'ünde* şu harfler yer almaz:
    c, (ç), d, g, (ğ), h, (ö), (ş), u, y

    şu harfler ise ilaç adlarında vazgeçilmezdir:

    s, o, l, d, i, n,

    kuşkusuz istisnalar vardır. ilk duyuşta kulağa ilaç ismiymiş gibi gelen bir kelime türetmek için:

    ilk hece için üç ihtimal vardır:
    a) bir sessiz bir sesli
    b) bir sesli bir sessiz
    c) bir sessiz bir sesli bir sessiz

    ilk hece bunlardan hangisi olursa olsun ikinci hece bir sessiz bir sesliden ve son hece de bir sessiz bir sesli bir sessizden oluşur. x = sessiz harf o = sesli harf olsun:
    üç ihtimal:

    xoxoxox
    oxxoxox
    xoxxoxox

    ilk hece xo şeklindeyse p, d, t veya r sessizlerinden biri alınır. yanına e gelirse diğer sesliler de e-e-o veya e-i-o veya e-i-a diye gider. yanına a gelirse a-o-i formülü uygulanır.

    ilk hece ox şeklindeyse sesli harf a olur. a-i-i (aspirin) veya a-a-a ya da a-e-i şeklinde devam eder. a-a-a diye giden seriyi x'le bitirmek vaciptir.

    son hecenin seslisi i ya da o ise son hecenin son seslisini de "n" yapmakta fayda vardır.

    ilk hece xox şeklindeyse sesli harf e yapılır. sesliler şöyle gelir: e-i-o, e-a-o. ilk hecenin ikincisi sessizi "p" olursa daha makbul olur.

    bu algoritmaya uygun birkaç isim uydurmalım şimdi de:

    remedon, anjilin, tefsimol, sepmidon, temparol, rapsedin, remipal, sefamol

    bu algoritmanın basic diline uyarlanmış halini de yakında bu entryde bulabilirsiniz.

    bu entryi görüp, ciddiye alıp, üşenmeden kötüleyenlere tavsiyem: "bir hepsimol al, geçer."

    edit: 18 yıllık rüya gerçek oldu. girişimci bir arkadaşım bu algoritmaları kod haline getirdi: ilaç ismi üretici

  • hımmm...
    aşağılamak ve kadın.
    ve tecavüz..
    ve müslüman..
    ve islam..
    ve erkek..

    ve bunu diyen bir kadın.

    zamanla şunu anladım. din, vicdan ile akıl arasına perde koyuyor. bir çok şeyi meşrulaştırıyor. darül harp gibi şeyler falan mesela hep bir bahane. gerçekten büyük bir perde din. din ile bu kadar uğraşıp, ilgilenen insanların bu kadar sapıtması normal değil.

  • influencer takip eden bos beles tayfanin protestosu... influencer derken kimi kastettiginizi bile bilmiyorum... onlari protesto edecek kadar itici buluyorsaniz muhtemelen takip ediyorsunuzdur...

  • gerçeğini bulmak zor değildir. oldukça kırılgan tırt bir taştır. ekmeğini gia yemiştir. 10 yıl kadar pazarlamasını yapmış, maden sahibi murat akgün ise ancak bu 10 yılın ardından pazarlama ve satışını yapabilmeye başlamıştır.

    sentetiği tercih edilir zira renk değişimi belirgindir. sultanit ya da zultanitte ise farklı ışıklarda renk değişimi olsa da değişim az olduğu için tırttır... ülkemize gelen cruise gemileri mağazaların müşterilerine bu taşın (orijinalinin) satılmasını yasaklar zira sentetik olanı gemide bol bol satılır.

    gia tarafından pazarlanırken madenden sürekli olarak taşlar araklanmış ya da madem sahibi bu şekilde gelir elde etmeyi amaçlamış olabilir ve piyasaya düşmüştür. belki devlet desteği olsa, devlet eliyle pazarlansaydı bir yerlere gelebilirdi ancak tren kaçalı çok oldu...

    yatırım olarak alınmaz... bir morganite, tanzanite değildir... bir pırlanta, yakut, zümrüt, safir asla değildir. bir aleksandrit ise rüyasında bile olamaz...

    dediğim gibi tırttır...

    edit: biz de millete laf anlatıp bilgilendirelim diyoruz. gemolog yerine jeoloğa değerli taş soran insanlara laf anlatmak baştan hata. bu işten para kazanıyor olmamı geçtim çekirdek ailemde yurtdışı müzayedelere ekspertiz yapmaya çağırılanlar, fiyat belirleyen var. siz siz olun buralarda kimselere laf anlatmaya kalkmayın... uğraşmanıza değmez.

    bugün gemolog yerine jeoloğa giden yarın bel fıtığı için çıkıkçıya da danışır...