hesabın var mı? giriş yap

  • ne demiş fuzuli; mey biter saki kalır. her renk solar haki kalır. ilim insanın cehlini alsa da, hamurunda varsa eşeklik; baki kalır.

  • ben bu kardeşimizin sanatsal açıdan ortaya koymuş olduğu eserlere hayran kaldım.

    kendi iç dünyasındaki hayal ürünlerini yine kendi sanatsal bakış açısıyla hayata geçirerek sergilemesi takdire şayan bir durum.

    ilerleyen yıllarında daha güzel eserler ortaya çıkartacağına eminim.

    kendini takip etmeye başladım ve sanatsal gelişimini zevk ile takip edeceğim.

  • https://cointelegraph.com/…tcoin-price-crash-arkham

    son yaşadığı crash'in özeti kimsenin dile getirmediği tersine akış olabileceği iddia ediliyor.

    grayscale'in elinde 16 milyar dolarlık kripto para portföyü mevcutmuş. kullanıcılara ait bu fon 11 ocak'a kadar bitcoin'e çevrilemiyormuş ve borsada bozulduğu zaman piyasadan %16 ucuza bozulabiliyormuş ancak. 11 ocak itibariyle kullanıcıların bir kısmının borsalara bitcoin'lerini aktarıp yükselen fiyat ile beraber aradaki farktan da kaçınarak bozmuş olabilecekleri söyleniyor. (kullanıcı dediysem içlerinde muhtemelen büyükler de var)

    özetle etf'den piyasaya para girişi ve fiyat artışı bekleyen kitlenin eline bütün bunlar olurken bu detayı hiç vermeyerek çok pis verdiler.

    ps1: aslında sec'in etf şartları içinde redemption işinin bitcoin ile olamayacağı ve usd olarak gerçekleşeceği baştan bağlanmıştı diye okumuştum ki öyle.
    https://www.etfcentral.com/…ow-upcoming-bitcoin-etf

    ps2: ama burada bahsi geçen 2013'ten beri satışta olan gbtc hisseleriymiş, spot etf çıkınca, masraflar da azalınca cash de olsa redemption işi mantıklı gözüküyor. peki bu borsalar 24 saat açık mı? açık olmasa da etf issuer ile piyasaya göre kendini dengelemeye çalışan market maker 24 saat esasına göre mi çalışıyor işte bunlar düşüşün ne zamana kadar, hangi fiyat seviyesine kadar olacağına dair belirleyici unsurlar.

    ps2: bir üst maddeye istinaden, cuma günü büyük pozisyonlara girmenin ne kadar sakıncalı olduğu geleneksel piyasalar işin içine girince tam olarak ortaya çıkmış oluyor.

  • gecenin bir yarısı hepimizin kopmasına sebep olan okuma hatası.
    şöyle ki..
    yer yamulmuyorsam meşrutiyet caddesi, bir dükkan vatan gazetesinin reklamını tepesine asmış, altta da dükkanın ismi: yakut kırtasiye...
    arabayla önünden geçiyoruz arkadan arkadaş atladı:
    nassı yaa vatan yahut kırtasiye yazmışlaarr...

  • hiç aldatılmadığım için bilmiyorum ve merak ediyorum ama bi arkadaşım aldatılmıştı, onları gözlemledim. kızın sendeki en basit şeye bile tahammülü azalmışsa, başkasına tahammülü artmıştır. örneğin hapşırdığında iyi yaşa yerine, ya ödümü kopardın yavaş ya...diyorsa başkasındadır artık kalbi.

    debe edit: ilk kez debe'ye de girmiş olduk, hadi bakalım.

    eeeeey türk insanı, atana ve cumhuriyetine sahip çık, başka türkiye cumhuriyeti yok.

  • olaya şu gözle bakılabilidiğinde oldukça basittir. 3 kişi var. sahtekar, bakkal, pastaneci.

    sonuçta pastaneciye giren çıkan var mı? yok. adam 100 tl verdi ve son işlemde 100 tlsini aldı çıkıp gitti.

    geriye kalan iki kişiden birinin kârı öbürünün zararı olacaktır. sahtekarın karı ne? 95 + sigara. dolayısıyla bu kime kaçtı? evet baggala.

  • daha dur insafsız, adamlar çözeceğiz demiş. üstünden bir gün bile geçmeden rezalet başlığı açılır mı? insanlık olarak biraz tırt bir hale geldiğimizi düşünmekteyim.