hesabın var mı? giriş yap

  • tok olunduğu halde yemek yapmak, sonra ''güzel koktu be'' deyip, yemek. sonra ''ağırlık çöktü'' deyip kahve yapmak. içerken dizi izlemek. sonra birkaç bölüm daha izlemek. hop iki üç saat kaybetmek. ''bir kahve yapıp derse geçeyim'' demek. kahveyi yaparken ''acıkırsam ne yapacağım? dur bir şeyler yapayım hazırda dursun'' demek. yapınca ''güzel koktu be'' deyip yine yemek. zaman çok hızlı geçmese ders çalışmaya vakit kalacak da işte...

  • özgüven problemi yaşayan bir öğrencim var. ödevini öğle arası inceledim, mükemmel hazırlamış. tesadüfen koridorda görünce yanına gidip ödevini çok beğendiğimi söyleyip "seninle gurur duyuyorum" dedim. allahımm bu sözümü duyunca elindeki koca resim çantası ve sırtındaki birkaç kiloluk okul çantasıyla sektire sektire mutluluktan bir koşuşu vardı koridorda unutmam mümkün değil. küçük bir cümle büyük bir iş başardı sanırım.

  • 2 saattir japonya'nin kagoshima bolgesinden yayin yapan osumi fm network'un ito-san'iyla iletisim kurmami saglamis platform. yanisi efenim; dinlemekle kalmayin, buldugunuz radyolarin iletisim seylerine mail de atin. fax varsa fax da atin. "bu devirde radyo dinleyen kalmis mi?"cilara nispet olsun!! osumi fm'de fax da vardi da, atamadim bende yok. *

  • normalde suç işleyen, vergi kaçıran insanlar göz önünde gözükmez, olabildiğince gizli saklı yaşamaya çalışırlar. ancak bizim kaçakçımız da suçlumuz da ünlü olma fenomen olma peşinde. bu kafayla bu kadar parayı kazanacak legal veya illegal işi nasıl yapmış, nasıl başarılı olmuş hayret ediyorum ben yine de. şunu da merak etmiyor değilim bu kadın instagramda sağa sola para fırlatmasaydı acaba yine bugün olanlar olacak mıydı?

  • çocukluğundan beri her gün ağır antrenmanlar yapan siyahi bir futbolcuyu dövebileceğini zanneden malları açığa çıkarmıştır. keşke imkan olsa da teke tek bi bırakabilsek.

    daha sen o ayağını kaldırmadan adam seni hastanelik eder, pipetle çorba içip altına sıça sıça 1 sene yatarsın.

    edit: başlığın başıma kalmasından hoşlanmıyorum.

  • bu haftasonu izmir agora avm'deki mudo mağazasında karşılaştığım manzara...
    bahsi geçen odun, indirim öncesi 475 tl imiş, mudo damping yapmış, 380 tl'ye düşmüş.

    http://imageshack.us/…hoto/my-images/859/mudoz.jpg/

    kredi kartına taksit yapıyor musunuz diye sordum, ciddi ciddi biz 6'ya bölüyoruz, banka da +4 veriyor dediler.

    merak edenler için boyutlar: yaklaşık 45 - 50 cm yüksekliğinde 15 - 20 cm çapında....

    imlayı düzelttim.

  • 12 yıllık viskisinin tadı muhteşem olan enfes viski markası. 15 yıllığı da şahanedir. diğerlerini tatmak henüz nasip olmadı.

    dufftown'lu bir terzinin oğlu olan william grant tarafından kurulmuştur. mortlach içki fabrikasında damıtma sanatını öğrenen grant yıllık 200 sterlinlik maaşından biriktire biriktire kendi fabrikasını kuracak sermaye elde etmiştir. cardhu içki fabrikasından 120 sterline ikinci el olarak aldığı alet edevatla robbie dhu kaynak suyunun yanında "geyiklerin vadisi" anlamına gelen glenfiddich yöresinde fabrikasını kurmuştur. 1887nin noel gününde fabrikanın imbiklerinden ilk glenfiddich viskisi akmaya başlamıştır.

    çok olmadan 9 çocuğunu da işe dahil eden grant'ın torunları hala şirketi yönetmektedir ve şirket hala eski üretim metodlarına sadık üretim yapmaktadır. (ikinci el alınan o ilk kazanların üzerindeki her çentik veya yumruyu yeni alınan/yenilenen kazanların üzerine de yapmak dahil. bu kadarı da biraz abartı artık, ama adamlar viskinin tadında o çentik ve yumruların pay sahibi olduğuna inanıyor.)

    viskileri 12, 15, 18, 21, 30, 40, 50 yıllık olarak satılıyor. 12den 21e kadar, kalitesine göre, makul fiyatlarda bulunabilmekteler. 30, 40 ve 50 yıllık olanları ise uçuk fiyatlara sahip olmalarına rağmen sapır sapır satılmaktalar yine de. örneğin 40 yıllık olanın fiyatı 1000£, 50 yıllık olanın ise 5000£!

    bunların dışında üretilen 61 şişeden tamamı satılmış olan glenfiddich rare collection 1937 ve glenfiddich vintage reserve 1977 isimleriyle iki özel seri viski de üretilmiştir efenim. rare collection 1937, 1937 yılında fıçılanmış ve, 64 yıl sonra, 2001de şişelenmiştir. vintage reserve ise halen daha yıllanmaktadır. serinin şişelenmesi viski camiasında heyecanla beklenmektedir.

    o vintage reserve'nin zamanı geldiğinde bir şişesine bütün paramı vermeye hazırım. yine 61 şişe çıkarsa imkansız olur o gerçi ama, neyse.

  • (çok hararetli bir kavga dönmektedir, 2 saattir anne ile baba ağızlarına ne gelirse birbirlerine söylemektedirler)

    baba: şöylesin de böylesin şöylesin de böylesin!
    anne: (10 saniye kadar bekler) ördek!
    baba: .... (ağzını birkaç kez açar, birşey diyemez)
    anne: .... (bir 10 saniye boş boş etrafa bakınır, odasına gider)