hesabın var mı? giriş yap

  • seçilsende seçilmesende chp kapanıp dernek haline gelene yada senin o dinozor tayfan yok olup gidene kadar, ne benden ne bir yakınımdan oy moy yok.

  • arkadaslar bu tivitlerin hiçbiri boş değil. 3 5 liralık mesele değil. milyar dolarlar dönüyor. bu paralar çalışılıp kazanılan paralar değil. senin benim yaşamadığımız gençliğimizin. bizim cebimizden çıkıyor.
    kötü olan şu biz bu leş düzene alıştık. ama alışmayalım. herseye göz yuma yuma bu duruma geldik.

  • "açıklamada fotoğrafın kendisine ait olduğunu belirtmemiş" diyor bazıları, ya afedersiniz siz instagramınıza bir fotoğraf koyduğunuzda kendinize ait olduğunu belirtiyor musunuz? yapıyorsanız allah aşkına bana linkleri verin, instagram kullanmıyorum ama sizi takip edip gülmek için açacağım. bal gibi kendisi zannedilsin diye koymuş işte.

  • bir çocuğun, ilerde kimle evleneceğine dair ebeveynleri tarafından başka birilerine söz verilmesinden bahsettiği argümanıyla savunulan insan. evet baya normalmiş adamın söylediği ya, biz kafadan bacaklılar bu kadar modern ve akla yatkın söyleme nasıl tepki göstermişiz allasen

  • (#83850299) derki "iphone xr 64 gb: yurtdışı fiyatı 750 usd", bizdeki cihazları mevcut kurdan çevirirsen 1010 usd oluyor, 260 usd kazıklanıyoruz der. doğru. ama amerika'dan bakınca doğru. muhtemelen apple cihazları vergisel vs sebeplerle abd'de daha düşük rakamdan satıyor. şimdi tespiti doğru yapmakta yarar var. bizim rakamlar daha çok avrupa bölgesiyle yakın oldu gemişte. aynı hesabı avrupayla kıyaslayarak yaparsak çok fark çıkmıyor.

    örneğin almanya da aynı cihaz 849, italya'da 889, hollanda'da 859, fransa'da 855,28, ıspanya'da 859 euro.

    aynı hesap euro için tekrar edildiğinde; 750 usd olan 64gb iphone xr'nin türkiye fiyatı 7399 tl. apple'a göre bu rakamın 2174 tl'si vergi. geriye kalan miktar 5225 tl. mevcut euro kuru 5,88 tl. 5225: 5,88= 889 euro. yani avrupada 849-889 euro arasında satılan telefon türkiye'de vergiler hariç 889 euro. burdan bakınca anormal bir durum yok. sorun kurda aslında. illaki abd'yi baz alırsak avrupa da kazıklanıyor demektir.

    ayrıca türkiye'de apple kuru dönemlik sabit tutarak satış yaptı şimdiye kadar. o yüzden 2 ay önceki zam o zamanki kurdan baz alınmış olabilir. kur böyle giderse ve 2 ay 4,8 de sabit durduğunda hesabıma göre %26 indirim olacaktır.

  • üyelik için 50 lira giriş ödentisi ile 6 aylık aidat olan 120 lirayı nakit isteyen oluşum. fadıl bizi dolandırdı demeyin çakallar kapmışsınız bişeyler;)

  • sizi rahatsız etmeye ve ezberinizi bozmaya geldim:

    "yaşındayım" ifadesinin dil bilgisinde yeri yok.

    örnek: "20 yaş" bir sıfat tamlamasıdır. belirtili isim tamlaması değil ki "20 yaşı" olsun.
    dolayısıyla ya:

    1. "20 yaştayım" diyeceksiniz.

    2. "20 yaşımdayım" diyeceksiniz.

    "20 yaşındayım" diyemezsiniz.

    hadi ekine köküne ayıralım:

    yaş-ı-n-da

    yaş: isim kök
    -n: kaynaştırma
    da: hâl eki.

    peki oradaki "-ı" ekini nereye koyacaksınız? hâl eki mi? iyelik eki mi? ikisi de değil. dolayısıyla bu kullanım yanlış.

    ekleme: şükela moduna alınca en başa çıkan mesajda yaş kelimesinin neden “yaşı” olacağına dair bir açıklama yapılmamış. ben söyleyeyim: “yaşı” olamaz. bu arkadaş “ı”yı hâl eki almış, “n”yi kaynaştırma, sondaki “da”yı da yine hâl eki almış :) mesaj attım kendisine fakat cevap gelmeyince buraya yazma gereği hissettim.

    ikinci ekleme: orhun yazıtları'nda "yeti yigirmi yaşıma" diye geçmektedir.