hesabın var mı? giriş yap

  • "ama o karavaan" diyerek, imarsız izinsiz kaçak evleri arazilerine konduramayanları üzmüş karar

    ps: bu küçük evleri otelcilik adı altında geceliği 1500 liradan kaktırmaya çalışanları ise kahretmişe benziyor.

  • benim.

    evet, 35ime kadar olamadım, istedim de olamadım.

    30umda evlendim, 33ümde eşim ilk hamileliğinde düşük yaptı, sebebi tetrapiloidi idi. kendi derdimi bıraktım, eşime destek olmaya çalıştım, kayıp onun için daha dramatikti çünkü, ve o iyiyse ben iyiydim.

    34ümde eşim ikinci kez hamile kaldı, yine düşük yaptı. bu sefer de sebebi turner sendromu idi. eşim bu kez daha da derinlere düşüyor, bense onu yukarı çekmek için daha da güçlü asılıyordum. kendi derdime dert bile diyemiyordum.

    35imde üçüncü kez hamile kaldığında, 6ncı hafta ile 14üncü hafta arası her hafta doktora gitmek zorunda hissettik kendimizi ve gittik. aman bebeğimize bişey olmasın korkusuyla 2 ay geçirdik. ve orada anladım ben bu işin psikopatlık olduğunu. haftalık gitsen günlük, günlük gitsen saatlik, her dakika bilmek ister insan bebeğinin durumunu, e sürekli karnında ultrason probuyla da gezemez ya insan.. deli işi resmen.

    derken 14üncü hafta tam rahatladık diyorduk ki, bir gece ansızın eşimin kanaması oldu, derhal doktoru aradık, durumu söyledik, hocam gitti mi yine diyemedik. hoca sabaha kadar tekrarlarsa direkt arayın, değilse sabah hastanede bakalım dedi. sabahı zor ettik, uyuyamadık.
    sabah gittiğimizde kontroller sonrasında previa olduğunu öğrendik.
    10 hafta eşim yemek ve tuvalet dışında hiç kalkmadan yattı. bu sürede elimden ne geliyorsa yaptım eşim ve doğmamış çocuğum için. şükür onu da atlattık.

    en nihayetinde oğlumu aldım kucağıma 35imde.

    daha önce baba olamadım. olmak istedim, ama olamadım.

    sözün özü, hayatın kendi planı var, sizin ne istediğinizin ya da ne zaman istediğinizin gram önemi yok. olacak olan, zamanı geldiğinde oluyor, ne 1 gün önce, ne 1 nefes sonra.

    o yüzden, olamamak üzerinden eksiklik ya da güçsüzlük çıkarımı yapmaya kalkan varsa, kendi eksikliklerini kapatmak için başka argümanlara yönelebilir. zira hayatın planı gün gelir kendisini de sınar, belli olmaz o işler.

  • geçen gün aklıma geldi esenler otogar on numara harita olur düşünsenize teröristler peronlarda bir kaç otobüste rehinelerin olduğu yerde doğar cslerde ana girişle metronun orada doğar, yeminle biraz uğraşılsa dust'la kapışan harita çıkar
    yıllar sonra gelen edit: beyler!!! ( tamam kadınlarda oynuyor ama işte internet kafe ağızı) madem bu kadar çok isteyeni var elinden gelen bilen biri şunu modlasın ya. valla bak eminim çok tutacak böyle bir harita.

  • adam gelmiş cevap yazmış, derdini anlatmış. rahat bırakın oğlum, ne istiyorsa yapsın.

    bugüne kadar sözlüğe gelip, kibarca cevap veren kaç ünlü var, düzgün adammış.

    başarılar mahsun.

  • gazi ünvanı; çanakkale'de, sakarya'da, kore'de, dağlarda pkk ile savaşanlara verilir. sen nasıl gazi oldun? polisin ve askerin yapması gereken görevi neden üstlendin? kimin dost, kimin düşman olduğunu bilmeden kendini nasıl sokağa attın? salak mısın sen? yoksa önceden kurgulanan bir şeye alet mi oldun? çok soru var kafamda sözlük. bir insan doğduğu, aşık olduğu ülkesinden bıkar mı? evet sözlük bıkar.! bıktık.! bıktırdılar.!

    edit: imla

  • devletlerle bilgi paylaşmadığı için piyasadan silinmemiştir. muhittin topalak triplerine girmeyin. blackberry telefonlar diğer telefon markaları gibi rahatlıkla dinlenebilmekte, yazışmalar okunabilmektedir.

    blackberry'nin olayı bbm adını verdiği kendi mesajlaşma uygulamasıydı. bu uygulama ile gönderilen mesajlar şifrelenip blackberry sunucularından geçmekteydi. mesajlar şifreli olduğundan özellikle şirket çalışanları blackberry kullanıyordu o dönem.

    blackberry altın çağını 2008-2011 arası yaşadı. türkiye'de özellikle o tarihlerde dizilerde hep blackberry telefonlar gösterildi. blackberry'nin tutmasındaki en büyük sebep o dönemki android ve iphone 3g ve 3gs'in klavyeleri şimdiki kadar zeki değildi. kelime tahmini yapamıyorlardı. blackberrylerdeki fiziksel klavye ile çat çat yazabiliyorduk. sonradan iphone 4 çıktı android kendini geliştirdi blackberry kullanım oranıda düşmeye başladı. zira insanlar ufak ekranlı dokunmatik olmayan telefonlardan bıkmıştı. ayrıca blackberry'nin işletim sistemi aşırı yavaştı. telefonu kapatıp açmak rahat 5 dakika falan sürüyordu.

    millet iphone ve android'e kaçınca bunlar sıfırdan bb os 10 isimli bir işletim sistemi yazdılar. bu işletim sistemi android uygulamalarını çalıştırabilen stabil bir sistemdi. ancak hem kaçan müşteriler hemde büyük firmaların mağazaya uygulamalarını getirmemesi yüzünden oda tutmadı.

    en sonunda mobil kısmını çinli bir firmaya sattılar.