hesabın var mı? giriş yap

  • irmik helvası yapmanın püf noktası karıştırmakta gizlidir, kesinlikle ara vermemek gerek. ihtimal, bu kadar emekle yapıldığındandır lezzeti de.

    sözlükten tarif alarak helva kavurmaya meyilli olanlar için bir-iki noktayı da ben eklemek isterim.

    - evde tereyağı yok, margarinle yapıversem (asla denemeyin, irmik o yağı iyice emmez ve kaşığınıza yağ gelir, iğrenç olur)

    - kavurdum kavurdum pembeleşmedi (kavurmaya devam et, pembeleşecek, tencerenin başına git, ara verme)

    - fıstıkları önceden pembeleştirdim (olmaz fıstık ve irmiği birlikte at yağa, yoksa sonunda irmik kıvamını bulduğunda fıstıklar yanmış olacaktır, eşşeklik ettiysen ocağı iyice kıs da kavur)

    - ben tane tane seviyorum ama bu bulamaç gibi oldu (kimisi öyle sever, tane tane istiyorsan şekerin yarısını sütle şerbet edip yediricen helvaya, kalan şekeri daha sonra ilave edicen)

    - sinangil diye bir irmik buldum, olur mu ? (olmaz, sinangil irmiği bi boka yaramaz piyaleden şaşma)

    - evde süt yokmuş dolaba baktım, suyla yapsam olur mu ? (olmaz, bakkal daha açıktır, bi koşu al da gel)

    - cenaze evinde helva yapmaya yeltendim, kavur kavur olmadı, kollarım koptu (kilolarca irmikten helva yapıyorsan şekeri sütle şerbet yaparak kavur yoksa o kollar bir hafta tutmaz, işi hafiflet)

    - ben tek başınayım evde, yarım kilo irmikten yaptım, ye ye bitmez bu (annem sen sadece irmiği tarttın kafanda, o kavruldukça şişecek, içine bir o kadar süt, tereyağı, şeker ilave olacak, ama bitirirsin sen onu, gece kalkıp kalkıp ye)

  • kabe bile selde yıkılıyor neyin masalını anlatıyorsunuz.
    ayrıca buna göre doğal afette mezarı zarar gören şehitlere hakaret etmiş sayılırsınız.
    zira bu mantığa göre gerçek şehit ile kofti şehit buradan anlaşılır gibi bir sonuç çıkıyor.

  • adam diyor ki bizim toplumumuzda erkekler "özel hayat" kavramını suistimal ederler, karılarını evde bırakır giderler, aldatırlar. evde bırakılan, kendini oyalayacak işi gücü, aklını meşgul edecek bir fikri, meşgalesi olmayan kadınlar da dırdır ederler, adamı bezdirirler. ve hem kadınlara hem erkeklere genel bir eleştiri getiriyor ve diyor ki "türkler yalnız kalmayı, meditasyon yapmayı, tefekkürünü geliştirmeyi bilmez, dedikodu yapar, boş boş işlerle uğraşır." yani adam özetle diyor ki bu ülkenin insanları mıçmıç ilişkiler ve evlilikler yaşar, kendi iç dünyaları sığ olduğu için birbirinin tepesine biner, dedikodu eder, kadını da erkeği de yalnız kalmayı, kendini geliştirmeyi, birey olmayı bilmez, birbirine saygı duymaz, dolayısıyla bunların yapacağı evlilikten de bir halt olmaz, sadece zaman kaybıdır.

    ben burada ne kadın düşmanlığı, ne evlilik karşıtlığı görebildim. eleştirinin gittiği yer belli, ve o eleştirilenler de muhtemelen bu videoyu izleyip, ana mesajı anlamayıp "ilber hoca da evlilik boş iş diyo yea" şeklinde konuşacaklar orda burda.

  • 2012'den beri a milli kadın voleybol takımının ana sponsorlarından olan mc donalds'ın ortaklık anlaşması uyarınca reklamlarında kullandığı görseldir.

    milli forma ile amerikan firması reklama n'alaka diye değil; ortalıkta yerli ve milliyim diye gezinen köftecisi, midyecisi, tostçusu, etçisi niye milli takıma sponsor değil, onu sorgulamak gerekir.

  • ruh hastası yobaz seni..

    ülkede 4 milyon arap dolaşır ses etmez, genel sağlık sigortası diye kendisine her ay borç yazılır ses etmez, 1 senede 25 bomba patlar, yüzlerce insan ölür duymaz, bi araba 100 bin lira olmuş bilmez, 1 kilo kıyma 40 lira olmuş alamaz, bütün dünyanın 3 katı fiyatına telefon televizyon alır umursamaz, patronu sigortasını yatırmaz bilmez, işsiz kalır dert etmez, suriye'de güvenli bölge oluşturacaz diye asker gönderilir, 70 şehit verilip geri dönülür, takmaz, dünyanın en güzel denizlerine doğasına sahip ülkesinde, elin hansı 1 ay tatil yapar, bu daha bir kez olsun ailece tatil nedir bilmez..

    ama çokonata reklamındaki subliminal 'meşazı' görüp, gece 4'te topkek pıçaklayıp ülkesini korur.