hesabın var mı? giriş yap

  • birkac sene once bodrum'da bazi beach clublarda lahmacun ayran'in 50 tl olmasi hayretle tartisiliyordu.

    ak parti ve recep tayyip erdogan size buyuk bir hizmet yapti. siz bodrum'a maca kizi'na gidemiyorsunuz diye oranin fiyatlarini size getirdi.

  • sağlıklı beslenmenin her geçen gün mümkün olmaktan hızla uzaklaştığının kanıtıdır.

    fındık, fıstık, leblebi, ayçiçeği, kabak çekirdeği, antep fıstığı gibi kuruyemişin neredeyse her türünün yetiştiği bu verimli topraklarda bize sadece kuru ekmek yemeyi reva görenler var çünkü.
    şu fiyatlarla kim fındık fıstık alıp düzenli olarak yiyip, yedirebilir çoluk çocuğuna.

  • son osmanlı padişahı vahdettin'i, bütün tarihi gerçekler ortadayken, hakandı, halifeydi, şahbabamızdı, milletine aşıktı vs.. diyerek övmenin tek sebebi kendisinden sonra kurulan cumhuriyetten, ve özellikle ülkenin laik bir karakterde olmasından nefret etmek olmalı. yoksa kendisine en büyük sempatiyi duysanız bile hakkında yapabileceğiniz en insaflı objektif yorum 'hiç beklemediği halde kendini oturur bulduğu tahtı dolduracak kapasitede biri değildi' olabilir.

    sığındığı ingilizlerin himayesinde yaşasaydık, bağımsız olmayaydık da yine de başımızda bir halifemiz bulunaydı gibi düşüncelere kapılan arkadaşlara ingilizlerin aynı dönemde (birinci dünya savaşı sonrası) hindistanda yaptıklarını, çin'de japon-ingiliz çekişmesini ve çinlilerin çektiklerini okumalarını tavsiye ederim. eğer hala ingilizlerin insaflı efendiler olacağını düşünüyorsanız belki şu anektod o dönemde batının osmanlıyı nasıl gördüğünü anlatır size:

    vahdettin ingiltere'ye sığındıktan sonra ünlü amerikan şovmeni, barnum&baily sirkinin sahibi p. t. barnum ingiliz kralı 5. george'a telgraf çeker, 'size sığınan padişah ve karılarını sirkimde sergilemek istiyorum, kendileri için çok iyi ücret öderim' der. kral george buna çok güler, telgrafı pek çok insana okutur, epey eğlenir. (kaynak: lord kinross'un osmanlı tarihi)

    bugün barnum'un sirki yok, ama vahdettin'in peşinden şevkle gitmek isteyenler kendilerini internette sergileyip kimilerine eğlence kaynağı yaratmaya devam ediyorlar.

  • bilinen butun orneklerinin bavyera'da solnhofen bolgesinde bulunmus olan merhum bir kus turudur. peki neden on tane filan ornegin hepsi ayni bolgede bulunmus? cunku su yuzden, bu bolge 200 milyon yil once filan tethys adi verilen zamaninin okyanuslarindan birinin kenarinda bir takimada imis. bu bolgede bugunun pasifik okyanusundaki atoller gibi atol ve lagunler olusmus. zamanla okyanustan baglanti kesildikce burasi tuzlu su ile dolu bir golu gibi kalmis. su da buharlasinca tuz kalmis geriye tabi. bu da son derece kaliteli ve dunyaca unlu olan solnhofen kirectasini olusturmakta bugun. iste bu yuzdendir ki bolge fosil anlaminda acayip zengin. bolgede buyuk bir tas ocagi da var... bu kasabada tonla da turk aile var, ozellikle afyonlu cok. sebebi de afyon'un mermer madenleri nedeni ile tas isine yakin olmasi imis galiba. ogrendigime gore solnhofen kasabasinda 40-50 tane turk hane varmis, cogu da bu tas ocaginda calismis. nereden biliyorum, amcam da onlardan birisi. yillarca orada calismis filan. gecen hafta ilk defa gittim o tarafa, bana anlatirken "buralarda kus mu ne bulmuslar, cok unluymus, her taraftan burayi gormeye insanlar geliyor" diye anlatmislardi. lakin o kusun arkeopteriks oldugunu dondukten sonra 'neymis lan bu solhofen'deki kus?' diye wiki'ye filan bakmamla ogrendim kisacasi.

    http://en.wikipedia.org/wiki/solnhofen_limestone
    http://en.wikipedia.org/wiki/solnhofen

  • zamanında benim aldığım patito'nun içinden elinde patates altında şalvarla mevsimlik ırgat çıkmıştı. bim olm orası şaşırmayın bu olaylara...

  • allah belanızı versin.

    adam aile geçindiriyor. milyonlarla vergiyi cebine indirenlere, kaldırımı gasp edenlere, belediyelere para yedirip iş gördürenlere gücü yetmeyen zabıta gariban bir adama artistlik yapıyor.

    aldığınız maaş haram zıkkım olsun size..

    ayrıca baston kullanma sebebi 15 temmuz darbe girişiminde yaralanmış olmasıdır.

    adaletinizi .....

    amirinizi de ayrıca .....

    edit: 15 temmuz gazisi değilmiş. dün bütün sosyal medyada bu şekilde bilgi verildi. yanlış bilgi için özür dilerim.