hesabın var mı? giriş yap

  • google (bkz: deepmind)'ın yapay zeka alanındaki son duyurulan model ailesi.

    üç farklı modeli bulunan gemini'nin(ultra, pro ve nano) her bir modeli farklı ihtiyaç ve kapasitelere yönelik tasarlanmış. ultra modeli, en karmaşık görevler için kullanılacakken, pro modeli geniş bir görev yelpazesinde ölçeklendirme için, nano ise daha çok cihaz içi(muhtemelen android telefonlar, işletim sistemlerinde) görevler için tasarlanmış. en dikkat çekici özelliği ise çok modelli olması. yani hem text hem de image datasını modele tek bir tensor olarak atacak(anladığım kadarıyla)ve birden çok çıktıya dönüştürebilecek. kod üretiminden metin ve görsel birleştirme yeteneklerine kadar oldukça geniş bir yelpazede hizmet sunuyor. ayrıca çok dilli diyalog oluşturma gibi özellikleri de bulunuyor. gemini'nin bu özellikleri, ai dünyasında yeni bir dönem olabilir. çünkü bir çok benchmarkda, şu an piyasada bulanan en iyi model olan (bkz: open ai)'ın gpt4 modelinden daha iyi sonuç ortaya koymuş. üzerine multimodel yapısı da anlattıkları kadar varsa, büyük bir fark da yaratabilirler. üzerine google hayvan gibi server kapasitesine, bu konuda kendi özel çiplerine sahip olduğu, şirketin elinde bulundurduğu datanın ucu bucağı olmaması(sadece benden 25gb toplamışlar) da eklenince neler çıkar neler. insan meraklanmadan edemiyor.

    13 aralık'tan itibaren google ai studio ve google cloud vertex ai aracılığıyla uygulamalara entegre edilebilenecekmiş. bekleyip göreceğiz...

    temenni not: inşallah google'ın yok fişini çektiği bilmem kaçıncı projesi olmaz.

    benchmark için twitter linki

    duyuru videosu

    meraklısına web site

  • ulen adamlar 70lerde cocaine diye şarkı yapmış dünyayı sallamış

    yıl 2010 türkiye'nin megastarı kokain kullanıyor diye gözaltına alınıyor...

    mick jagger falan bizde olsa 30undan sonra mapus türküleri söylerdi.

  • bu şehirde dedeleriniz veya onların babaları akıllıca iş yapıp onlardan size, sizi diğer insanların önüne geçirtebilecek kadar bir taşınmaz miras bıraktıysa işte o zaman istanbul dünyanın en güzel şehri oluyor. ama siz dımdızlak kendi çabalarınızla bir şeyler yapmaya çalışıyorsanız da işte o zaman da bu şehrin kaosunda kaybolup gidiyorsunuz.

  • topkapı'dan bekar olarak bindiğim, tuzla'ya varınca evli ve elimde bir çocukla indiğim otobüs hattı. iner inmez tuzla ilköğretime yazdırdık tabi çocuğu.

  • bir terör örgütünün şehir yapılanması ile görüşmeye başlarsınız. insanı etkilemek üzerine görevlendirilmiş kişiler sizi bir eylem bombacısı yapar ve ülkeniz için, ezilen halkınız için öleceğinize inandırılırsınız. ölürsünüz, bir bok değişmez.

    terör örgütünün karşısındaki bir yapılanmada bulunursunuz. polis, asker ve benzeri mesleklerden birini seçersiniz. yine insanı etkilemek üzerine görevlendirilmiş kişiler sizi bir savaşın içine gönderir, halkınız bu terör belasından kurtulsun diye çatışıp ölmeniz emredilir. çatışır ve ölürsünüz, bir bok değişmez.

    çünkü bu düzeni değiştirmek istiyorsanız, yaşamak için mücadele etmeniz gerekir.

    ülkem için ölmeyi düşünecek kadar romantik bir aptal olmadım hiçbir zaman. ölüm sihirli bir değnek değil. bu ülke için bir şeyler yapmak istiyorsanız ilk önce yaşamayı öğrenip, yaşatmayı öğretmek zorundasınız. toprağı, hayvanı, suyu, ağacı, meyveyi, çocuğu, çiçeği, sevgiyi, sağlıklı bir insanın omurgası olan saygıyı... bunlar yaşarsa ülke yaşar.

  • o manken arkadaşların gerçek hayatta başörtüsü taktığı yanılgısına düşen kişi beyanı