hesabın var mı? giriş yap

  • çok eğlenceli bir durum. size çocuklarıymış gibi davranıyorlar. arabanın arka koltuğunda yolculuk ediyorsunuz, canınız ne isterse o yapılıyor, ne çekerse o alınıyor.
    evlerinde de bir ayrıcalığınız var. en ağır misafirleri sizmişsiniz gibi davranıyorlar bazen, bazen de "oturmaya mı geldin, kalk da bi çay koy" rahatlığına evrilebiliyorlar. birbirleriyle kavga ettiklerinde "yeter la bi susun amk" diyebilecek kadar samimi arkadaşlarınız olan bir çiftin yanında üçüncüyseniz cidden çok eğlenceli. tavsiye ederim.

  • 1910 yılında zamanının osmanlı topraklarında (bugünki makedonya cumhuriyeti'ne bağlı) üsküp'te doğan, hayatının büyük bölümünü bati hindistan'da geçiren ve 1997'de vefat eden rahibe. bugün üsküp'te doğduğu ev belli olmamasına rağmen vaftiz olduğu kilise bir memorial haline dönüştürülmüş ve kendisine ait 3-5 parça eşya sergilenmektedir. hayatı boyunca ömrünün son zamanlarında doğduğu şehir üsküp'e 4 kere ziyaret gerçekleştirmiş, öldükten sonra kendisine "blessed" ünvanı verilmiş, "saint" mertebesine ulaşmak için ise 1 mucizeye daha ihtiyaçı olan, meşhur katolik rahibesidir kendisi. ayrıca nobel barış ödülü'ne de laik görülmüş, lakin maddi hediyeyi kendisi kabul etmeyip hayırlarda kullanılmak üzere bağışlamıştır. uzun ömrüne neler sığdırdı, nasıl yaşadı çok bilinmez ama dışardan görüldüğü/gösterildiği kadarıyla insanlığa, özelliklede yetimlere kendini adamış birisidir. ve bunlarıda inançları için yaptığı için bize düşen gönülden bir "tanrı kendisinden razı olsun" duası olmalıdır.

  • 6 kişi için toplam 30 lahmacun almaya gidilmiştir. bir lahmacuncuya girilir ve sipariş verilir. bitmek üzereyken paketleyen şahıs:
    -ağbbi paket olcak dimi?
    -yok sar, elimde yicem

  • insanın bir süreden sonra çevresindeki insanların saçmalıklarına, ikiyüzlülüklerine, mallıklarına, birbirlerine gözgöre göre söyledikleri yalanlara, kıskançlıklarına, birbirlerinin suratına kardeşim diyip arkalarından binbir türlü şeytanlıklar yapmalarından vb. birçok iğrenç, insanı insanlıktan, hayattan soğutan durumlara seyirci kalmaktan bıkan onlarla muhattap olmaktan nefret eden ve kesinlikle haklı olan insandır.

  • celal şengör: sayın başkan biz emrinizdeyiz.

    imamoğlu: celal hocam biz de sizin emrinizdeyiz. bilimin karşısında boynumuzu bükeriz.

    istanbul'a faydalı olacak sözler verilen yayın.

  • 9 gag giflerini anlamıyorum bazen, yetmiyor ingilizcem. bazen twitter geyiklerini de anlamıyorum. işte tam orada bi kahraman çıkıp anlamadım yazıyor, başka bi kahraman da cevaplıyor. ben egoma bok sürdürmeden konuya hakim oluyorum. seni seviyorum anlamayan adam, anlamayıp dile getirmekten korkmayan adam.

  • haber alma ve bilgiye ulaşma hakkım, bana sormadan ve iznim olmadan nasıl kısıtlanabiliyor ?

    önümüzdeki seçimlerde bir güvenlik tehdidi olsa, nasıl iletişim sağlanacak ?

    mesela 15 temmuzda da aynı engelleme yapılsaydı, halk nasıl direniş gösterecekti ?

    kapalı bir kutuda, merkezi bir odadan yönetiliyormuşum gibi hissettiriyor. kumanda odasındakiler, keyfine göre hareket ediyor.

    günümüzde telefonlar iletişim ve haberleşme aracı olarak kullanılıyor fakat cebinizdeki telefonlar, 1 dakika içerisinde tüm işlevini yitirebiliyor.

    bakın bu bir sorundur. hem de ciddi bir sorun. derhal bu uygulamaya son verilmeli, bu konuda farkındalık yaratılmalı.