hesabın var mı? giriş yap

  • bünyesinde çalışanlarına ad.soyad@kocbank.com.tr biçiminde e-mail adresi vermek yerine (adının ilk üç harfi)(soyadının ilk iki harfi)@kocbank.com.tr biçiminde e-mail adresi dağıtan kuruluş.. çalışanların mail adreslerini oldukça merak etmekteyim, zira şu tip mail adresleri görmek oldukça mümkün görünüyor:

    tahir tantan --> tahta@kocbank.com.tr
    deniz yöntem --> denyo@kocbank.com.tr
    salih akgündüz --> salak@kocbank.com.tr
    hande zorlu --> hanzo@kocbank.com.tr
    ahmet akça --> ahmak@kocbank.com.tr

  • çernobil'de 4.reaktörün can çekiştiği anda basılan buton, ne yazık ki ters tepki yaparak reaktörü soğutmaktan ziyade daha kötü bir duruma sokmuştur. buton tasarlanırken bilinmese bile bugün bu durumun nedeninin bor kontrollü çubukların ucundaki grafit olduğu söyleniyor. chernobyl dizisi 3.bölümü itibariyle de bu durumu teyit ediyor gibi gözüküyor çünkü toptunov dizide ''az-5 butonuna bastığımız anda reaktör patladı'' gibi bir ifade kullanıyor.

  • adamın birisi bir gün, trabzon'a gitmiş, bir meyhanede oranın yerlisi bir adamla kafa demlemeye başlamışlar.

    bir ara, karadenizli'nin belinde, kabzası havalı, elde oyulmuş bıçağını görmesin mi???

    -bıçağına bayıldım, demiş adama, masaya bir 50 lik banknot basarak, aldım gitti!

    -pen piçaumi vermem!!! demiş karadenizli....

    -al, sana 100 o zaman!! diye vurmuş 100 lük banknotu masaya!!

    -vermem! demiş kararlı bir şekilde karadenizli!

    -oooo amma uzattın ha, demiş bizimki. bak bu son teklifim! al sana 300 tl. daha da param kalmadı!!!

    -haçan sen anlamiymisun, vermeyeceğum dedum piçağumi!!!

    adam takmış bi kere bıçağa!! çıkarmış bileğindeki rolex saati...

    -bak arkadaş, bu var ya bu, hayatında göremeyeceğin kadar para eder. bak son teklifim, veriyon mu bıçağı?

    -haçan arkadaşum, ne istersen iste, piçagumi isteme penden!!!

    -sen ne kaçırdığının farkında değilsin galiba!! bak, bu saat var ya, som altındır, kadranı sedef, düğmesi de yakut.

    -haydaa, sen penu anlamaysun kaliba!!! vermeyceum daaaa!!! .. hele bak....diyelum ki aldum saatinu, verdum piçagimuuu ... yarin celdum kahveye, ha burda bir kahve içeceum...kalkti pirisu dedu baa "-ananu s..eyum.!!ha pen ne diyeceum ona, "altiyi çeyrek geçiii ???"

  • uzun zamandır böyle gerçek bir amerikan filmi izlemedim. bir suser yukarıda bahsetmiş, amerikan gençlik yaşantısını 7/24 parti şeklinde sunan hollywood filmlerine inat, gerçek amerikan gencinin nasıl öğrenciyken bile çalışmak zorunda olduğunu, nasıl beş parasız gezdiğini, neler katlandığını vs çok güzel anlatmış. yoksa hikaye ve film çok düz, çok sıradan. hani bugün türkiye gibi yerde de benzer olaylar yaşanıyor, gencecik kızlar kendi başlarına kürtaj yaptırıyorlar. ama işte yalın bir hikayeyi filmleştirmek olağanüstü bir hikayeyi filmleştirmekten daha zordur, bu film onu başarmış.

    başroldeki kızımız da gerçek hayatta zaten müzisyenmiş, araştırdım, instagramına falan baktım, gerçekten henüz gencecik bir çocuk. bu filmdeki performansıyla çok özel bir kariyere yelken açtığını söyleyebilirim.

  • çocukken anne babanız büyük ihtimalle sizi geçiştirmek için bir şey uyduruverir. sonra gel zaman git zaman o bilginin doğruluğunu o kadar kanıksarsınız ki, sorgulamak uzun süre aklınıza gelmez. ama sonra bir anda ampul yanar ve aptallığınıza gülersiniz. böyle bir şeydir uzun süre inanılan ebevyn yalanları.

    örneğin benim uzun süre inandığım bir yalan: mahallemizde engelli bir abi vardı. anneme sormuştum bu abi niye böyle diye. annem demişti ki; bütün uzuvları sağlam olsaymış bir kötülük yapacakmış. o yüzden allah onu önceden cezalandırmış. mesela kolu sakat olmasaymış, o koluyla hırsızlık yapacakmış. uzun süre o engelli abiye potansiyel bir suçlu gözüyle bakmıştım. allah onu cezalandırdığı için de çok mutlu olmuştum.