hesabın var mı? giriş yap

  • bu kadını beğenir tamer karadağlıyı ise antipatik bulurdum, ödül töreninde kadın ödülü almadığı için nezaketen ödülünle konuşmanı tamamla diye incelik yapmış, at suratlı kadın noluyeaa deyince t.k tüm nezaketiyle kadının topuna girmeyerek ustaca beyefendiliğini korumuş, sözde feministler almış videoyu mağduriyet yaratma çabasına girmişler, bu n.y'da onların gazıyla kendini komik hallere sokuyor.

  • türkiye'de çoğu firma için gereksiz bir birim- özellikle de patron şirketi olanlarda. daha çok biz ne kadar kurumsalız demek için açıyorlar. personelle direkt muhattap olmayalım, şu başvuranların da hepsiyle uğraşmayalım diye var. ama sanki küçük dağları onlar yaratmış. tarif edilemez bir ego patlaması yaşıyorlar. halbuki gözlemlediğim kadarıyla bütün gün işte bilgisayar başında takılıyorlar. bir tek ay sonu biraz yoğunluk oluyor.

    maaşlar, puantajlar ile genelde muhasebe ve personel müdürleri ilgileniyor. işe alımı da teknik bilgi ve yetkinlikleri yeterli olmadığından son aşamada ilgili proje müdürü ya da "patron" değerlendirmeyi yapıyor. yurtdışında okumuş anadil seviyesinde yabancı dili olan başvuranları ezberden ingilizceleriyle test ederken de hiç utanmıyorlar. utanmak ne kelime, havalarından geçilmiyor.

    edit 2: iş yerinde bilgisayar başında takılan ik'cılar rahatsız. haklı çıkardığınız için tişikkirlir

  • giresun ve ordu için konuşabilirim, rize'nin durumunu pek bilmiyorum. fındık para etmiyor. otlak ve mera alanları kısıtlı olduğu için bölgede kalabalık küçükbaş sürülerininin idaresi zor. bölge coğrafyası, balıkesir, bursa gibi ya da güneydoğu'daki gibi entegre tesislerin kurulmasına uygun olmadığı için koca koca çiftlikler yapıp besiler, mandıralar kurulamıyor yani büyükbaş hayvancılık da karlı değil. yem ve bakım maliyetlerini hiç söylemiyorum. bölge halkının elinde bir çay kalmıştı; onda da maliyetlerin artmasının yanında çaykur ve diğer kooperatiflerin alım fiyatları da düştü. diğer yandan sadece tarım girdileri değil, her şey pahalandı. kaldı ki çay gibi ekimi ayrı dert, toplaması ayrı dert, saklaması ve satışı ayrı dert olan bir üründen bahsediyoruz. senin emeğinin karşılığı, eksperlerin, kooperatiflerin veya tüccarların paşa keyfine kalmış.

    bir 20 yıl önce iş alternatifi azdı, köylü daha da sadeydi, daha mütevazi idi. 15-25 yaşlarında bir insansın mesela, baban seni çayın, fındığın parasıyla yetiştirmiş, o parayla okutmuş. babanın babası da öyle. ve bu, sülalenin çoğu için geçerli. her iş, birlikte yapılıyor. malın para ediyor, toprağın da. giderin de olmayınca kıyıya köşeye bir şeyler atabiliyorsun. amcan, zamanında tarlaları satmış, istanbul'a gitmiş ama o parayla iş kurmuş. toprakla, inekle, keçiyle uğraşmak istemiyorsan, senin için en iyi alternatif, onun yanına gidip ortak olmak. belki sen de tarlanı satarsın ya da kiralarsın, o kıyıya köşeye artığını da ekleyince istanbul'dan ev almaya, iş yapmaya yeter. orada tutunursun, tutunamazsın, orası sana ve şansına kalmış. eğitim alıp başka meslekler, beceriler kazanan insanları dışarda tutuyorum tabii.

    ama günümüzde böyle değil. tarımdan ve hayvancılıktan kazandığınla giderin hemen hemen aynı. kendi yetiştirdiğin mısırı, lahanayı, fasülyeyi yiyip kendi peynirin ve tereyağınla karnını doyuruyorsun. başka bir şey yok. ama yeni nesil istemiyor bunu, cefa çekmek istemiyor. belki sadece özendikleri için belki de gerçekten artık bu düzenin geleceği olmadığını gördükleri için, dedesinin, babasının yaptığı şeyleri yapmak istemiyorlar. haklılar da bence.

    "makas tutmayı bile bilmiyor." diye kızdığınız gençler, suçlu değil. tarımda, ekonomide sürdürülebilirliği sağlayamayanlar, halkın emeğini sömüren tüccarlara, komisyonculara "dur!" diyemeyenler suçlu. önceden fındıkta doğulu işçiler çalışırdı, bu insanlar, kendi toprağı olmayan, sanayi yatırımı olmadığı için fabrikalarda da çalışamayan, kamyon kasalarında gelip kamyon kasalarında yatan insanlardı. durumları kötüydü ama en azından onlar da hasat döneminde kazandıkları yevmiryelerle kendi tenceresini kaynatabiliyorlardı. şimdi onlar da yok çünkü artık karadenizlinin onlara verebileceği para, onların tenceresine de yetmiyor. suriyelilere, gürcülere kaldı iş, onlar da ölümü gördüğü için sıtmaya razı olmuş insanlar.

    nasıl kendi diyarbakır karpuzumuzun, mercimeğimizin tohumunu bile kaybettiysek, bu gidişle kendi çayımızın fidelerini de kaybedeceğiz. tarlalar kuruyacak belki su basacak, baş edemediğin bilmem ne böceği gelecek belki de yerine birileri bir şeyler dikecek. 20 yıl sonra da çayda dışa bağımlı olursak, ben hiç şaşırmam.

    edit: entry, debe'ye ve ekşi şeyler'e çıktığı için imla düzeltmeleri yaptım. mesaj atan herkese teşekkür ederim.

    bölgenin yerlisi değilim ancak ordu ve giresun'da yeteri kadar bulunduğumu düşünüyorum. durumları kötüye gittikten sonra işini bırakıp eynesil'e dönmek zorunda kalan, çok yakın bir arkadaşımızın bahçesinde, 4-5 yıldır dönemlik olarak, arkadaş grubuyla çalışıyoruz. hem ziyaret hem tatil hem de aileye yardım amaçlı. öte yandan, kendi ailemde zeytincilik ve seracılık yapan akrabalarımız var. gözlemlerim, bunlara dayanmaktadır. sürçü lisan ettiysem ve yanlışım varsa affola, düzeltebilirsiniz.

  • twitter da trend olan ve gurbetçilerimizin ağır vergilerle ezilen halka destek olmaları ve vatana duydukları sevgi ve vefa için 1 kerelikten bir şey olmaz diyerek 1000 euro vefa vergisi vermelerini istiyor halk.

    ben gurbetçilerin itiraz bile etmeden ödeyeceklerini düşünüyorum vatan millet aşkı için.

    edit: amerika da vatandaşları için nerede yaşadıklarına bakmadan gelirlerinin hepsini beyan etmelerini zorun kılıp vergi beyannamesi düzenliyormuş, neden olmasın...

  • tamamen dolandırcılıktır. ebru gündeş ve reza tam film çeviriyorlar şu anda karşılarında aptal var tabi.

    senelerce amerikaya git sin gelsin ebru gündeş talimatları alsın reza beyden. sonra seneler sonra biz ayrılcaz! yok ya. buna gerizekalılar inanır anca. ne hesaplar kitaplar yapıldı kim bilir!

    aynı demet akalın okan kurt olayındaki gibi. okan kurt iflas ediyor. bunlar tutuşuyor avukatlarla görüşmeler vs. yalandan ayrıldık falan ki demet akalın a icra gelmesin. sonrasında tekrar beraberiz ayaklarına evlenmiyorlar birlikte yaşıyorlar. evlensenize lan dolandırıcılar.

    bu ebru gündeş dahil savcılık soruşturma açması lazım kocası vatan hainliği ile suçlanıyor. ebru gündeş in yardım yatakliktan çoktan tutuklanması gerekli ama nerde işte. bu mal mülk nerde reza efendinin? ne yaptın onları ebru hanım? bunların hesabını ver önce!

  • şivesinden ve yüzünün bir kısmından hangi ırka mensup olduğu besbelli.
    bu devirde kimseye güvenilmeyeceğinin örneği, tam da omurilikten vurmuş muhtemelen taksici felç kalmıştır.

  • görsel

    ilgili tweet

    "netflix siyahi ukraynalı bir adamın cinsiyet değiştirmiş rus askerine aşkını anlatan filmin çekimi için savaşın bitmesini bekliyor"

    adam netflix denen oluşumun saçma salak sjw'lerin hoşuna gidecek filmlerini makaraya almış. escobar reyisi de fotoşoklamış :)

    bir tweettir.

  • örnek okuma:
    danışan benden çok genel olarak aşk hayatı hakkında yorumlarda bulunmamı istedi. kendisiyle konu hakkında tek konuşmamız bundan ibarettir.

    üç kart açtım danışan için. savaş arabası, imparatoriçe ve dünya kartları açıldı. alttaki yorumlarım doğrudan alıntıdır.

    ---
    bu kartların hepsi majör arkana kartları olduğu için şu an hayatınızın inanılmaz önemli bir döneminde, belki de bir dönüm noktasında olduğunuzu düşünüyorum. yüksek ihtimalle bunun farkında değilsiniz.

    kartlar, öncelikle şu anki durumunuzu, bunun sebeplerini ve durumun devamı halinde neler olacağını gösteriyor. şunu aklımızda tutmakta fayda var ki, tarot kaderci değildir, sonuçları değiştirilebilir. bunun daha iyi yönde mi yoksa kötü yönde mi değişebileceğini sizin davranışlarınız belirler.

    savaş arabası (anlık durum)
    savaş arabası bir irade, kararlılık ve güç kartıdır. değerleriniz doğrultusunda nasıl karar vereceğinizi keşfettiniz veya keşfetmek üzeresiniz. şimdi bu kararlar için harekete geçmeye hazırsınız. hedeflerinizi belirliyorsunuz ve şimdi içsel gücünüzü amacınıza ulaşmak için getirmek için sert bir özveriyle kanalize ediyorsunuz. hedeflerinize ulaşmak için disiplin, taahhüt ve irade uyguladığınızda, başaracağınız bir dönemdesiniz.

    şimdi işler lehinize sonuçlanır umuduyla pasif olma zamanı değil. odaklanmış harekete geçin ve ne tür zorluklar ortaya çıkarsa çıksın yolunuza sadık kalın - çünkü inanın bana zorluklar olacak. ters yönlere çekilebilir, gücünüzü ve inancınızın test edildiğini hissedebilirsiniz. başkaları sizi engellemeye, dikkatinizi dağıtmaya veya hedefinizin peşinden koşturmamaya çalışabilir. ancak savaş arabası, sizin için neyin gerekli olduğuna karar vermek için bir davettir, böylece engelleri aşmak için kendi yolunuzu kullanabilirsiniz.

    amacınıza ulaşmak için gerekenlere sahip olup olmadığınızı merak ediyorsanız, odak noktanızı koruduğunuzda ve yeteneklerinize güvendiğiniz sürece başarılı olacağınızın bir işaretidir bu kart.

    savaş arabası sizi kendinize karşı savunmaya ve cesaretli olmaya çağırıyor. arzularınızı ifade etme ve sınırlarınızı koyma konusunda cesur olun. aksi takdirde, işler yolunda gitmeyecek. kendinize güvenmeniz ve temelde kim olduğunuzu ve neyi temsil ettiğinizi bilmeniz gerekir, bu her ne kadar alışılmadık olursa olsun.

    ayrıca yakın zamanda karayolu ile bir seyahat yapabilirsiniz.

    imparatoriçe (sebepler)
    imparatoriçe kadınlığımızla güçlü bir bağlantıya işaret ediyor. kadınlık birçok yönden - zarafet, duygusallık, doğurganlık, yaratıcı ifade, besleyici - anlamına gelir ve hem erkek hem de kadınlarda denge oluşturmak için gereklidir. imparatoriçe sizi dişil enerjinizle bağlantı kurmaya çağırır. hayatınızdaki güzelliği yaratır. tat, dokunma, ses, koku ve görme ile duyularınıza nispeten daha çok zaman ayırdığınız, zevk ve derin bir tatmin sağlamak için bu duyulardan yararlandığınız bir dönem. belli ki bir süre kendi kendinize kalıp, kendinizi beslemişsiniz. bu, az önceki kartta bahsedilen irade ve gücü bulmanız konusunda size yardımcı olmuş olabilir. bu kart, şu anki durumun sebebi, yani aslında geçmişi gösterdiği için henüz doğmamış bir venüs benzetmesini kullanacağım. ama tüm potansiyeli orada. bu dönemde her ne yaptıysanız, hem aşk hayatınız hem de kendiniz için epey hayırlı olacak.

    dünya (sonuçlar)
    dünya kartı bütünlük, başarı, yerine getirme ve tamamlanma duygusuyla ilişkilidir. uzun vadeli bir proje, eğitim süresi, ilişki veya kariyer tam bir döngüye girdi ve şimdi kapanma ve başarı hissi uyandırıyorsunuz. bu kart uzun süredir hayalini veya özlemini kurduğunuz bir ilişkinin gerçekleşeceğini temsil ediyor. her şey bir araya geliyor ve doğru yerdesiniz, doğru olanı yapıyorsunuz, düşündüğünüzü başarıyorsunuz. bütün ve eksiksiz hissediyorsunuz.

    şimdi, dünya kartı sizi yolculuğunuza yansıtmaya, başarılarınızı onurlandırmaya ve manevi derslerinize uymaya davet ediyor. yolunuzdaki tüm zafer ve övgüler sizi şu an olduğunuz güçlü, bilge, daha deneyimli bir insan yapacak. son olarak, bir sonraki büyük projeye girmediğinizden emin olun; yolculuğunuzu kutlamak, bir sonraki mücadeleniz için hazır olduğunuzda sizi başarıya hazırlayacaktır. kendinize ve elde ettiğinize zaman tanıyın. “elde etmek” burada çirkin bir tabir olarak gözükebilir ama durum bu; her ne istiyorsanız, elde edeceksiniz. ve bu sandığınızdan çok daha kısa bir zaman içerisinde olacak.

    biraz daha detaya girmeye çalışırsak, bu kart evrensel anlayışı ve küresel farkındalığı pekiştirmeyi de ifade ediyor. savaş arabası gibi bu kart da ayrıca seyahatle bağlantılı. bu sebeple, aşk hayatınıza katacağınız kişinin yakın çevrenizden değil, bambaşka bir yerden, olma olasılığı çok yüksek. bu uzun mesafeli bir ilişki gibi görünse de, bu kadar çok seyahat vurgusu, o mesafelerin aşılacağını da belirtiyor.