hesabın var mı? giriş yap

  • dmb * :ab'ye neden almak istemezler türkleri?

    anne: barbar diye biliyorlar ya ondan..korkuyorlar yani.. vuruceksin teflon tavayı kafalarına kim barbarmış onlar mı biz mi anlicekler!

    sessiz....

  • - ramazan denince aklınıza ne geliyor?

    italyan: pide!
    rus: pide!
    ispanyol: güllaç!
    koreli: nihat hatipoğlu!!!

    adsşlkasşldkadls

  • diyarbakır etrafında bulunan piramitler, bu 5000 yıllık kültürün dünya mirasına bıraktığı sayısız eserlerden sadece birkaçıdır.

  • yeni bir müzik grubu ismi olarak "suratlarında bezirgan sırıtışı ve gözlerinde cehaletin kuyularıyla bir garip halk"

  • üzerinden bu kadar zaman geçtikten sonra ekşisözlük'te bile ( başka yerde olsa bu kadar canım yanmayacak) savaş ay'ın pis bir katakullisi sonucu akıllara yanlış yer ettirilen "çişim geldi " cevabı ile aşağılanmaya çalışılan yıldız.
    efendim 1994 yılında türkiye dahil bütün dünyada beğeniyle izlenenen ve 1995 de oscar kazanan forrest gump filminin son sahnelerinin baş rol oyuncusu tom hanks'e ait unutulmaz repliği "çişim geldi " o yıl bir ödül töreninde tarkan tarafından tam yeri gelmiş bir pozisyonda filme gönderme olarak kullanılmıştır. mesele bundan ibarettir. savaş ay bile o gün yaptığı izleyiciyi yanıltma çabasından artık vazgeçmiş bu işten pişmanlık duyduğunu defalarca belirtmiştir. bunu temcit pilavı gibi her tarkan lafı geçtiğinde ısıtıp ısıtıp önümüze komaktan ve her seferinde yemekten bıkmadık mı?

    edit: forrest gump filminin bahsettiğmiz sahnesinin videosu:
    [http://www.youtube.com/watch?v=jsedbnslgok http://www.youtube.com/watch?v=jsedbnslgok]
    sevgili comptrol'a video ile ilgili verdiği bilgi için teşekkürler.

  • önceliği olmadığındandır.
    cemaat çoğu insanın gözünde akp'den bile tehlikeli ve devletin kurumlarının içine sinsice sızmış illegal bir oluşum. orduyu, adaleti, emniyeti içten içe çürütüp kendi kirli emelleri için kullandığı ve seçimle, darbeyle filan gitme durumu da yok. bu yüzden kendisine yapılanlar çok da umrumuzda değil açıkçası.

    olaya stannis'in bolton'larla savaşırken iki tarafın da zayıflamasını bekleyen petyr baelish gözüyle bakıyorum şahsen.

    kendilerine dün yediğin hurmalar isimli türküyü armağan ediyorum.

  • bir yerde taksiciler vs mordor olsa mordor tarafını seçerim. taksiciler vs thanos olsa thanosun köpeği olur, şıklatacağı parmaklara manikür yaparım. net.

  • bunlar bir ara ticari itibar sebebiyle entry, video, tweet vs. sildiriyordu. peki milletin üzerine saldığınız o 3 avukata sorar mısınız, ticari ahlaksızlık yapan firmalara ne yapılmalı sayın reeder yönetimi.

    suç sizde değil ama, bu ülkeyi gelişmemiş üçüncü dünya ülkesine çevirenlerde. orta doğu bataklıklarında en kolay iş hem suçlu hem güçlü olabilmek.

    (bkz: guguk devleti)

  • yav yürü git be dayı.. kız bir pantolon bir beyaz body giymiş ''anadan üryan dolaşıyorsun,beni tahrik ediyorsun'' diyorsun ya...
    kadının kıyafetinin depremle ne ilgisi var be.. kafayı yemişsin,sağa sola sataşmaya yer arıyorsun.
    senin kafa yapının içine edeyim küfrettiriyorlar ya...

  • sözlükte sıkça firmaların abonelik sözleşmelerini feshetmemek için çeşitli bahaneler uydurmaları ve bundan dolayı yaşananlarla ilgili başlık açılıyor. belki bu entry bu anlamda birilerine yardımcı olur.

    işin çok fazla hukuki detayına girmeden anlatacağım. ilk bilmeniz gereken şey burada kastedilen abonelik ticari olmayan bireysel aboneliktir. bunu söyleme nedenim ticari/kurumsal aboneliklerin ve dolayısıyla onların feshinin ticaret kanunu hükümlerine tabi olması. aman buraya dikkat, eğer bu kesime dahilseniz aşağıdaki kurallar sizin için geçerli değil.

    eğer bireysel olarak diyelim bir telefon hattı bir tv aboneliği yaptınız ve bunu feshetmemek için karşı taraftaki firma kırk takla atıyor. yapmanız gereken şeyleri sıralıyorum.

    - firmanın müşteri hizmetlerini arayıp feshetmek istediğinizi dile getirin.

    - sizden faks isteniyorsa faksla talebinizi yazılı olarak belirtilen numaraya iletin ve ulaştığına dair faks raporunu alın saklayın. (kanunda kalıcı veri saklayıcısı da kabul ediyor ama o kısmı hala karışık)

    bu kadar. firma bu saatten sonra ben fesih talebini kabul etmiyorum deme hakkına sahip değil, kanuni sürelere uygun olarak fesih talebini yerine getirmek zorunda. peki bunun dayanağı nedir? 6502 sayılı tüketicinin korunması hakkında kanun'un abonelik sözleşmelerini düzenleyen 52. maddesi ve özel olarak da 4. fıkrası. kanun metnini de faydalı olur düşüncesiyle aşağıya kopyalayacağım.

    "peki iyi güzel anlatıyorsun da işler öyle yürümüyor avukat kardeş, adamlar bildiğini okuyor" dediğinizi duyuyorum. doğrudur bunu yapanlar da var. o saatten sonra da yapacağınız oldukça etkili ve sizi çok da yormayacak şeyler var.

    bunlardan en etkilisi hangi sektöre aitse o sektörün düzenleyici kurumuna bu konuda şikayette bulunmak. en hızlı ve baskı yaratan yol budur. eğer digitürk'se rtük'e, turkcell'se bilgi teknolojileri ve iletişim kurumu(btk)'ya başvurursanız sorununuzu çözmekle kalmaz, o firmanın yaptığı usulsüzlükle ilgili başının cidden ağrımasına neden olabilirsiniz.

    diğer bir yol ise sektör farketmeksizin gümrük ve ticaret bakanlığı'nın bulunduğunuz il müdürlüğü'ne yine aynı dilekçe ile başvurmaktır. burada da dilekçenizi derhal işleme alıp 15 gün gibi bir süre içinde firmaya iletiyorlar ve gerçekten etkili çözüm sağlanıyor.

    yukarıdakilerle çözüm sağlayamıyorsanız en son yol da tüketici sorunları hakem heyetleri ya da tüketici mahkemeleri'ne başvurulabilir. ama yukarıdaki iki yöntemle işinizi rahatlıkla çözeceğinizi düşünüyorum.

    aşağıdaki linkten tüm kanuna ulaşabilirsiniz. konuyla ilgili madde ise 52. maddenin 4. fıkrası.

    http://www.resmigazete.gov.tr/…13/11/20131128-1.htm

  • web tasarımcı pozisyonu için gittiğim orta büyüklükte bir şirkette developer tarafından sorulan soru:

    +tasarım dünyasına getirdiğiniz bir yaklaşim, bir yenilik var mı?
    -öyle bir şey olsaydı bu mülakatta olmazdım sanırım.

    sonuç: işi aldım.