hesabın var mı? giriş yap

  • "oğlunun ölümünden 3 gün sonra tekirdağ’daki evlerine 2 kişinin geldiğini anlatan baba murat oğraş “tarım bakanlığı adına başsağlığına geldik’ dediler. bir kişi de adalet bakanı’nın danışmanı olduğunu söyledi. her türlü maddi manevi yardımı yapacaklarını fakat basında otelin adının kullanılmamasını istediler. antalya’ya savcılığa gidip olayı anlatıp dilekçeyi verdim. tehdit edenlerle ilgili soruşturma başladı” dedi."

    sen ne biçim bir adalet bakanlığı yetkilisisin ki öleni değil öldüreni korumanın derdine düşüyorsun?

  • suç bunlarda değil, bunların büyümesine izin veren hükümettedir. yapılan çocuk istismarını başka bir grup yapsaydı hükümet en sert demeçleri vermekten çekinmezdi. adamlar yaptıkları açıklamayla eleştirenleri suçlu ilan etmişler. hem suçlu hem güçlüler. yazık oluyor bu ülkeye, bunlara gereken cezayı verecek devlet istiyoruz.

  • "cem yılmaz'ın kar-zarar hesabı yaparak film çektiğini zannetmiyorum"

    doğru cem yılmaz filmleri kar için çekmez. sevenleri kavuşturmak için film yapar. o yüzden 400 tane ayrı programa konuk oldu. cinemaximumla falan izleyiciler için kavga etti, kar için film çekseydi bunu yapar mıydı hiç? cem yılmaz bir sinema şövalyesidir. akıllı olun.

    kafanizda çok ideallestirmeyin hiçbir kişi ya da olguyu. herkes cebine bakar, kalan şeyler talidir.

    not: filmler bence başarılı.

  • bak hele bak. dışarıdan baksan adam sanırsın bunu. dışı parisli entelektüel, içi yozgatlı emmi tipini sevdiğimin.

    edit: bu arada a haber kamerasıyla "tesadüfen" karşılaştığına inanan polyanna'lar yoktur herhalde.

    edit 2: konulukonusuznevarsa nickli arkadaşın haklı mesajını aynen kopyalıyorum:
    "ben çaylağım entry giremiyorum :) yazmak ve dikkat çekmek istediğim konu konuşan çocuk kaç yaşındaymış ki o durumları kuyrukları görmüş :) lan zaten 18 senedir iktidar sabit ondan önce koalisyon vardı chp zaten 96 kadar seçim yasaklıydı :) bunları yazabilirseniz sevinirim teşekkür ederim . iyi günler dilerim"

  • karizmaların tavan yaptığı fotoğraf çekimidir. özellikle hakan balta, sneijder ve riekerink'e çok yakışmış.

    işte o poz

    fenerli arkadaşlar kıskanmış olabilirler, sizinkilerin de efsane bir pozunu vereyim madem de bir yerleriniz şişmesin. buyurun

  • evet, intihalcidir.

    bu bahsettiğim makale bizim matematik dehasının:
    - http://onlinelibrary.wiley.com/….1002/fld.2211/full

    bu da kopyalandığı makale:
    - http://www.sciencedirect.com/…pii/s0960077905011148

    adam almış, birebir değişkenleri filan değiştirip (x'i a yapmak gibi, ortaokulda yapardık) yeni makale diye sunmuş. biraz baktım, lakin tatilde evde olduğum için enstitünün vpn bağlantısı ile uğraşamadım, sadece 3-5 makaleye baktım. bu yukardaki örneği bulmak hiç zor olmadı. gelişigüzel bir makale seçtim, birebir intihal çıktı. diğer bir kaç tanesinin de giriş kısımları, bazı tanımlar filan paso kopya. web of science'a bakıldığında atıf almış biraz, doğru, ama bu intihalci olduğu gerçeğini değiştirmez kesinlikle. zamanım olduğunda diğer makalelere de bakıcam.

    ek: şimdi farkettim, bu bahsettiğim makalede "alıntı" yapılan makaleye bir kere atıf verilmiş, ama makalenin neredeyse tamamında cümleler, denklemler vs tıpa tıp aynı.benim bildiğim intihal tanımına göre bu intihaldir.

  • aşağıdaki linklerden 10 saatlik versiyonlarının açılıp dinlenebileceği, konsanstrasyon gerektiren bir iş yaparken, çalışırken, kitap okurken vb focus problemi çeken insanlar için çare olduğu iddia edilen ses bütün, temiz gürültü, white noise.

    yaa. işte bunlar hep bilim, hep science.

    süper sessiz bir ortamda konsantrasyon problemi çekerek dakikalar içinde yaptığınız işi bırakmanız çok normal. deneyin. ya da denemeyin neblim:

    study power - 10 saat white noise >> kitap icin )kitap okurken bir paralel evrende gibiyizdir, daha fazla konsantrasyon gerekir. aklıma düşünceler gelip geçiyor diye onlarca kez geri dönüp okuduğum sayfaları bilirim. o yüzden kitap için olan beyaz gürültü diğerlerine nazaran biraz daha sakin. daha bir tatlı huzurlu, kardeşçesine)

    epic thunder - 10 saatlik yağmur ve hafif fırtına sesi >> rapor, sunum, close out vb. kendi içerisinde parçalı küçük işlerden oluşan işlere göre beyaz gürültü. örneğin rapor hazırlarken bir exceli açarsınız oraya bir sütuna ekler ardından diğer bir kaynak dosyaya geçersiniz başka bir bilgiyi aktarırsınız. neticede aynı masada aynı bilgisayar başında olmanız gerekir bu bir konsantrasyon ister ammavelakin parçapinçik. işte formül bu tür bir beyaz gürültü!! bunu dinlicen.

    peşin edit: kitap için olanı denedim çalışıyor. dün itibariyle yarım kalan iki kitabı bitirdim. denedik de yazdık karrşim ona göre yani.. epic thunder olanı bugün deniyorum. bakalım kısmet. çalışırsa yazıcam.