hesabın var mı? giriş yap

  • latincesi :hypericum perforatum

    bitki çiçeklenme zamanı güneşli havalarda toplanır havadar bir yerde 35ºc de kurutulur.
    sepi maddesi, flavonoid, hyperizin, glikozit ve diğer maddeler içerir.
    bitkinin ağrı dindirici, safra kesesini uyarıcı özelliği vardır.
    sakinleştirici etkisi nedeniyle kronik mide, karaciğer, safra kesesi ve böbrek şikayetlerinde, jinekolojik hastalıkların tedavisinde kullanılır.
    kalbi ve karaciğeri kuvvetlendirir, böbreği temizler, yaraları iyileştirir.
    çay olarak;1 çay kaşığı bitki1/4 litre suda bırakılarak veya kaynatarak hazırlanır ve gündüz içilir.
    binbir delik otunun yağını elde etmek için çiçekli bitki zeytin yağı içerisine batırılıp bir şişe içinde 14 gün güneşte bırakılır ve zaman zaman sallanır. bu yağ yanık yaralarında, güneş yanığında ve hemoroidde kullanılır.
    aşırı kullanım derisi hassas kişilerde allerji yapar.
    bu yağ koyu kırmızı renktedir.
    çiçek yaprakları ve küçük yaprakçıklarda yağ dokusuyla bezenmiştir. işığa tutulduğunda küçük delik olarak algılanır.
    bu adı buradan gelmektedir. yağda bulunan çözünen kırmızı renk maddesinde karotin (vit.a) bulunur.
    yağın hormonal etkisi sebebiyle erkek ve kadınlarda yaş dönümü olumsuzluklarında başarı gösterir.
    kadınların adet düzensizliklerini dengeler. yağ midedeki asit dengesini normalleştirir. safra kesesini uyarır. mide barsak fermantasyonunu düzenler.

  • 7.62mm çapında, 102 santim boyunda, şarjörle beslenen ve hava ile soğuyan, barut gazının geri tepmesi, irca yayının ileri itmesiyle yarı otomatik veya otomatik olarak atış yapabilen piyadenin temel muharebe silahıdır.

    edit: bu tanımda geçen irca kelimesinin yanlış, doğru kullanımının ise icra olduğu yönünde birçok mesaj aldım. irca “ rücu etmek, döndürmek, çevirmek, yerine geri getirmek” manasına gelen arapça kökenli bir sözcüktür. burada da bahsimize konu olan yayın tam olarak bu görevi ifa etmesinden mütevellit doğru kullanımı tabii olarak icra değil ircadır.

  • daha geçen hafta imamoğlu, fenerbahçe kadın basketbol takımının fiba euroleague final maçını tribünlerden izledi. emin değilim ama ali koç bile salonda değildi muhtemelen.

    uğur dündar daha neyin jestini bekliyormuş.

  • 2007 yılında lazerle göz ameliyatı oldum. miyop astigmatım vardı 3.75. sıfırlandı ve cok rahat ettim zira 20 yıldır gözlük ve lens kullanmak yormuştu. sonrasında gözlerim ışığa çok hassas hale geldi. kapalı ve yağmurlu havalarda bile güneş gözlüğü kullanıyorum abartısız. şu an yaş itibarıyla hem yakın hem de uzakta zorlanmaya başladım. yaşam kalitemi bozmasa da biraz bulanık görüyorum. ancak doktor şimdilik gözlüğe gerek yok, 1-2 sene daha idare edersin böyle dedi.