hesabın var mı? giriş yap

  • bu konudaki son sözü dostoyevski söylemiştir zamanında :

    "insanların birbirini tanıması icin en iyi zaman, ayrılmalarına en yakın zamandır."

    budur.

  • basketbol, 12 kişilik takımların 5 kişisinin sahada olduğu, 10'ar dakikalık 4 çeyrek halinde oynanan, genelde obradoviç'in takımının kazandığı bir oyundur.

  • zentangle yöntemi, yapılandırılmış desenler çizerek güzel görüntüler oluşturmanın öğrenmesi kolay, rahatlatıcı ve eğlenceli bir yoludur. amaç, güzel görüntüler yaratan yapılandırılmış kalıplarla sakinliği ve meditasyonu teşvik etmektir. tekniği öğrenmek kolaydır ve aynı zamanda rahatlatıcı ve zevklidir. görsel

    zentangle yöntemi hakkında bilmeniz gerekenler:

    yaratıcılara göre, bir kalem veya boya fırçasıyla iyi olduğunu düşünmeseniz bile, yöntemi anlamak ve eğlenmek basittir. zentangle eseri yaratmak, bir sihirin numarasını öğrenmek gibidir.

    her çizgi sanki düşünceler, kelimeler veya olaylardan oluşmuş gibi bilinçli ve düşünceli bir şekilde çizilir. yani, her çizimde hayatınızdaki tüm önemli şeylerin izini bırakırsınız.

    ona nasıl baktığınız önemli değil; tamamen zihninizi elinize ve kağıda bağlamakla ilgilidir. bu, şimdiki zamana odaklanmanıza ve odaklanmanıza yardımcı olan yeni düşüncelerin ve perspektiflerin gelişmesini sağlar. bu yüzden silgilere izin verilmez, çünkü o zaman kendinizi silmiş olursunuz.

    neyin sonuç vereceğini bilmemek kasıtlıdır ki bu hem özgürlüktür hem de zordur. diğer hobilerde olduğu gibi önceden belirlenmiş bir çözümün olmaması, ilk önce can sıkıcı olabilir, çünkü mükemmel çözümler bulmak için yetiştirilmedik mi?

    ihtiyacınız olan şeylerin bir listesi:

    zentangle döşemesi veya çerçevesi her iki tarafta 8,89 cm'dir. desenleri olmayan her türlü dokulu kağıt kullanabilirsiniz. tercihen yukarıda belirtilen boyutlarda beyaz olmalıdır.

    bir çizgi çizerek başlamalı ve oluşturduğunuz deseni tekrarlayarak devam etmelisiniz.

    tek bir seansın 15 dakikada tamamlanabilmesi için veya istediğiniz kadar uzun da çalışabilecek kadar esnek şekilde tasarlanmıştır. dolayısıyla, üzerinde fazla zaman harcamayanlar için başarı ve memnuniyet duygusu hızlı bir şekilde gelebilir.

    zentangle desenleri oluşturmanın arkasındaki ritüel; kişisel, samimi ve eşsiz bir ortam yaratmak içindir. duygularınızı zentangle karoların dokusu ile birleştirmek, kendinizi mükemmel bir şekilde rahatlamanızı ve kendinizle iletişimde olmanızı sağlayabilir.

    zentangle yönteminin özellikleri:

    sanatın ve yaratıcılığın kendimizle bağlantı kurmamıza yardımcı olması şaşırtıcı değil, çünkü bizi her zamanki iş ve aktivite rutinimizden kurtarıyor.

    zentangle, genellikle farkındalığımızı artıran yeni algılara kapı açan iç ve sözel olmayan bir dil ve orantı dili oluşturmamıza yardımcı olan bir uğraştır. tıpkı mandalalar gibi, bu yöntem de bir tür “modern meditasyon” dur.

    ayrıca, sonucun önceden tasarlanmamış olması, hayatı siyah ve beyaz yerine renkli bir şekilde görmenize yardımcı olur.

    zentangle'nın faydaları:

    zentangle diğer çalışmalardan farklıdır. çünkü kendi desenlerinizin oluşturulmasını teşvik eder ve böylece güzel görüntüler de oluşturabileceğinizi görürsünüz.

    bir zentangle çizimi yaparak sizi mekansal ve zamansal farkındalıktan çıkarmanın üstünde:

    -rahatlatıcıdır.
    -yatmadan önce yapılırsa uykuda rahat olmanızı sağlar.
    -yeteneklerinize değer vermenizi teşvik eder.
    -sizi destekleyici ve eğlenceli bir toplulukla birleştirir.
    -yaratıcı yeteneklerinizi güçlendirir ve geliştirir.
    -fobilerden ve bağımlılıklardan kaçınmanıza yardımcı olur.
    -kişiye çatışma çözme becerisi kazandırır.
    -beyniniz egzersiz yapar.

  • arkadaşla kadıköyde akşamüstü vakti bir mekanda buluşulduktan sonra taksime geçilmiş, gece uzadıkça uzamış ve kalabalık olunmuştur.

    sabaha karşı taksim taraflarında başka bir arkadaşın evinde kalınır, öğlene kadar uyunur edilir..

    ertesi günü aynı şekilde geçer, zaten taksimde herkes, akşama doğru çıkılır evden yine içilir eğlenilir dans edilir, taksimde oturan aynı arkadaşta kalınır..

    3. gece taksimde içilirken ilk gün kadıköyde buluşulan arkadaşın cep telefonuna mesaj gelir;
    "ekmeğe gerek kalmadı."
    arkadaş bi duraksar, bi dalar ve bi anda suratı renk değiştirir..

    haliyle meraklanıp sorulur "ne oluyor lan ?"
    cevap : "abi ben ekmek almaya diye çıkmıştım."

  • kaybettim diye dusunmeyin.. bence kazanmışsınız. 215 bin tl 4 yıllık özel üniversite parası bile değil. bir eğitime gittiğinizi düşünün, öyle birşey öğrenmişsiniz ki bu öğrendiğinizi uygularsanız hayatınızın geri kalanını kurtaracak altın değerinde bir kural. ha diyebilirsiniz ki bu bilgiyi bu kadar para kaybetmeden de kazanabilirdim. hayır oyle değil. hayat, herkese en bilmediği en zayıf olduğu yerden soru sorar. siz en zayıf noktanızı 215 bin ile kapatabilirseniz büyük şans. birçok insan en zayıf noktaları ile ilgili çok daha büyük bedeller ödüyor. gelecekte asla bu 215 bin tlyi geri yerine koymak icin ugrasmayın. üniversitenin parasıydı öğreneceğinizi öğrendiniz bitti. parayı üniversiteden almaya calisirsaniz diplomanızı iptal ederler.

  • gün geçmiyor ki bir site tarafından dolandırılmıyım. bu sefer yanlışlık falan yok ama n11.com ve onun mağazası olan demir_bilişim1 ortaklığıyla alenen dolandırıldım. tüketici hakem heyetine de verdim zaten durumu ancak içim soğumadı. başkaları da bunlara aldanmasın herkesin haberi olsun diye buraya da yazıyorum.

    17.09.2020 günü www.n11.com'dan (onun firması olan demir_bilişim1 adlı mağazadan) xiaomi mi 8 lite 64 gb /4gb ram çift hatlı cep telefonu satın aldım. telefonun aynısı bende de vardı bunu babama aldık. neyse açtık telefonu kuruyorum her şey normal gibi görünüyordu. ziraat bankası uygulamasını da kurdum babam giriş yaparken şöyle bir uyarı verdi:

    görsel

    telefon rootlanmış. daha sonra kıllandım imei kaydına baktım. çift sim kart olduğu için çift imei kaydı olması gerekirken (benimki öyle) tek imei kaydı var. n11.com üzerinden mağazaya sordum bu nasıl oluyor diye. o telefon tek hatlı dedi adam. arkadaşım dedim aynısını ben de kullanıyorum ayrıca ürünü satın aldığım ekranın görüntüsünü de attım çift hatlı diye satıyorsunuz dedim. sen ürünü iade et o zaman dedi. bak beni uğraştıracaksanız onu bileyim dedim. yok dedi gönder sen tamam. anladım sıkıntı çıkaracaklarını ama iade kodu alıp göndermeye karar verdim.

    telefonu rootlamışlar başka imei'i buna çakmışlar sıfır diye satıyorlar benim anladığım bu. neyse iade kodu oluşturup kargoya verdikten tam yarım saat sonra iadem mağaza tarafından reddedildi. sebep: kargo mağazaya ulaşmadı. haha. adamlar inanılmaz seri çalışıyorlar. yarım saatte izmirden istanbul'a nasıl gönderemedik lan ürünü biz. hata bizde. burdan nasıl insanlar olduklarını anladım tabii. iyi oldu bi yandan önlem aldık sağolsunlar.

    n11.com la yine görüştük tekrar iade kodu oluşturun dedi ve mağazayla muhatap olmayın dedi. tamam dedim. gönderdim yine. 2 gün sonra mağazadan (demir_bilişim1) arandım. "beyefendi ürünü 2'ye bölmüş yollamışsınız. ürün kırık." diyor bana. diyorum cihaz rootlu, oynanmış, güvenlik açığı var, imei kaydı sahte ya da oynanmış diyorum, onda sorun yok o değil de ürünü kırmışsınız diyor.

    tabii ki ürün kırık değil. ama telefonda böyle konuşuyor kadın pişkin pişkin. ama ben naptım. yarım saat içinde iademi reddettikleri için ürün kargolanırken, kargoya verildikten sonra video'ya çektim ve tüketici hakem heyetine verdim bunları. sonra merak ettim bunlar teşkilat mı acaba diye. evet teşkilatmış. bir sürü insana sahte imei'li rootlu telefonları satıyorlar kimi anlıyor kimi anlamıyor, ziraat bankası uyarmasa biz de anlamayacaktık. sonra da "telefonu kırmışsınız, ürünü ikiye bölmüşsünüz ama" diyerek milleti yıldırıyorlar. n11.com da bu konuyla ilgili hiçbir şey yapmayıp mağazaya ödemesini yapıyor.

    mağaza reddediyor ya ürünü, n11.com diyor ki "mağaza iadeyi reddetti". sadece bize haber veriyor. sen ne işe yararsın n11.com? sen olmasan biz demir bilişim mi tanırız? ben bunları nerden bulup da ürün alırdım yani? haa bu arada nasıl yaptılar bilmiyorum ürünü aldığım sayfaya yorum da yapamıyorum. hata veriyor hep. ondan çok ciddi teşkilatlar. umarım çökertecez bunları. şu an bu ülkede adalet ne kadar kalmış onu test ediyorum. adamlar göz göre göre bizi dolandırdı ya lan. şuraya bu mağaza hakkında diğer şikayetleri de koyayım da görün durum ne kadar fena:

    görsel
    görsel
    görsel
    görsel
    görsel

    bu verdiğim 3. tüketici hakem heyeti konusu bu arada son 1 ayda. evlenmek çok zormuş cidden ne aldıysak getirmiyor adamlar ya da böyle çıkıyor. rezaletleri sıraladım dinlenip dinlenip yazıcam. baya evlendim yalnız ha krizi fırsata çevirip. çok acayip. neyse onu sonra anlatırım desteklerinizi bekliyorum arkadaşlar.

    edit: mağaza bu https://m.n11.com/magaza/demir-bilisim1#reviews

    edit 2: mağaza linki açılmıyor ne olduğunu bilmiyorum n11 mağazayı da kaldırmış olabilir öyle gizlenmiş de olabilir bilgim yok bu konuda. bunun yanında 1 saat önce para iade islemimin yapıldığına ve bankadan takip etmem yönünde mesaj geldi n11.com dan. param yatarsa editlerim yine. teşekkürler herkese.

    edit 3: mağazaya burdan erisilebiliyormus hala

    https://www.n11.com/…emir-bilisim1/magaza-yorumlari

    edit 4 : para iadem yattı arkadaşlar parayı el birliğiyle kurtardıniz teşekkür ederim. şimdi bu dolandırıcı mağaza ile uğraşmak var onunla ilgili de kolay bir yol varsa tekliflere açığım.

    edit 5: aynı mağazadan aynı şekilde ürün almış bir arkadaş daha var bu başlık altında yazmış onun entryisi de şu süreci devam ediyor daha parası yatmamış illa hepsine ayrı başlık mi açılsın n11.com?

    (bkz: #113785212)

    edlt 6: arkadaşin da iadesi yapılacakmış.