hesabın var mı? giriş yap

  • güneş nükleer tepkimeler ile yandığından ötürü su ve ıslak battaniye ile değil; sadece ve sadece üfleyerek sönebilir. bütün çinliler bi araya gelse güneşi söndürebilir bence.

  • “ok ancak geri çekerek atılır.hayat seni zorluklarla geri çekiyorsa, seni daha büyük bir şeye fırlatacağı içindir.
    nişan almaya devam et."
    (bkz: paulo coelho)

  • aptallıktan başka bir şey değildir, en son müdahale iki gün önce 14 lira olmasın diye yapılmıştı şimdi 17 olmasın diye yapılıyor. yapılacak en etkili müdahale isminde ak geçen bütün akoduklarimin istifa etmesidir

  • evin oğlu sokaklarda gezerken gelen misafire hizmet etmek zorunda kalan kızdır. okuldan yorgun bir şekilde döndüğünde bile annesi kapıyı açar açmaz "hemen misafirlerin elini öp." diye uyarılan kızdır. kardeşi bilgisayarda takılırken, misafirlere çay ikram eden kızdır. annesinin sürekli kaş göz hareketlerine maruz kalan kızdır. misafir gelecek diye temizlik yapan, misafir gitti diye temizlik yapan, misafire yatak açan, misafirin yatağını toplayan kızdır. özetle; eve gelen misafirin oğlunu skine bile takmayan kızdır, işi başından aşkındır.

  • paradoks olmaktan cikali 90 sene falan oldu. hala paradoks diye aniyor olusumuz, sanirim henrich olbers ve almanligina duydugumuz saygidan oturu.

    olbers; evreninin degismeyen, sonsuz ve yildizlarin duzgun olarak serpistirildigini varsayarak, yildizlarin isiklarini birbirine sonsuz kere ekledigini ve nihayetinde sonsuz bir isik kaynagi oldugunu dusundu. sonra da "madem sonsuz isik var, gece niye karanlik" diye sordu ve yok yere paradoks sahibi olduk.

    yildizlarin evrende duzgun sekilde bulunmadiklari bir yana, evren surekli genisledigi icin, uzaktaki yildizlarin isigi bize gelinceye kadar zayifliyor ve etkisi ya az oluyor ya da hic olmuyor. ayrica yildizlar da insanlar gibi doguyor, buyuyor, yaslaniyor ve oluyor. yani yildizlar olbers'in ongordugu sekilde sonsuz bir evrende duzgun sekilde bulunsalar dahi, sonsuz bir isik kaynagi yaratmalari olanaksiz.

    tabi olbers bunlari 18.yy teknolojisi ile dusundugu icin paradoks olmustu kacinilmaz olarak. simdi yildizlarin omurlerini, hubble sabitini, evrenin triplerini bildigimiz icin paradoks olmadigini rahatca soyleyebiliyoruz. olbers'e de bu yuzden saygi duyuyoruz. zaten bunlari donemine gore degerlendirmezsek m.o 590'da dunya'nin disk seklinde oldugunu iddia eden tales'e, m.o 560'da dunya'nin yuzeyini duz bir silindir olarak tanimlayan anaximender'e, m.o 530'da dunya'nin evrenin merkezinde oldugunu one suren pitagor'a, dunya'yi kusursuz bir kure olarak tanimlayan platon'a, gunes merkezli evreni reddeden pitolemi'ye de haksizlik yapmis oluruz ki, bu buyuk aptallik olur.

  • pearl harbor saldırısında yakalanan alman casus: bernard julius otto kuehn

    bernard julius otto kuehn ve ailesi nazi almanyası'nda abwehr adına çalışan ve propaganda bakanı joseph goebbels ile yakın bağları olan casuslardı. goebbels, 1935 yılında kuehn'e hawaii'de yer alan japon istihbaratı için çalışmasını teklif edince kuehn bunu kabul ederek 15 ağustos 1935'te ailesiyle honolulu'ya taşındı. ailede 41 yaşındaki dr. kuhn, eşi friedel, kızı susie ruth ve hans joachim vardı. ailenin dört üyesi de casusluk faaliyetlerine karıştığı için kendilerine “8 gözlü casus” deniyordu.

    bernard kuehn'ın kızı susie abd’de askeri bir personelle çıkıyor ve şehirde en iyi ve en ucuz hizmeti sunan bir güzellik salonu işletiyordu. yüksek rütbeli askeri personelin eşleriyle, kocaları ve erkek arkadaşları hakkında saatlerce dedikodu yapardı ve tabiri caizse onların ağzını arardı. hans joachim ise babası tarafından henüz 11 yaşında gemiler ve denizaltılar hakkında eğitilmeye başlandı. bernard, vatanseverliklerini göstermek için her sabah genç hans'ı bir abd donanma denizcisi gibi giydirir ve ikisi birlikte sahil boyunca yürüyüşe çıkarlardı. subaylar hans'ı gemilere ve denizaltılara davet ederlerdi ve hans işte o zaman casusluğa başlardı. eşinin görevi ailenin elde ettiği tüm istihbaratı not almaktı.

    kuehn'ler 7 aralık 1941'e yani pearl harbor saldırısına kadar hiç dikkat çekmemişti, fakat saldırı gerçekleşirken birkaç amerikalı asker tarafından kulübelerinin yanıp sönen ışığı fark edildi ve bu durum abd askeri istihbaratının alarma geçmesine neden oldu. aile aslında japon maaşıyla iyi bir hayat sürüyordu ama bernard kuehn bir nazi partisi üyesiydi ve herhangi bir gelir kaynağı olmamasına rağmen hawaii'de iki evi, bolca parası vardı. bu durum fbı'ın dikkatini çekmişti fakat önceden federal büro ve ordu tarafından yapılan soruşturma onun casusluk yaptığına dair kesin bir kanıt bulamamıştı ama pearl harbor saldırısından tam 76 gün sonra tutuklandı. meğerse, bernard kuehn japonlara bilgi iletmek için karmaşık bir sinyal sistemi tasarlamıştı. örneğin oahu'daki evinin çatı penceresinde akşam 9'dan 10'a kadar parlayan bir ışık, abd uçak gemilerinin denize açıldığı, lanikai sahilindeki evinde sabah 10 ile 11 arasında çamaşır ipinde asılı duran keten bir çarşaf, ordunun limandan ayrıldığı anlamına geliyordu. bu şekilde, farklı sinyallerden oluşan değişik kombinasyonlarda kullandığı sekiz kodu vardı.

    21 şubat 1942'de askeri bir komisyon tarafından casus olarak tüfekle vurulmak suretiyle ölüme mahkum edildi ama japon ve alman casus şebekeleri hakkında gönüllü olarak verdiği değerli bilgilerden sonra cezası 50 yıl ağır çalışma cezasına çevrildi. 6 haziran 1946'da kuehn'in cezası sınır dışı edilebilmesi için daha da hafifletildi ve ilk önce 29 temmuz 1948'e kadar ellis adası'na gönderildi, ardından 3 aralık 1948'de kendi isteğiyle buenos aires, arjantin'e sınır dışı edildi. 1955'te almanya'ya döndü ve 1 yıl sonra kanserden öldü. friedel, susie ve hans kuhn savaşın geri kalanında gözaltında tutuldu ve 1945 yılında almanya'ya sınır dışı edildiler.

    kaynak 1 2

  • "oto tamircileri, tekstil atölyeleri" eleman bulamıyor çünkü kayıt dışı (sigortasız) çalıştırıyor. günde 10 saat çalıştırdığı personele asgari ücreti bile çok görerek 1500 lira maaş veriyor.

    ortada tamah edecek bir az bile yok aslında!

  • bugün akşam eve gidiyorum dolmuşta son yolcu bi bayan ve ben kaldık bende inmedim ,şöför ben ve kız dolmuş istikametinde dolanıp duruyoruz . şöförde durmadan dikizden tip tip bakıp duruyo dedim kesin kıza bi bok yapacak bu godoş. en son bana "yeğenim sen nerde inecektin" dedi. bende dayı sen hayırdır bi tek ben inmeyecem bayanda var ona neden sormuyorsun? dedim. adam bayan zaten benimle dedi kadına baktım gülüyo lann meğer karı yolluymuş benim inmemi bekliyolarmış, bende gavat gibi karıyı bekliyorum frown ifade simgesi dayı beni sağda indirrdi, eve fazladan 5km yürüdüm .:(((

  • 33 yaşındaki arkadaşım: yaşıtlarım online oyunlarda isim yapıyorken ben hala kahvede king oynuyorum ya.. adeta sanayi devrimine ayak uyduramayan osmanlı gibiyim.