hesabın var mı? giriş yap

  • bu davranis, mesela kazlarin dunyaya geldikleri ilk birkac saat icinde gordukleri ilk seyi anneleri sanmalari olsun, belirli bir sure icinde gerceklesmelidir, aksi taktirde asla gerceklesmez, ki buna da gelisimde critical period deniyor. mesela kaz ve turevleri icin anneyi/ baglanilacak figuru gorup baglanmalari 12 ila 17 saate kadar gerceklesiyor. bu arada illa ki canli gormeleri de gerekmiyor, dogar dogmaz calan bir calar saat koyarsaniz yanlarina, onu anne zannediyorlar.

    bu konuda en unlu deney konrad lorenz'e ait. kaz yavrularini iki gruba ayiriyorlar, yarisi dogunca anneyi, yarisi lorenz'i goruyor. daha sonraki gunlerde bu iki grubu karistirip bir tarafa anne kazi, bir tarafa lorenz'i koyduklarinda, dogduklarinda ilk kimi gordulerse ona kosuyorlar. klipteki resimler muthis.
    http://www.youtube.com/watch?v=2uiu9xh-mui&nr=1

    yine bu konuyla ilgili ikinci bir video da var ki, izlerken gulmekten kendimden gectim. kopek uyurken yemek isteyerek agzini gagalamasi beni benden aldi, bu allahin salaklarindan yeni dogmusunu yarin sabah masamda gormek istiyorum, mal gibi beni bir omur takip etsin istiyorum, vallaha.
    http://www.youtube.com/watch?v=lgbqqyzid04

    edit: resmen on kere izledim, hala doyamiyorum ulan? sanki yarin bunu sinifta ogretmeyecekmisim gibi, sanki ilk kez duymusum gibi kendimi alamadan izliyorum, delirdim mi acaba? istiyorum bu kazi, her yere benimle gelsin, uyurken agzimi gagalasin uyanip agzina cakayim bir tane mesela, tam gaga ortasindan. ama sevgiyle, hayvan sevgisiyle cakayim, sevgiyle hayvan hirpalamak gibisi var mi be?

    edit2: bunu eklemem lazim, winged migrationdaki cogu sahne, kuslar cekim ekibine imprint ettikleri icin cekilebilmistir.
    http://www.youtube.com/watch?v=pc_qpk2d-ao
    hadi hatta daha sevdigim versiyonunu da vereyim, nasilsa zivanadan ciktim.
    http://www.youtube.com/watch?v=j4skzfntsxm

  • hep bir isyan, hep bir özlü sözle gönderme, hep bir 'adam'lık vurgusu içeren instagram paylaşımları ile kendini gösteren arayıp da bulamama hali.

    ara ara kaybolup yeni sevgilileriyle resim paylaşırlar. bir süre sonra o kişi de 'adam' olmadığından ilişki biter ve yine adamlığa gönderme başlar.

    bu adam gölge adam sanırsam.

  • ulan enflasyon, döviz kuru falan tamam da, turco pizza diye yazdığınız pizza bugünkü dolar kuruyla (30,1 tl) bile 41,52 dolara geliyor.
    dünyanın hiç bir ülkesinde bir pizzaya 41,5 dolar ödemezsiniz. ulan gerçekten döviz arttı, enflasyon falan diye iyi öpüyorlar milleti.

    1250/30,1=41,52 usd
    41,52 usd = 38,16 euro

    hırsımı alamadım italya fiyatlarını buldum

    ulan roma'nın ünlü restoranlarından birinin menüsü bu. türüflü bilmem neyli yemekler bile 25 euro en pahalısı. bu milleti öpmelere doyamadınız.
    hızımı alamıyorum efenim. yukarıda linki olan restoranda 1 kutu (10gr) beluga havyarı (en pahalısı) 35 euro.

    kısa özet: sizin ben devr-i devranınızı ve dahi izzet-i ikramınızı seveyim.

  • başlık: spartacus un falanca sezon filanca episodu (spoiler da içermesin)

    (olay: baba karakterlerden biri hakkın rahmetine kavuşur ve acaip duygusal bir bölümdür)

    entry: osbir çekmek için hazırladığım peçetemle gözyaşlarımı sildim amk.

  • bu adam parasını peşin ödemeye alışmıştır ama elin ingilizi sorar nereden buldun bu parayı diye. "kredi çektim" demek işte bu sorulara en güzel cevap olur.

  • okurken ben utandım, bu nasıl bir sahtecilik? oha!! demekki adamlar her alanda.... diye başlayan ardı arkası tükenmeyen deli cümleler dönüyor kafamda.

    haberde şöyle bir detay var:

    --- spoiler ---

    "sanığın kullandığı diplomanın sahte olup, bu sahteliği yapanlarla dayanışma içine girdiğine, bu suça katıldığına dair herhangi bir delil yoktur."

    --- spoiler ---

    ya hu güzelim adam kendisinin lise okuyup okumadığını bilmiyor mu? okumadığı lisenin diplomasını kullandığına göre, ne demek "bö söçö kötöldöğönö döür hörhöngü bör dölül yök." daha ne yapsın suç teşkil etmesi için?

    edi büdü: bakın arkadaşlar; “hamza yerlikaya'nın, sahte diploma üretilmesi ile iglili süreçte işbirliği yok, buna dair delil yok. bunu üreten kişi kendisi değil” anlamışım değil mi? :) bu konuda mesaj atmayın artık , minnoş parmaklarınıza yazık.