hesabın var mı? giriş yap

  • birinci dunya sava$ı esnasında kanal cephesinde sava$an ve ikinci me$rutiyet devrinin onemli uc pa$asından biri olan cemal pa$a'nın sava$ doneminde yanına ve hatta yatagına kadar girebilmi$ aslen musevi olan ve sadece musevilerin ya$ayabilecegi bir ulke hayal eden,bu yuzden cihan harbinde ingilizlerin tarafını tutarak ingiliz istihbarat orgutune calı$an,guzelligi dillere destan casus..
    cihan harbi esnasında musevi kızları cephede sava$an subayların zaaflarından faydalanmayı iyi bilmi$ ve bu sayede onların askeri planlarını gizlice calabilmi$ yada agızlarından olası askeri harekatın bilgilerini alabilmi$lerdi..sara'nın da gorevi buydu..sadece diger musevi casuslara gore biraz daha tehlikeliydi..cemal pa$a'nın planlarını calarak en kısa zamanda telgraf veya kendi casus $ebekesi ile ingiliz komutanlara ula$tırması gerekiyordu..
    ingiliz casus sara kendisine ve guzelligine oldukca guvenen bir kadıncı,bu sayede cemal pa$a'nın dahi aklını ba$ından alabilmi$ti..
    oyle ki bir konu$masında kendisine olan guvenini $oyle ozetliyordu;

    "$u anda turkler,gerekse almanlar bizleri sadece para icin zevk icin kendileri ile du$up kalkan birer fahi$e sanıyorlar.bırakalım harbin sonuna kadar oyle bilsinler..harbin sonunda tarih,ellerinde silahı tufegi ve askeri bulunmayan bir milletin koca bir harbi nasıl kazandıgını gorevek ve butun dunya bize hayran kalacaktır.." *

    *lutfu akdogan,imparatorlugu yıkan kadın sara

  • nasıl geriye gittiğimizi gösteren konferanstır. şimdi erzurum'da orucu ne bozar konferansları var herhalde.

  • dün akşamki yayınlarında film eleştirisi yaptıkları bölümde;

    cenk : ....küçükken doğduğum sokağın numarası da 109'du, o yüzden bu 109 dakikalık filmle duygusal bağ kurdum.

    erdem : küçükken doğmuş olmanız büyük avantaj cenk bey.

    cenk : evet bu sayede hayata erken atıldım.

    böyle de manyaklar.

  • alınan yanlış kararlar ve haksız adaletsiz kısıtlamalar nedeniyle geçim sıkıntısı yaşayan bir esnaf cinnet geçiriyor, bazı terbiyesiz ve haysiyetsizler de burada alay edip eğleniyor. size ne desem hoşunuza gider. o yüzden ağzımı bozmuyorum.

  • taşak oğlanı olmaktan sıkılmıyorlar bir türlü.

    -> cübbeli ahmet hoca, demba ba'ya yüklendi: ''attıklarına kılıyorsun tamam da, kaçırdıklarının kazası ne olacak?''

    zaytung.

  • a101'in bim'den daha ucuz olması lakin bim'in a101'den daha kaliteli olması. mesela a101'de plastik sucuk 3 lira ve bim'de plastik sucuk 5 lira fakat bim'deki sucuğun tadı daha çok plastiğe benziyor, yani yerken yemeğin tadını alıyorsun, ağzına bi' asfalt değmiş gibi oluyor. oysaki a101 sucuğunda ne bi' plastik kokusu ne bi' kıkırdak, dümdüz domuz etini dizmişler, bıçakla keserken bıçak bile tiksiniyor, yana kaçıyor bıçak.