hesabın var mı? giriş yap

  • kocama aradığım eş adayıdır...
    ben nasılsa günün birinde boşayacağım , ee o da kesin yenisini bulacak bari kendi ellerimle seçeyim çocuklarımın üvey anasını (bkz: swh)
    yaş 37
    iki çocuklu
    hiç bi işe yardım etmez
    burnundan kıl aldırmaz, ego tavan
    korkunç birbirine bağlı karadenizli bi aileye hazır olun gelin adayları...
    kaynana rocks!
    tip ort üstü avrupai
    maaşı da baya iyi, sana bana çocukların nafakasına yeter de artar...

    ilgilenenler için müracaat ben

    edit: debeye sokmuşsunuz mutlu musunuz suserler! adam hergün okuyor burayı yaa... ayrıca mesaj kutum patlamış erkekler yazmayın artık! ilan sadece bayanlar için (bkz: swh)

  • bu kadının oyuncu olup bu işten para kazanabildiği dünyada herkes her şey olabilir, bu ne yeteneksizlik arkadaş.
    tanım: gece gündüz sjwlik yapacağına niye kendini geliştirmiyor anlamadığım oyuncumsu, duyar makinesi feminist.

  • bir gün aniden ortadan kaybolsa bile sonrasında torunlarımıza anlatabileceğimiz acayip bir masalın ta kendisi ekşi sözlük 21 yaşında!

    kendinden bir şeyler katan ve kendinden bir şeyler bulan tüm yazar ve okurlarımıza teşekkür ederiz. iyi ki varsınız.

  • sedat peker muhtemelen şu an beyaz gömleği giydi, 6. videoyu çekmek için kamışlı salona doğru yürüyor.

  • niye ? çünkü devletin eksiğini oy verenlerine göstererek devleti müşkül duruma düşürdü. en ufak oy kaybına tahammülü yok tabi yönetenlerin.

  • youtube canlı yayın sohbeti türkler tarafından işgal edilmiş konserdir. sohbette ki bazı cümleler;

    kim kardashıan has a bıgger ass than all armenıan lands
    ccc enver paşa ccc
    ccc erivan ocakları ccc
    soykıran çıksın beyler kasıyor
    şarkının güzelliğinden gözlerimden yaşlar soykırıyor

  • insana dair sınırların aslında ne kadar zihinsel olduğunun bir göstergesidir.

    deliliği, insanın dünyayla bilinen zihinsel bağlarının kopması ya da gevşemesi diye tanımlayabilirim. uzunlamasına bir süreç olabildiği gibi, geçici de olabilir.

    deli kuvveti ise bu durumun içindeki insanın olmadık yer ve biçimlerde ortaya koyduğu bedensel güçtür. onlarca örnek hatırlıyorum ama bir kaçı aklımda yer etmiş.

    18 yaşında bir hastamız vardı. gencecik, ufak tefek bir kız. bipolar bozukluk tanısıyla izliyorduk. manik atakla servise yattı. ufak tefek dedim, gerçekten minicikti. 1.50 boylarında, 40-45 kilo bir şey. yattığında zaptedilemez haldeydi. hemşire odasından kırılmaz camla izlenebilen bir gözlem odamız vardı. geniş gözlem odasında, 4 tane yatak ve devlet malzeme ofisinin o kocaman, ağır, hantal masalarından bir tane var. bazen hastaları kendilerine zarar vermesinler diye yatak tespitine alıyoruz, bazense diğer hastaları korumak için ilaç etki edene kadar gözlem odasında serbest tutuyoruz.

    neyse, kızı odaya aldık. ben alt servise indim bir sebeple. alt kattaki asistan odasındayım. yukarıdan bir ses geliyor. güm güm güm...tabii hemen yukarı koştum. gözlem odasının penceresinden baktığımda gördüğüm manzara şu: o minicik kız, o kocaman masayı kaldırıp kaldırıp yere vuruyor ve bunu sanki yastık kaldırır gibi kolayca yapıyor.

    elbette adrenalin gibi hormonların da etkisi var ama asıl mesele, inhibisyon. insan başkalarıyla ve dünyayla kontağında kendini sınırlar. yapılması gerekenler ve yasaklar, ahlak, yasalar, kurallar zihnimizi dönüştürür. delilik, insanı bu akıştan koparır. aslında bir kertede zihni özgürleştirir. inhibisyon yani baskılanma ortadan kalkınca, beden de farklı işlev görmeye başlar. kas kuvveti, acı eşiği ve hatta sıcaklık algısı bile değişir. yaz günü paltoyla gezip terlemeyen şizofrenlere rastlamışsınızdır sokaklarda.

    zihinsel zincirleri kırmak için 'delirmek' şart mı peki? dmo masasını tüy gibi kaldırabilir miyiz bilmiyorum ama zihnimizi kalıpların dışına çıkarmaya çalışırsak, doğru denileni sorgularsak, bize dayatılanları olduğu gibi kabul etmeden önce üzerine düşünürsek çok daha özgür ve güçlü olabileceğimize eminim.

    "where other men blindly follow the truth, remember;
    nothing is true."

  • kendimce bir rehber yazayım istedim, 1 yıla yakın ara ara satış yaptığım yerdir.

    -sakın sakın danışmanlık almayın düşe kalka öğrenin kalıcı olsun. etsy seller handbook var zaten. detay sorularınızı forumlarına sorabilirsiniz, yada redditten diğer satıcılara sorun. arayüz yeterince anlaşılır. eğitim satanlara itibar etmeyin.
    -referans linkleri ülkemiz için geçerli değil. ücretsiz ilan hakkı bulunmuyor maalesef.
    -yeni hesap banı normal bir süreç 10 gün kadar kapalı kalır support a mail ile ulaşarak açtırabilirsiniz. gerçek kişi olduğunuzu teyit ediyorlar.
    -ilk satış sonrası hesap 3 ay kadar korumaya alınır, kazanç rezerv hesapta tutulur ödemenizi 90 güne kadar hatta sonrasında da alabilirsiniz. paranızı geç almak sizi ürkütmesin zaten dükkanı adam etmek en az 3 ay sürüyor. google aramasında bile çıkmıyorsunuz öncesinde. önemli olan satış yapabilmek. 4 yada 5. ay da kalkar. bunu scam satışları engellemek için yaptılar. etsy middleman gibi düşünün, alıcı ve satıcı mağduriyerlerini önlemek için yaptılar.

    hemen örnek vereyim: müşteri sipariş verir, adresi şaibeli girer, usps elemanı ürünü bahçeye atar foto çeker sonra müşteri gider ürünü alır fakat ulaşmadı şeklinde şikayet açar, etsy bu durumda sizi coverlar. tersi durumda da ürün yerine hıyar yollarsanız müşterinin zararını karşılar. etsy purchase protection var 250 dolara kadar zarar karşılıyor..
    devam edelim..

    -banka hesap verify muhabbeti bir hafta kadar sürüyor. küçük bir mebla bankanıza havale edip gelen miktarı sisteme yazmanızı isterler. kolay bir işlem.
    -seo önemli fakat çok satan ürünler hep yukardadır. bounce rateler zaten çok yüksek. ek toollara para vermeyin, etsy data paylaşmaz, marmalead vs yerine google trendleri kullanın.
    -ürün resimleri önemli youtube thumbnail gibi düşünün.
    -videolu ürün +1 dir herzaman, imleci hover yaptığınızda arama sayfasında video oynatır.
    -açıklama önemli kısa öz yazın müşteri gibi düşünün.
    -kentucky de tavuk ekmek sattırmazlar. amerikalı esnafla fiyatta rekabet imkansıza yakın maalesef, kalite odaklı gidin. niche veya evergreen ürün bulun.
    -star seller olmanın bir numarası yok, zaten bir ay hedef tutturamazsanız badgeler kaybolur. yinede müşteri desteği mutlaka verin, yazan olursa hızlı yanıtlayın yeter.
    -etsy ads (site içi olan) olayına girmeyin zarar edersiniz. çok pahalı. 2click 1 dolar gibi.
    -ücretsiz kargo vermeyin, müşteri mal değil, kargoyu fiyata yedirdiğinizi görüyor. dahil etmesenizde satışı artırmıyor denendi. önemli olan ürün.
    -us 35 dolar üzeri kargoyu kapatın yine zarar etmeniz olası.
    -etsy ads (site dışı olan) ürününüze etsynin reklam vermesidir. kapatın mutlaka, ads üzerinden gelen satıştan ek yüzde 15 kesinti yapar canınız sıkılır. ürününüzde satış varsa zaten google görsellere bile düşüyor. fayda etkisi kesintisine göre yok denecek kadar az.
    -şirketsiz satış yapabilirsiniz, bir müşavire sorunuz, gelen para üzerinden etsy kesintilerini yapar bankanıza tl olarak yollar. kur bankanın alış kuruna yakındır. tr de dolar kazanırız diyenler dolar yatırmıyorlar maalesef.

    -etsy+printful kullanıyorum. aşırı kolay bir sistem. tasarım yükleyip keyfinize bakarsınız.

    bir örnek hemen: son satışım 48 dolar ürün + 4,69 dolar kargolu atlantaya bir satıştan cebe 520tl kar kalmış. dolar kuru 27 civarıydı o gün. burada print on demand çalıştığımız için aslan payını printful alır 620 tl gibi. etsy kesintisi 367tl. iptal iade kargo değişim kusurlu ürün ıvır zıvır tüm süreci etsy ile senkronize bir şekilde printful yönetir yani suya sabuna dokunmadığınız için bu hizmete değer.

    -bir kritik nokta da vergi, gst-pst-hst-vat gibi isimleri var bölgelere göre değişir, mesela norveçe satarsınız 25, isveçe 7 buçuk, avrupa 17-25 arası, uk 20dir. us eyalete göre 0-12 arası. yani etsy de ürününüzü doğru fiyatlayın ki printfula ödeme yaptığınızda satıştan zarar etmeyin. printfula ödemeniz ise bankanın satış kurundandır.

    -her bölgeye özel shipping profili oluşturmanızda fayda var. ek vergileri kargo fiyatınıza yansıtabilirsiniz. printful profili etsye hazır gelir onu kopyalayıp düzenleyin. gerçi yüzde doksan müşteriniz amerikadan olacağı için pek de dert değildir.

    -diğer kritik konu ise telif, direkt suspend sebebi, 2. uyarıdan sonra dükkanınız paket olur, etsyden perma ban yiyebilirsiniz, which means dahada burda satış yapamazsın. bu durumu etsy den uyarı gelmese de printful engeller yani o tasarımı ürüne basmaz ve size uyarı verir, satışınızı iptal etmek zorundasınızdır, bu da 1 yıldız demektir. etsy de yorumlar silinmiyor bu arada. amerikada bu konu allahsızca takip edilir, abidas yazıp satamazsınız yani.. sadece görsel değil tarihi cümleler de telife girebilir. onu da araştırın artıkın..

    -telifli ürün listelemişler ama hayırdır? yakalanana kadar satıyor, tespitinde banlanıyor. hintlisi, pakisi vs çok fazla scammer satıcı var.

    -pod şirketlerinden daha karlı olanları da var printfy, gelato vs gibi fakat müşteri destek çok kritik özellikle iade talebinde, üç beş eksik olsun ama o 1 yıldız gelmesin, yeni dükkanlar için konu çok kritik.

    ek tavsiyeler:
    ürün güzel ama görüntülenme yok?
    -yenisin ve seo kötü. az sabır. kimbilir kaç bininci sayfada listelendin.

    görüntülenme var satış yok?
    -dükkanın güven vermiyor. about ve faq kısmını doldur.

    görüntüleme var favori var satış yok?
    -shipping ve return policies i kendine uygun şekilde düzelt. fiyat ayarlamasına git.

    görüntüleme var, click rate iyi, favori var hatta müşteri soru soruyor ve satış yok?
    ürünün sezonu değil yada indirim bekliyorlar. indirim kuponu at, mail at. kampanya yap.

    herşey güzel, düzenli satıyorum, satış nasıl arttırırım?
    reklam, reklam ve reklam...

    özetle ben pod sisteminden faydalandım, burada üreteyim/ürettireyim kargolayım olayına girmedim, bakkal hesabı yaptığınızda az çok aynı hesaba gelir diye düşünüyorum. shipentegra ve navlungo bu konuda başı çekiyor. desi fiyatları en az 10 dolardan başlıyordu diye hatılıyorum. peki aga sen ne sattın derseniz. şuan yazlık şapka ve coffee mug listelemelerim aktif satanlar. tshirt, polar, çanta, mouse pad, sticker, dijital art, telefon case, fail denemelerimdir. işim olduğu için buranın pek üzerine düşmüyorum artık.

    edit1: reklamdan kastım bedava trafik getiren her mecrada marka tanıtımınızı yapıp dükkan sayfanıza yönlendirebilirsiniz, yani instagram, facebook, pinterest, twitter, tumblr, tiktok, youtube, htta ilgili subredditleri kullanabilirsiniz. tabi bu mecraların herbirini güncel tutmak bayağı mesai. tersi durum ise etsy tos a aykırı bu arada. etsy den kendi websitenize yönlendirmeyiniz efenim ne olur ne olmaz.

    edit 2: soru sormayınız efendim. daha iyi bildiğini söyleyenler daha detaylı rehber yapsın.