hesabın var mı? giriş yap

  • 1010 yılında, kendi yaptığı tahta kanatlarla nişabur'da bir caminin tepesine çıkar. aşağıda onu izleyen insanlara "ey ahali benim yaptığım buluşu şimdiye kadar kimse yapmamıştır. sizin gözlerinizin önünde şimdi uçacağım. dünyada yapılacak en mühim şey göklere uçmaktadır. ben de onu yapacağım" der ve kendini caminin tepesinden boşluğa bırakır.

    az biraz uçabildikten sonra yere çakılarak maalesef hayatını kaybeder.

    türk havacılık tarihinin bilinen ilk uçma deneyimini gerçekleştirmiştir ve aynı zamanda havacılık tarihimizin ilk şehidi olarak anılır.

  • kurtulu$ sava$i'nda hamile haliyle cepheye giden kadin buyuk kahraman, eyleme hamile giden ve ugradigi saldiri sonucu bebegini kaybeden kadin "ne bicim anne".

    sava$ta ermeniler bizim kadinlarimizin karnindaki bebekleri kiliclarinin ucunda sallandirmi$ hikayeleri anlatmak on puan, polis hamile kadini tekmeleyince "o da orada olmasaydi".

    hrant dink'in oldurulmesi tabi cok kotu bir $ey, ama o da neden oyle seyler yaziyordu?

    taciz edilmek tabi cok ayip bi$ey, ama gecenin o saatinde orda ne i$in var?

    kadina $iddet ne de tu kaka bi olay, ama kari koca arasina girilmez tabi.

    boyle bir olay i$te.

  • mal olduğumun küçükten belli olduğunun ispatı olacak ama bunlardan biri de benim.

    yanlış hatırlamıyorsam sene 88 veya 89 ilkokul 2 veya 3'e gidiyorum, ankara'daki tanıdıklarımızın yanına gelmişiz yazın, tanıdıklarımızın kızı da benim yaşımda ve ted'e gidiyor, atakule'nin inşaatının bittiği ama açılmamamış olduğu zamanlar, susam sokağı'nın meşhur jenerik çekimleri yapılacak, kızla beraber ben de oraya gittim, hatta bizi atakule'nin tepesine falan çıkardılar, nasıl mutlu oldum anlatamam. sonrasında ise bizi toplayıp koşturmaya başladılar, nerden baksan 1 saat mal gibi koşturdular. en sonunda "şimdi şemsiyeler açılacak, onların etrafında koşacaksınız" denildi, yüzlerce çocuk üstünde susam sokağı'nın her harfi bulunan şemsiyeler etrafında koşarken, ben arasından geçmeye başladım, hatta şemsiyelere çarptığımdan harfler falan döndü. senelerce bu görüntüyü izleyip kendimin mal olduğu gerçeğiyle yaşadım.

    [http://www.youtube.com/watch?v=ckgl9qxgicu http://www.youtube.com/watch?v=ckgl9qxgicu]

    12 ve 13. saniyede şemsiyelerin arasından geçen beyaz şapkalı mal benim.

    edit: link düzeltildi.

  • http://www.milliyet.com.tr/…tay/2002224/default.htm

    üstteki habere göre izmit körfez köprüsü tamamlandığında mümkün olacak olaymış.

    avrupa yakasını boşverdim altunizade kavşağını "istanbul" olarak ele alırsak körfez köprüsünün bulunduğu kocaeli-fatih'e varmak yaklaşık 67 kilometre, köprü çıkışı hersek burnundan yalova 24 kilometre.

    24+67=91 kilometrelik yolu 15 dakikada almak için ortalama 364 kilometrelik bir hızla gitmek gerek ki formula 1 araçları dahil böyle bir ortalama hızla gidecek bir araç yok diye biliyorum.

    istanbul'u sultanbeyli olarak dahi ele alsak yol 58 km'ye iniyor ki bu da saatte ortalama 232 km hız yapar.

    bakan beyin bu hesaplamasını temel alacak olursak istanbul bursa arası da 26-27 dakikaya falan iniyor olmalı!

    00:23 edit: yazım hataları.

  • albert einstein’dan 10 hayat dersi...
    albert einstein çoğu insan tarafından dahi olarak görülür.
    şu ana kadar yaşamış en etkili bilim insanı olmanın yanında teorik fizikçi, filozof ve yazardı.
    bilime birçok katkı sağlamış einstein’ın başarı sırlarını merak ediyor musunuz?

    işte einstein’dan 10 hayat dersi...

    1. merakınızın peşinden gidin
    "benim özel bir yeteneğim yok. yalnızca tutkulu bir meraklıyım."
    sizin merakınızı çeken nedir? neyi en çok merak ediyorsunuz? benim merak ettiğim neden bazı insanların başarılı olup bazılarının olamadığıdır. bu yüzden yıllarca başarı üzerine çalıştım. merakınızın peşinden giderseniz başarıya ulaşırsınız.

    2. azim paha biçilmezdir
    "çok zeki olduğumdan değil, sorunlarla uğraşmaktan vazgeçmediğimden başarıyorum."
    belirlediğiniz yolun sonuna ulaşacak kadar sabırlı mısınız? posta pullarının gideceği yere varasıya kadar mektuba yapışıp kalmasından ötürü çok değerli olduğu söylenir. posta pulu gibi olun ve başladığınız işi bitirin.

    3. bugüne odaklanın
    "güzel bir kızı öperken düzgün araba kullanan birisi, öpücüğe hak ettiği dikkati vermiyor demektir."
    iki atı aynı anda süremezsiniz. bir şeyler yapabilirsiniz ama her şeyi yapamazsınız. şimdiye odaklanın ve bütün enerjinizi şu anda yaptığınız işe verin.

    4. hayal gücü güç verir
    "hayal gücü her şeydir. sizi bekleyen güzelliklerin ön izlemesi gibidir. hayal gücü bilgiden daha önemlidir."
    hayal gücünüz geleceğinizi belirler. einstein şöyle der: ‘zekanın gerçek göstergesi hayal gücüdür, bilgi değil’. bu yüzden hayal gücünüzün hantallaşmasına izin vermeyin.

    5. hata yapın
    "hiç hata yapmamış bir insan yeni bir şey denememiş demektir."
    hata yapmaktan korkmayın. eğer nasıl okuyacağınızı bilirseniz hatalar sizi daha iyi bir konuma getirebilir. başarılı olmak istiyorsanız yaptığınız hataları üçe katlayın.

    6. anı yaşayın
    "ben geleceği hiç düşünmem, ne de olsa gelecektir."
    geleceği ayarlamanın tek yolu olabildiğiniz kadar şimdide olmaktır. şu anda dünü ya da yarını değiştiremezsiniz. önemli olan tek an şimdidir.

    7. değer yaratın
    "başarılı olmaya değil, değerli olmaya çalışın."
    zamanınızı başarılı olmak için harcamayın, değerler yaratın. eğer değerli olursanız başarı kendiliğinden gelecektir.

    8. farklı sonuçlar beklemeyin
    "delilik: aynı şeyleri tekrar tekrar yapıp farklı sonuçlar beklemek."
    her gün aynı rutinde yaşayarak farklı görünmeyi bekleyemezsiniz. hayatınızın değişmesini istiyorsanız kendinizi değiştirmelisiniz.

    9. bilgi deneyimden gelir
    "bilgi malumat değildir. bilmenin tek yolu deneyimlemektir."
    bir konuyu tartışabilirsiniz ama bu size sadece felsefi bir anlayış kazandırır. bir konuyu bilmek istiyorsanız onu deneyimlemelisiniz.

    10. kuralları öğrenin, daha iyi oynayın
    "oyunun kurallarını öğrenmek zorundasınız. böylece herkesten iyi oynayabilirsiniz."
    yapmanız gereken iki şey var. birincisi oynadığınız oyunun kurallarını öğrenmek, ikincisi ise oyunu herkesten iyi oynamayı istemek. bu iki şeyi yaparsanız başarı sizinle olur...

    kaynak: felsefe kulübü

  • ruh hastası yobaz seni..

    ülkede 4 milyon arap dolaşır ses etmez, genel sağlık sigortası diye kendisine her ay borç yazılır ses etmez, 1 senede 25 bomba patlar, yüzlerce insan ölür duymaz, bi araba 100 bin lira olmuş bilmez, 1 kilo kıyma 40 lira olmuş alamaz, bütün dünyanın 3 katı fiyatına telefon televizyon alır umursamaz, patronu sigortasını yatırmaz bilmez, işsiz kalır dert etmez, suriye'de güvenli bölge oluşturacaz diye asker gönderilir, 70 şehit verilip geri dönülür, takmaz, dünyanın en güzel denizlerine doğasına sahip ülkesinde, elin hansı 1 ay tatil yapar, bu daha bir kez olsun ailece tatil nedir bilmez..

    ama çokonata reklamındaki subliminal 'meşazı' görüp, gece 4'te topkek pıçaklayıp ülkesini korur.

  • sen adama alevi de, sen adama zaza de, sen ateistsin, sen zerdüştsün de, herkese hakaret et sonra yemin törenine katılmayınca saygısız o olsun. ne güzel memleket kurdunuz lan kendinize her şey nalıncı keseri gibi size yontuyor!

    hak veriyorum ben bu davranışa. öyle cumhurbaşkanına böyle muamele. az bile.