hesabın var mı? giriş yap

  • karada ölüm yoktur ona...
    pek çok insani özellikleri artık yoktur.muhtemelen yaşadığı stresli dönemden kalan uykusuzluk sorunu vardır.geceleri az uyur.kurt kışı atlatır ama yediği ayazı unutmaz misali kötü günlerini geride bırakmış olsa da yediği kazıkları unutmaz.

    bu tipleri mutu edemediğiniz gibi artık üzemezsiniz de.

  • yani bu istisnasız her gece mutlaka oluyor. hep aynı kişiler tarafından gerçekleşen bir geyik bu. hani biz böyle bir geyik yapınca küfreden kişiler de dahil buna. coşkun büktel abi "insanları adlarını ve adımı vermeden suçlayacak kadar alçak değilim" der. isim vermek gerekirse bunlar genellikle ibn i batuta, diadra, guru, belki bir kaç kişi daha. sevdiğim bir iki kişi de var bu nicklerin arasında ama her gece birisinin başlığı altında ya da bir başlık altında bu zatlardan birisinin başlatıp, diğerlerinin kombine bir şekilde katıldığı anlam veremediğimiz ya da benim veremediğim bazen "io monaka komoto monako" filan gibi entryler de giriliyor. geyiktir tamam da, bir şey varsa biz de gülelim ya da bundan sonra herkes kendi bildiği dilden konuşsun. ben entrylerimin hepsini tırnak içinde almanca yazayım, zübeyir hepsini tırnak içinde arapça yazsın, kafamıza göre takılalım 12'den sonra bal kabağına dönüşür gibi. bir de gariban bazı yancılar oluyor "abi ben de oynim mi" der gibi aradan katılmaya çalışan ama kimseyi oyuna almıyorlar. bak yineliyorum, karşı değilim ama nedir yani biz de bilelim? açıklığa kavuşturalım bunu.

    edit: efendim uzuntu bu geyiğe dahil değilmiş. operasyonda bir hata oldu. bize bilgi veren kaynağı bulmaya çalışıyoruz. şu anda izini kaybettirdi ama 24 saat içinde bulacağız. jack bauer'i görevlendirdik. eğitim zayiati, kendisinden özür diliyoruz.

  • 1 yıldır kullandığım hayat kurtarıcısı. süpürgeyi en verimli haliyle kullanmak için bazı tavsiyeler vereceğim. zira robotun verimi bir kaç aylık kullanımdan sonra ciddi derecede düşüyor ve pek de hissedilmiyor. ben de robotu sağlam bir bakımdan geçirdikten sonra aradaki farkı görüp anladım meğerse alet can çekişiyormuş da haberimiz yokmuş. evde uzun tüylü kedi var, her gün çalıştırıyoruz. her gün de sağolsun bir hazne dolusu pislik çıkarıyor. gelelim tavsiyelerime. zira robotun verimi bakımıyla doğru orantılı.

    benim kullandığım robotun filtresini, fırçasını değiştirmeme rağmen her açılışta motoru devir almaya çalışırmış gibi sesler çıkarıyordu sanki tam güç çalışmıyor gibiydi. arkasında çektiği havayı tahliye ettiği bir çıkış var oradan da doğru dürüst hava çıkmıyordu. evdeki klasik süpürgeyle içindeki motor bölümünü iyice temizledim. bilenler bilir bilgisayar fanı temizlerken fan da şiddetli döner, öyle bir temizlik yaptım. motor bölümünü bir bez yardımıyla kapatıp sadece süpürgenin ucu kadar bir alan bırakıp temizliği oradan yaptım. muazzam bir vakum oldu tabi.

    robotu çalıştırdığımda sesi normale dönmüştü ve bingo arkasındaki hava çıkışından neredeyse bir fön makinesi kadar hava geliyordu. meğersem motoru da tıkanmış. süpürgenin performansı inanılmaz arttı. aylardır gırgır gibi evde takılıyormuş. ona rağmen yine de iyi temizlemiş.

    robotun temizliğinden şüpheniz varsa arkasındaki çektiği havayı tahliye ettiği çıkışı elinizle kontrol edin, şiddetli bir şekilde hava üflemesi lazım, hava üflemiyorsa tıkanmıştır.

    benim kullandığım model xiaomi mi robot vacuum-mop p her marka ve model için aynı durum geçerli olmayabilir.

    önemli edit: xsekox uyardı, hava girişinden verdiğim vakumun şiddetli motoru döndürünce motor devreye elektrik vererek aleti bozabilir, robotu temizleyin ama çok asılmayın derim.

    edit 2: çok fazla soru gelince tam olarak nerenin temizleneceğiyle ilgili görseli paylaşmak istedim

    görsel

    robotun içini açmadan bu bölümü herhangi bir nesne ile temizlemek mümkün değil. filtresi de olsa içini de temizleseniz dahi bir süre sonra bu kısım da tıkanıyor. ben çareyi başka bir süpürge ile çekmekte buldum. görselde görünen bölgeden temizliğini yapmanız gerekiyor.

  • galatasaray ve babam sayesinde içinde bulunduğum nesil

    popescu son penaltı için topun başındaydı. tam o esnada rahmetli babam bana dönüp '' gol olursa dile benden ne dilersen '' demişti. tabii o anın heyecanı ve adrenaliniyle söylemişti ama bilirdim, sözünü tutardı. ben de fırsat bu fırsat diye düşünüp hiç düşünmeden playstation istemiştim.* popescu penaltıyı gole çevirdi, uefa kupası geldi. o geceyi pek anımsayamıyorum zaten. resmen mutluluktan aptallaşmıştık. neyse ertesi gün oldu. hiç unutmuyorum, hava sıcaktı, çok güzel bir akşam güneşi vardı. babam geldi, bir baktım elinde bir paket. sözünü tutmuştu.

    bazen tekken 3'de hwoarang'ı alıp önüme geleni tekme manyağı yaptım, bazen de solid snake'le sessiz ve derinden ilerledim. güzel zamanlardı be. evvela çocuktuk, dert yok tasa yok. gündüz okula git, okuldan dönüşte sokakta top oyna, akşam olsun yemeğini ye sonra oyun başına otur. belli bir yaşa gelene kadar dünyanın en keyifli döngüsü.

    şimdi mi ? geriye sadece anılar kaldı.

  • sevmek senede üç bölüm izlicem diye bütün yıl sherlock holmes'u beklemek gibidir.

    olm adamlar resmen sevmenin en doğru tanımını yaptılar

  • bir türk annesi klasiği daha. evde misafir filan yoksa sürekli bu tişörtler vardır annelerin üzerinde. kimisi desenlidir, kimisi düz renk. ama hepsinin ortak özelliği, kıyısında köşesinde çamaşır suyu lekesi olmasıdır. böyle benekli benekli, dalmaçyalı kıvamında. hiçbir zaman giymekten bıkılmaz. ortalama 5 ila 6 yıl sonra da yer bezi olur.

  • milletin niye boklamak için yarıştığını anlayamadığım araba.

    yani bir fransız arabası gerçekten çok güzel olup çok güzel hissettirmiş olamaz mı?

    her şey bir yana, adam çalışmış emek sarf etmiş kazanmış ve o finansmanı sağlayabilmiş, balkabağına binse ferrari hissiyatı alır, siz alın teri nedir bilir misiniz?

    bizim bu sosyal medya çok kötü ya her şeyin bu kadar çabuk boklanmaya çalışılması falan... sorunlusunuz aq.