hesabın var mı? giriş yap

  • ozzy bugün rock müziğinin her şeye rağmen en saygı duyulası insanlarından biriyse bunun oluşmasında en büyük pay sahibi kişi randy rhoads'tan başkası değildir. black sabbath'tan kovulan ozzy müzik kariyeri bitme noktasına gelmişken, sihirli bir değnek değmişçesine randy'nin müzikal bilgisini ve yeteneğini konuşturduğu blizzard of ozz albümüyle tekrardan zirveye çıktı.

    öyle bir adam ki, şu anki aktif gitaristlerin neredeyse tamamını bir şekilde etkileyebilmiş, fakat buna rağmen niyeyse ismi jimi hendrix, eddie van halen, joe satriani kadar bilinmez, hadi onu geçtim malmsteen neo-klasik metal'i denilen müzik türünü ortaya atarken bu adamın mr. crowley, revelation gibi şarkılarına yazdığı sololardan ilham alıyordu, fakat bugün malmsteen bilinirken, bu adam yarın öbür gün, anca ozzy'nin gitaristi diye hatırlanacak. üstelik adam müzik tarihinin en önemli müzisyenlerinden biri, üstelik ozzy'nin gitaristi fakat, bir sanatçının solo kariyerinde yardımcı müzisyenlerinden birinin de bu denli önemli ve anılmaya değer birisi olduğu çok nadirdir.

    iyiler erken ölür derler, gerçekten uyuşturucuyu geçtim, alkol bile kullanmayan randy'nin talihsiz bir uçak kazası sonucu ölmesi, müzik tarihi için büyük bir kayıptır. öbür tarafta, gitarda hendrix, basta cliff burton, bateride john bonham, vokalde de jim morrison'la dünyadan erken göçenler grubu kurmuşlardır.

  • kendi canlandırdığı iki karakterden, birinin diğerini oynayamayışını da ayrıca oynayan adam. helal olsun.

  • anadolu insanı olmakla alakası olmayan durumdur. cahilin dünyası her zaman dardır. metropol cahilinin de dardır.

  • hepsinin nedenleri farklı farklıdır. fakat konuyu asıl öznesi olan tomris hanım tarafından ele alarak az da olsa çözümleyebiliriz.

    ülkü tamer ile zaten okul arkadaşlığı var. karşılıklı bir aşk vae. çocuklarını kaybetmeleri onlara büyük bir travma oluyor. yıllar içerisinde aşık oldukları, bir birlerini tanıdıkları insandan uzaklaşıyorlar da.

    o son dönemlerinde cemal süreya gibi ince ruhlu ve travmalarına iyi gelecek bir adamla yakınlaşması normal. cemal süreya için ise eserlerinde anafikir olabilecek düzey ve donanımda bir kadına aşk duyması normal. sonuçta şiirle büyümüş, şekillenmiş bir kadın tomris hanım.

    cemal süreya ile çok uyumlu olmadıkları da aşikar.

    büyük bir uyum ve gerçek aşkla bağlandıkları turgut uyar ile ilişkilerini irdelememize gerek yok. zaten gerçek bir aşk.

    edip cansever'in ise diğer sözlük yazarlarınca bolca altı çizildiği gibi sosyal çevre darlığından tomris hanım gibi etkileyici, şiirden hoşlanan ve anlayan bir kadına aşık olduğunu düşünüyorum.

    tabii şimdi böyle hepsiyle birlikte yaşamış gibi yazıyorum fakat tüm yorumlarımı paylaşılan anılar ve ilgili şairlerin eserlerinden elde ettiğim bilgilerle kendimce yazıyorum herkes gibi. belki de olaylar çok farklıdır.

    hepsinin güzel anılarına ve bizlere bıraktıkları eserlere saygı ve sevgiyle diyelim. iyi ki yaşamışlar ve bilmeyip görmeseler de hayatlarımıza dokunmuşlar.

    (bkz: güneş topla benim için)

  • hiç sevmem.

    (böylece küçük bir yüzdeyi riske ederek, büyük bir yüzdenin sempatisini kazanmış oluyorum)

  • giris gelisme ve sonuc taslagiyla anlatacagim olayi.
    amerikada bir ogrenci olarak saclarim erol buyukburc ekolunu yakalamisti. amerigali kizlardan saclar papaz olmus, turk elvis presley ine benzemissin uyarilari aldiktan sonra berbere gitmeye karar verdim. neyse bir berber tavsiye etti birisi oraya gittim.
    boyle modern falan biyer. ama kizlar var 20 civari yaslarda onlar kesiyolar saclari. e dedim bu bizim kuafor metin gibi degil istanbuldaki. neyse oturdum. tras toplam 5 dakka surdu ki turk berberini ozledim o sirada. cay gelecek. geyik muhabbeti donecek. futbol tartismasi yapilacak. hahahihi gulunecek. neyse kesim bitti. erol buyukburc degildim artik ama bir kustum. bu kadar kotu olabilecegini tahmin etmiyorum lakin otisabinin dedigi kadar varmis. 15 dolar sac kesimi ki bir de tip istedi utanmadan. ben de kibarca comak cikardim kendisine (bkz: nah) kredi kartiyla odedim omru hayatimda ilk kez berber parasini.
    ah ah istanbulda sac kesimi, yikama, sakal trasi ve doyumsuz muhabbet sadece 3 milyona maloluyo. anlatamadim derdimi tavuk gotu olsun diyemedim ingilizce. essek trasi olsun diyemedim. tarkan tarzinda olsun diyemedim. arko krem sur, yuzume masaj yap diyemedim. hey gidi.

  • kimsenin oy vermediği ak parti iktidar, kimsenin seyretmediği recep ivedik gişe rekortmeni, kimsenin dinlemediği serdar ortaç ise albümü en çok satan şarkıcı. bırakın bu işleri... milletce lisedeki "ben calismadan 100 aldim" triplerindeyiz...