hesabın var mı? giriş yap

  • sürekli "ulan akşam hanım eve küçük yoğurt mu istediydi büyük yoğurt mu?" der gibi kafasını ovuşturup düşünüyor.

  • komplesine cephe almış değilim ama sikini, taşağını da yedirdilerse o zaman harbiden çok sinirlenicem.

  • cnn ınstagram linki üzerinden gördüğüm kaza.

    yorumlarda çokça emniyet şeridini kullanmalıydı yazılmış.
    yolu uzatmalıydı. her gün bu hareketi emniyet şeridinde yapmaya çalışan insanları görüyorum. başlığı da bu yüzden açmak istedim. emniyet şeridinin böyle bir kullanım amacı yok. yolu uzatın. ne kendi hayatinizi ne de baskasinin hayatını bu şekilde 3kurus benzin parası için riske atacak hareketlere girmeyin.

  • sözlükte allahlığa soyunmuş, insanları yargılayan varlıkları gösteren kişidir. bildiğim kadarı ile, insanların ibadetlerini islam dininide sadece allah sorgulayabiliyor. ki kim evinde ne yapıyor onu da sadece o biliyor. bildiğim kadarı ile.

  • oxford tarafından yılın kelimesi adaylarından biri olarak gösterilmiş.

    tam olarak aslında yediğiniz şeylerin çöpünden, bulaşığından rahatsız olmamak, sezon sezon dizi izlemek, koltukta uyuyakalmak, yağlı saçlardan, istenmeyen tüylerden, bir süredir duş almamaktan pişman olmadan, uyumsuz ama rahat giyinmek, diyetten, uyku düzeni ve spordan uzak kalınca vicdan azabı çekmemek ve tam olarak "salmak", "insanlıktan çıkmak" gibi bir anlamı var. "normalde gece vakitlice yatar, sabah yulaf ezmesi yerim ama goblin modundayım o yüzden bu diziyi bitirir öyle yatar, kalkınca da gofret yer, kola içerim..." gibi.

    dünya, sağlıklı ve esen yaşamı bir zorunluluk gibi sundukça özellikle pandemi döneminde bu zorlama pozitifliğe, sağlığa tepkisel böyle kelimeler ve paylaşımlar da patladı. bir ara pandemi diye evinde normalde instagram ve netflix ile on altı saat geçirebilecek tipler "ayh pandemide her yer kendi arşivini internete açtı da bedava her gün müze gezip üniversitelerden eğitimler alıyorum, evde sporumu yapıp podcastler dinleyerek ekmek yapıyorum, her anımı değerlendiriyorum canıms..." diye abarıyordu, hah işte goblin modu, bunun bir zorunluluk olmadığına, insanlığın içinde arada bir insanlıktan çıkmanın da var olduğuna dair bir tepki. çok da yerinde.

    bu arada yılın kelimesi adayının iki kelimeden oluştuğu da gözlerden kaçmadı. diğer adaylardan biri de bir etiket hatta: #istandwith. biri de metaverse. bence goblin mode iyi, güzel bu, bu olsun.

  • ortada bonservis ve yabancı sınırı yokken tartışmanın anlamsız olduğu futbolcu. galatasaray seneye belki 50-60 maç yapacak. birinin son vuruşu, diğerinin top kontrolü olmayan iki tane forvetle koca sezon geçirdik. golcüye hayır diyecek noktada değiliz.

    gignac gelsin, bir tane de parasıyla alırız. her yer forvet olsun. elimizde sneijder var tek forvet umut bulut'la maça çıkıyoruz. 16 gb ram'i celeron 400 bilgisayarda harcıyoruz amk.

  • türkiye cumhuriyeti cumhurbaşkanı'na hakaret etmek, açıkça suç işlemektir. bu suçtan kaçınmak için, söylediklerinizin afaki savurmalar değil, somut gerçeklikler olması gerekir.

    mesela, birinin iki farklı tarihteki beyanlarının tutarsız veya birbirine tamamen zıt olması, ya bu kişinin aklının yerinde olmadığına ya da bunların birinde yalan söylediğine dayanaktır. ve bu tutarsızlık ya da zıtlık, rahatlıkla ispatlanabilecek bir şeydir.

    mesela, öldürülmüş birinin arkasından sanki maktul bunu hak etmişçesine konuşmak, konuşan kişide (kanun dilini kullanıyorum) canavarca hislerin bulunduğu düşüncesini destekler.

    mesela, öldüren biri için "emri ben verdim" demek, çok açık bir şekilde azmettirme ikrarıdır. bu da öldürenle aynı cezai sorumluluğu gerektirir.

    bu örneklerin hiçbirinde hakaret bulunmamaktadır.

    yeter ki gündemi iyi takip edelim.

  • "diyarbakır'ın yıllardır doğunun parisi olmasını beklerken, paris batının diyarbakır'ı oluverdi..."