hesabın var mı? giriş yap

  • üzerine verici yerleştirip uzay mekiğinden boşluğa bırakıldığında cevabı bulacağını sanan yazarları göstermiştir bize.. uzaya, aslan belgeseli muamelesi yapmak böyle bir şey olsa gerek..

  • yıllardır yapılan şu goygoydan sonra dikkatimi çeken hadise. ulan niye kimse buna takılmıyor anlamadım? hani nerde sokağa dökülen halkımız. biz oraya annanemizi babannemizi emanet ediyoruz lan diye tepki gösteren yok.

    şaşılacak bir durum. çünkü kızlı erkekli kalmak gerçekten de kültürümüzde yeri olmayan bir statü. sanırım halkın dikkatinden kaçmış bu hadise. yoksa her türlü osmanlı torunları bu olayın üstüne giderlerdi.

  • ey romalılar:

    yumurtayı rahat soyabilmek için yumurtanın anatomisini bilmek gerekir. sıradan bir yumurta şu katmanlardan oluşur.

    1) kabuk
    2) zar
    3) hava boşluğu ( sadece ufak bir bölgede bulunur. tüm yumurtayı kaplamaz)
    4) yumurtanın beyazı
    5) yumurtanın sarısı

    şimdi haşladığımız yumurtanın üstüne tık tık vurarak tüm kabuğu çatlatıyoruz. çatlatırken hava boşluğunun olduğu yeri buluyoruz. oradan başlayıp ( hava boşluğundan başlıyoruz çünkü zar ile kabuğu beraber tutabilmenin en kolay yeri burası.) zar ile kabuğu beraber olacak şekilde soyuyoruz. zar ile beraber soyduğumuz için kolayca soyuluyor. yok sadece kabuğu soymaya başlarsanız yumurta soymak eziyete dönüşecektir.

    işin sırrı zarda.

  • hatırlıyorum imamoğlu'ndan önce hiç böyle kuyruklar yoktu. her durakta 3-5 kişi ya olur ya olmazdı .onları da 3 dakikada bir gelen vitolar alırdı. kart bile basmazdık çoğu zaman aman abi ne gerek var sen keyfine bak derlerdi . sonra da uyanır ve işe giderdik.