hesabın var mı? giriş yap

  • google (bkz: deepmind)'ın yapay zeka alanındaki son duyurulan model ailesi.

    üç farklı modeli bulunan gemini'nin(ultra, pro ve nano) her bir modeli farklı ihtiyaç ve kapasitelere yönelik tasarlanmış. ultra modeli, en karmaşık görevler için kullanılacakken, pro modeli geniş bir görev yelpazesinde ölçeklendirme için, nano ise daha çok cihaz içi(muhtemelen android telefonlar, işletim sistemlerinde) görevler için tasarlanmış. en dikkat çekici özelliği ise çok modelli olması. yani hem text hem de image datasını modele tek bir tensor olarak atacak(anladığım kadarıyla)ve birden çok çıktıya dönüştürebilecek. kod üretiminden metin ve görsel birleştirme yeteneklerine kadar oldukça geniş bir yelpazede hizmet sunuyor. ayrıca çok dilli diyalog oluşturma gibi özellikleri de bulunuyor. gemini'nin bu özellikleri, ai dünyasında yeni bir dönem olabilir. çünkü bir çok benchmarkda, şu an piyasada bulanan en iyi model olan (bkz: open ai)'ın gpt4 modelinden daha iyi sonuç ortaya koymuş. üzerine multimodel yapısı da anlattıkları kadar varsa, büyük bir fark da yaratabilirler. üzerine google hayvan gibi server kapasitesine, bu konuda kendi özel çiplerine sahip olduğu, şirketin elinde bulundurduğu datanın ucu bucağı olmaması(sadece benden 25gb toplamışlar) da eklenince neler çıkar neler. insan meraklanmadan edemiyor.

    13 aralık'tan itibaren google ai studio ve google cloud vertex ai aracılığıyla uygulamalara entegre edilebilenecekmiş. bekleyip göreceğiz...

    temenni not: inşallah google'ın yok fişini çektiği bilmem kaçıncı projesi olmaz.

    benchmark için twitter linki

    duyuru videosu

    meraklısına web site

  • *meslek nedir?

    -uluslararası bir petrol firmasında pompacı olarak görev yapmaktayım.

    *.....

  • olmasi gereken cocugun ailesinin mahcup olup ödemeyi teklif etmesiydi. tv sahibi de olur mu öyle sey deyip reddetse de ailenin israrci olup ödemesi gerekirdi. prosedür böyle isler. eger cocugun ailesinden hicbir reaksiyon gelmedi ise ayıp etmiş ve bu yüzden tv sahibinin bunu istemesi bence normal.

  • oldu olacak kuzey yarımküre bizim olsun, güneyde kadınlar kalsın. senede bir kez ekvatorda buluşalım, çiftleşelim. çocuklara da ronaldinho baksın.

  • ankara - altınpark'ta bir çay bahçesi. arkadaşımla birlikte birer çay içer konuşuruz diye gitmişiz. iki kişiyiz ve başka müşteri yok. çay bahçesini yeni devraldıkları belli çünkü şark köşesinde yerleri olduğunu 3 defa hatırlattılar.

    garson- (arkadaşıma) ne alırsınız?
    arkadaşım- iki çay lütfen
    garson- (bana) siz ne alırsınız?
    ben- ben arkadaşın çaylarından birini içerim.
    garson- ????????

  • okumamis ise degersizdir kafasindan ne zaman cikabilecegimizi cok merak ediyorum. bu usta normalde cok degerlidir ama bizim ülkemizde üniversite bile okumamis asgari ücrete calismasi kafasi gercekten cok komik.

    bu pide ustasi ülkemizde de yaklasik 30 35 civari aliyordur ve o nasil yazilimci gibi kod yazamiyorsa, yazilimcida kürege ve firina anca uzaktan bakabilir ve bu seviyeye bir kac ay icinde hicbir usta gelemez.

    almanya´da sihhi tesisatci su an mühendis kadar aranan bir meslektir ve maaslari neredeyse mühendislere yakindir.

    bence anlamsiz bir karsilastirmadir.

    not: pide ustasi v.s degilim. insaat mühendisiyim.

    edit: ben okuyanlar değersizdir gibi bir şey söylememişim ama bu konu da çok mesaj atan olmuş. ikincisi tesisatçılar mühendislerden çok kazanıyor da dememişim yazdıklarımı okumadan mesaj atmayın varsa fikriniz yazın okuyalım.

  • böyle saçma meraklari olmayan insandır; zira sen kapatinca karşı tarafı da görmuyorsun. bence harika.
    kaldı ki bir sürü "aaa girmiş cevap yazmamis" modunda takılan arkadaşlar hala bunun "kişiye özel telefon" olduğunu unutup "her istediğimde ulaşabilirim telefonu" olduğunu sanıyorlar. lütfen bisktrp gidin, istediğime istediğim zaman cevap veririm.

  • verilen linkteki yorumları okuyunca türk halkının okuma yazma özürlüsü olduğunu gösteren video.

    yorumlarda yavaş'a atıp tutmuşlar, bu kadar zaman niye çürümesine izin verdiniz demişler. gerizekalı olmasa zaten videonun başında adamın 18 temmuz 2022'de devraldık dediğini ve öncesinde belediyenin yapabilecek bir şeyi olmadığını anlayacak.

    şunların oyu da 1 oy olarak sayılıyor ya, böyle demokrasinin çarkını siksinler.

  • rüyamda mesaj attım ve hemen arkasından telefonumun kontör gitti mesajıyla uyandım. biri bana bunun nasıl olabildiğini açıklasın. rüyamda attığım mesajdan bile para kesiyorsun allahsız turkcell diyerek bağlayayım şimdilik.