hesabın var mı? giriş yap

  • "ben bir ateist değilim. kendime bir panteist diyebileceğimi de düşünmüyorum. ilgili soru bizim kısıtlı akıllarımız için çok geniş. biz, pek çok değişik dilde kitapla doldurulmuş bir kütüphaneye giren küçük bir çocuğun durumundayız. çocuk kütüphanedeki kitapları birisinin yazmış olması gerektiğini bilir. nasıl yazıldıklarını bilmez. yazıldıkları dilleri anlamaz. çocuk, kitapların sıralanmasında esrarengiz bir düzen olduğundan şüphe eder, ama ne olduğunu bilmez. bu durum, bana göre, en zeki insanın bile tanrıya göstereceği yaklaşımdır. biz, evrenin muhteşem bir şekilde düzenlendiğini ve belirli kanunlara uyduğunu görmekteyiz, ancak bu kanunları çok bulanık bir şekilde anlayabilmekteyiz."

    albert einstein

  • yaklaşık okulla beraber 15 senedir bu sektörde olan ve en üst noktaya çıkmış biri olarak görüşlerim;

    6 ay çalışılıp 6 ay evde oturmayı hangi şirketin kabul ettiği sorusu geliyor akıllara, öyle bir dünya yok. ha piyasacı olursun ordan oraya gezersin o zaman tamam.

    tabi bir de yabancı bayrakta sgk ödemesi yapılmıyor.

    denizde maaşlar genelde türk firmaları için bilinenin aksine şu şekildedir.
    - dolar üzerinden kontrat imzalasan bile dolar arttı mı, kuru sabitlerler bugün 1usd = 3,88tl ise şirket 3,20'den sabitledik diye mesaj atar, kimsenin gıkı çıkmaz. çünkü kontratında maddesi vardır.
    - piyasayı düşürmek için yerinize çalışacak hintli, filipinli bol diye tehdit savururlar. çünkü bizim ehliyetimiz malesef hiçbirinden değerli değil, hatta onların aldığı avrupa ülke endorsementlerini biz rüyamızda bile göremiyoruz. (yabancı bayrak)
    - armatörler bol keseden burs dağıtır. tabi sözde karşılıksız, sonra zabit olduğunda en az 3 sene kontrat çakıp istediği ücretten çalıştırır.
    - ülkedeki sayılı güzide şirketlere baskı yapılır ki hepsi yabancı bayrak olsun, istenildiği gibi maaş verilsin. yabancı bayrakta panama'da yada malta'da posta kutusundan ibaret offshore şirketten alacağını kolayca kurtarmak diye bir durum söz konusu değil nasılsa.

    neyse;
    - okyanusta binbir fırtınalı günde seyir yaparsın, sevdiklerinden uzakta 6 ayını geçirirsin, ailenden biri ölür cenazesine bile yeri gelir gidemezsin
    - hastalanırsın 8-10 gün sancı çekersin, sadece ağrı kesicilerle idare edersin
    - kalp krizi geçirirsin müdahale edebilecek yeterlilikte kimse olmadığından can çekişerek ölürsün.

    tabi dolar kıymetli, gemi kaptanı maaşlarını tartışalım sözlük...

  • hiç tanımadığınız birinin 3 gün evinizde kalması ve bu durumdan ev arkadaşınızla rahatsız olup başka yerde kalmanız.

    bir gün eve geldik baktık bir kadın oturuyor evde. merhaba dedi merhaba dedik. sonra aynı apartmanda oturan başka bir arkadaş geldi işte bu da bişey söylediğim gibi (söylemedi) sizde kalacak,sorun olmaz herhalde (olurdu) bende kalamaz çünkü ailem geliyor (bize ne?) dedi. biz de ayıp olmasın diye o an tamam tabi dedik. e sonra da tamam demiş bulunduk ama bildiğin salonda oturan bir kadın. koltukta yaşıyor. çay demliyor. lan kadın çamaşır yıkadı kuruttu salonda. ilk gün karşı koltuğa oturduk biz de. demlediği çaydan içtik. sonra baktık kadın rahatsız oluyor yani tip tip bakmamızdan. gittik başka arkadaşta kaldık.

    hayır kadın bize nasıl girdi? girdi neden kaldı? kaldı hiç mi tırsmadı amk biz tırstık. sonra bizim arkadaş mal mı kızı bıraktı gitti? biz mal mıyız evimizi bıraktık gittik? bir öğrenci evinde hiç mi normal olay yaşanmaz? babamın böyle yapmayı öğrendiği pastaya sokayım.

  • ünlü gazeteci edward r. murrow'un joseph mccarthyle olan savaşını konu alan film. biraz politika biraz da 50'lerin amerikasını sevenler için birebir bir film olmuş, özellikle david strathairn süper bir oyunculuk sergilemiş (bu sene en iyi erkek oyuncu kategorisi çok çekişmeli geçicek belliki), filmin müzikleri harika olmuş (tabi jazz seviyorsanız), bazı kesimlere sıkıcı gelebilir bu film uyarmadı demeyin ama benim tavsiyem mutlaka izleyin.8/10 hazır yeri gelmişken filmle ilgili birkaç trivia veriyim;

    *film boyunca şarkıları çalan grup george clooneynin teyzesi rosemary clooneynin grubudur, ve çalan şarkıları bizzat kendisi aranje etmiştir.

    *mccarthynin göründüğü sahnelerde tamamen arşiv görüntüleri kullanılmıştır, daha sonra bu görüntüler filmi test eden seyircilere izletildiği zaman seyirciler, mccartynin kendisi olduğunu farketmeyip mccartyi oynayan aktörün rolünü fazla abartarak oynadığını iddia etmişlerdir.

    *john l. mcclellan, mccarthyyi sorguladığı sırada ekranda kamera sağa döndüğü zaman robert kennedyin küçüklük hali görülebilir.

    * filmin ismi, murrow'un programı kapatış cümlesinden gelmektedir.

    good night and good luck

  • tamamen dolandırcılıktır. ebru gündeş ve reza tam film çeviriyorlar şu anda karşılarında aptal var tabi.

    senelerce amerikaya git sin gelsin ebru gündeş talimatları alsın reza beyden. sonra seneler sonra biz ayrılcaz! yok ya. buna gerizekalılar inanır anca. ne hesaplar kitaplar yapıldı kim bilir!

    aynı demet akalın okan kurt olayındaki gibi. okan kurt iflas ediyor. bunlar tutuşuyor avukatlarla görüşmeler vs. yalandan ayrıldık falan ki demet akalın a icra gelmesin. sonrasında tekrar beraberiz ayaklarına evlenmiyorlar birlikte yaşıyorlar. evlensenize lan dolandırıcılar.

    bu ebru gündeş dahil savcılık soruşturma açması lazım kocası vatan hainliği ile suçlanıyor. ebru gündeş in yardım yatakliktan çoktan tutuklanması gerekli ama nerde işte. bu mal mülk nerde reza efendinin? ne yaptın onları ebru hanım? bunların hesabını ver önce!

  • --- spoiler ---

    ilk black panther filmi benim en sevdiğim marvel cinematic universe filmlerinden biri. yönetmenliğini, hikayesini, oyunculuklarını, atmosferini gerçekten çok seviyorum. bireysel olarak başarısının yanında evrene kattığı şeylerle de ön plan bir filmdi. özellikle yönetmen ryan coogler, her marvel okuyucusunun perdede görmeyi çok istediği o mükemmel wakanda'yı yaşayan, nefes alan bir şekilde, sokaklarında dolaşıyormuşçasına gerçek biçimde yansıtmayı başarmıştı. film hem eleştirmenler tarafından çok beğenilmiş, hem de seyirci tarafından bir kültürel fenomene dönüştürülmüştü. avengers: ınfinity war ve avengers: endgame öncesi yaptığı 1.3 milyon dolarlık gişesi ile birlikte black panther en büyük marvel markalarından biriydi artık. iki avengers filminin ardından gözler ikinci filmdeydi ve üzücü haber geldi.

    chadwick boseman 2020 yılında 43 yaşında kolon kanserinden hayatını kaybetti. haber hollywood'da bomba etkisi yarattı. t'challa rolü ile en sonunda çıkışını yakalayan boseman, önünde çok güzel bir kariyer varken bu hastalığa yenilmişti. captain america: civil war'un çekimleri ardından kendisine hastalığın teşhisi konmuştu. black panther, avengers: ınfinity war ve avengers: endgame çekimlerinde hastalıkla mücadele ediyordu ama hastalığın işinin önünce geçmesine izin vermemişti. boseman'ın ölümünün üzerinden belli bir süre geçtikten sonra akıllara elbette bir soru geldi; şimdi ne olacak ? ikinci film iptal mi edilecek ? karakter recast mı edilecek ? yoksa o olmadan mı devam edilecek ?

    kevin feige, black panther'in devam filmi olan black panther: wakanda forever'ın ryan coogler'ın yönetmenliğinde t'challa rolünün recast edilmeden çekileceğini duyurdu. tabii ki bu karar interneti ikiye böldü. bir kısım recast edilmesi gerektiğini zira t'challa'nın karakter olarak bir kesim için çok önemli olduğunun ve hikayesinin anlatılması gerektiğini düşündü. diğer kısım ise chadwick boseman'a duyulması gereken saygıdan ötürü recast edilmemesinin daha doğru olduğunu ve black panther'in hikayesinin t'challa olmadan da anlatılabileceğine inandı. şahsen filmi yapan insanların duygusal durumları ne gerektiriyorsa onun yapılması gerektiğini düşündüm hep. duygusal anlamda recast etmemek daha doğru hissettirdiyse doğru karar verilmiş demekti benim için.

    wakanda forever filmini bu duygusal yüklerden arındırılmış şekilde izlemek ve değerlendirmek pek mümkün değil açıkçası. zira film karakter olarak t'challa'nın da ölümü ile birlikte chadwick boseman'a karşı çok büyük bir saygı duruşu niteliğinde. t'challa fiziksel olarak filmde yer almasa bile aslında filmin ana karakterlerinden biri. film boyunca başta shuri olmak üzere, ramonda, nakia, okoye gibi bütün karakterler üzerinden t'challa'nın ve tabii ki chadwick boseman'ın kaybının etkilerini görebiliyoruz. karakterleri ve motivasyonlarını belirleyen ana unsurun wakanda'nın kralının ve elbette ki ülkenin koruyucusu black panther'in artık olmaması olduğunu söyleyebiliriz.

    önceki filmden buraya taşınan iki çok önemli konu var. birincisi t'challa vibranium'u dünya ile paylaşacağını söylemesi. ikincisi ise killmonger'ın bütün heart-shaped herb'ü yakması. bitkinin yakılması ile birlikte yeni biri black panther olamıyor. black panther'in olmaması da wakanda'yı dış tehditlere açık hale getiriyor. o sırada wakanda diğer ülkelerden baskı görmeye başlıyor. vibranium'un artık genelce bilinir hale gelmesi bir çok farklı kuvvetinde vibranium'un peşine düşmesi anlamına geliyor ve o noktada namor ve talocan'lılar ile tanışıyoruz.

    namor benim mcu'da görmek için sabırsızlandığım karakterlerden biriydi. 1939 yılında motion picture funnies weekly'nin ilk sayısında yaratılan karakter için marvel'ın en eski karakteri diyebiliriz. günümüze kadar gelen süreçte namor, marvel'ın en merkez karakterlerinden biri oldu. avengers ekibinde yer aldı. defenders ve ılluminati gibi ekiplerin kurucu üyeliklerini yaptı. sue storm'a duyduğu efsanevi aşk ile fantastic four ile yakınlaştı, mutant olmasından ötürü x-men ile hep bir araya geldi. anti-kahraman tabiatı ve sert şeyleri yapmaktan çekinmemesi yüzünden cabal gibi daha kötücül ekiplerde de yer aldı. namor büyük potansiyeli olan ve mcu'nun geleceğinde bolca göreceğimiz bir karakter.

    çizgi romanlardaki namor ve atlantisliler ile mcu'daki namor ve atlantisliler arasında bazı farklar var. öncelikle atlantis ismi şu an için rafa kalmış vaziyette. ryan coogler çizgi romanlardaki atlantislileri gerçek dünyada var olan bir medeniyet haline getiriyor. atlantisliler mcu'da maya ve aztek uygarlıklarından esinleniyor. atlantis ismi yerini talocan'a bırakıyor. mezoamerika'da yaşayan yerli bir topluluk aynı wakanda'nın vibranium'a sahip olması gibi vibranium'a sahip oluyorlar. onlarda bitki su altında yetişmeye başlıyor. zamanla organik besinlerle iyice yayılıyor. bitkilerin özünü içen halk suda nefes alabilir hale geliyor. yüzeyde maviye dönüşüyorlar suya girince tekrar ten renklerine kavuşuyorlar. kendilerini yüzeydeki her şeyden soyutlayan talocan'lılar okyanus'un derinliklerine çekilip vibranium'u da kullanarak talocan şehrini kuruyorlar. namor ise onlardan farklı. su altında ve su üstünde nefes alabiliyor. rengi değişmiyor ve mutant olmasının avantajı ile çok uzun süre yaşayıp, ayaklarında uçmasını sağlayan kanatlara sahip oluyor. k’uk’ulkan ve feathered serpent god gibi isimlerle anılıyor. halkının kral tanrısı haline geliyor. yüzeyde ise el niño sin amor yani namor olarak isimlendiriliyor.

    namor'un filmdeki her karesine bayıldım. çizgi romanlardan filmlere uyarlanırken yapılan değişiklikler gerçekten karakterleri ve hikayeyi ileri taşıyorsa değişiklik yapılmasını seviyorum. namor'da kesinlikle böyle olmuş. gerçek bir medeniyet ile kurulan bağ, karakter ve halkını daha iyi anlamamızı ve onlarla daha rahat empati kurmamızı sağlıyor. üstelik talocan'lıların geçmişte ispanyol conquistadors ile olan tarihini de düşünürsek talocan ve wakanda, namor ve shuri arasında da çok ciddi bağlar kurulabiliyor. coogler bütün bunları yaparken namor ve talocan'lıların çizgi romanlardaki temel özelliklerinin de kaybolmasına izin vermiyor. yüzeyde mavi olmaları çok iyi düşünülmüş mesela. wakanda'yı beyaz perdeye yansıtırken ki başarısı talocan'ı yansıtmada da geçerli. özellikle talocan'ı ilk kez gördüğümüz sahne beni kendisine aşık etti. o sahnede çalan con la brisa şarkısını da anmadan geçmek istemiyorum.

    film her ne kadar önceki filmlerden gelen bütün karakterleri odak noktasına alıp, onları işlese de elbette shuri diğerlerinin önüne geçiyor. acıyı, yas tutmayı, intikam aramayı ve en sonunda affetmeyi onun üzerinden görüyoruz. ilk filme kıyasla karakterinde çok büyük değişimler oluyor. abisinin ölümü onu ciddi şekilde değişmeye zorluyor. annesinin ölümü ise artık tamamen değişmesine neden oluyor. killmonger üzerinden verilen intikam ve seçim hikayesi de filmde çok çok iyi işlenmiş. shuri'nin kesinlikle böyle bir hikaye arc'ına ihtiyacı vardı. zaten genel anlamda black panther olma sürecini film çok iyi işlemiş. shuri'nin inandırıcı şekilde black panther'e dönüşümü kağıt üzerinde filmi en çok zorlayacak şeylerden biriydi ama bunun altından başarılı şekilde kalkmayı bilmiş ryan coogler. letitia wright'ın da oyunculuk olarak bu değişimi yansıttığını ve level atladığı söylemek mümkün. filmi ve hikayeyi taşımayı başarmış. oyunculuk demişken angela bassett inanılmaz bir iş koymuş ortaya. mcu içerisindeki en iyi oyunculuk performansını izlemiş olabiliriz. buradan ödüller ve adaylıklar çıkacaktır bassett için. namor'u canlandıran tenoch huerta'da çok dikkat çekecektir bu filmdeki performansı ile.

    mcu'nun geleceği içinde bir çok gelişme yaşandı filmde. bunlardan birincisi elbette riri williams yani ıronheart karakterinin evrene girişi. williams çizgi romanlarda çok yeni yaratılmış bir karakter. daha çok ıron man mitosuna ait bir karakter aynı zamanda. zira ilk kez 2016 yılında yayınlanan ınvincible ıron man sayı 7'de okuyucu karşısına çıkıyor. karakter genel olarak başarılı olmuş. önümüzdeki sene çıkacak kendi solo dizisinde williams'ı izleyeme devam edeceğiz. filmde hikayeye katkısı yüksek tabii ki ama bu hikayede ne kadar olması gerekiyordu tartışılır. black panther mitosundan bir karakteri benzer bir rolde görmeyi tercih edeceğimi söylemek zorundayım.

    okoye de filmde çok büyük değişimler geçirdi. seride yıldızı en çok parlayan karakterlerden biri olduğunu söyleyebiliriz. onunla ve aneka karakteri ile birlikte midnight angels konsepti evrene geldi. çizgi romanlarda midnight angels, black panther'in yakın korumaları ve çok üstün yetenekli dövüşçüler olan dora milaje'nin saldırı timi. wakanda forever filminde daha yeni oluştuğunu gördük. evrende ne şekil alacakları önümüzdeki döneme kaldı. midnight angels odaklı bir projenin gelmesi bekleniyor. gerçekleşirse onları evrende bol bol göreceğiz.

    ekran süresinin fazlalığı ile beni biraz şaşırtan valentina allegra de fontaine karakteri de gelecek için önemli sinyaller verdi. kendisini daha önce the falcon and the winter soldier ve black widow'da da görmüştük. thunderbolt filminde de ana kadroda yer alacak. vibranium için wakanda ile savaşa girmeyi bile göze alacak gibi duruyor. mcu önümüzdeki dönemde çok büyük bir wakanda işgali ile karşılaşabilir.

    marvel'ın phase 4 filmleri ve dizileri son 2 yılda çok tartışıldı. şahsen filmler içinde thor: love and thunder dışındakileri kötü bulmuyorum. eternals olsun, doctor strange in the multiverse of madness olsun bence bunlar iyi filmler. black panther: wakanda forever ise sadece phase 4'ün değil genel anlamda mcu'nun en iyi filmlerinden biri olmuş. üst üste thor: love and thunder ve she-hulk gibi projeler izlediğimiz için genel anlamda enerjimiz düşmüştü. bu yapımlar mizahi yönünün fazlalığından değil, başarısız mizah kullandığından kötüydü. wakanda forever, phase 4'ü kapatırken bize ihtiyacımız olan enerjiyi geri verdi. captain america: the winter soldier'a benzer şekilde politik gerilim hikayesiydi. mcu'nun büyük olayları içerisinde bu tip hikayelere ciddi şekilde ihtiyaç duyuyoruz aslında.

    genel olarak filmden çok memnun ayrıldım. ryan coogler'ın bu kadar zorlu bir işten, bu derece başarılı çıkması takdire şayan. hem black panther serisi adına, hem de black panther'in mcu'daki yolculuğu adına çok güzel bir yeni adım atılmış oldu.

    --- spoiler ---

  • 2001 senesinin kasım sonu ya da aralık başı, buz gibi bir hava. annem büyükdere caddesinde tam şişli camii’nin olduğu yerde bir mali müşavirlik ofisinde çay-yemek işlerine bakıyor, ben de 12 yaşında bir ortaokul öğrencisiyim.

    1999’da babamın yaptıkları artık canımıza tak deyince annemle birlikte, annemin yıllarca çalışıp didinip pırlanta gibi dizdiği evi tek bir iğne almadan bırakıp, memlekete ölen dedemin evine, dayımların yanına kaçmıştık. boşanma davası, velayet vs. kesinleştikten sonra 2001 yılının yaz aylarında tekrar istanbul’a döndük. sıfırdan başlamıştık yani. çok güçlü bir kadın annem, hayatında tek gün okula gitmemiş ama yıllarca fabrikalarda, ofislerde çalışarak hem evine baktı, hem de beni okutmaya çalıştı.

    döndüğümüzde 1 odası, 1 küçük mutfağı ve büyükçe bir balkonu olan annemin teyzesinin çatı katını tuttuk. bizim hiç eşyamız yok, sadece kıyafetlerimiz ile döndük ama evde bir insanın asgari düzeyde hayatını sürdürebileceği, teyzemin ve çocuklarının eski eşyaları var. bir tek televizyonumuz yoktu. annem ben sıkılmayayım diye bir akrabamızdan ikinci el bir televizyon almış, alırken de dolandırılmıştı, o başka bir enrtynin konusu. bu şekilde kendi ayaklarımız üzerinde durana kadar idare edecektik artık.

    o zamanlar gültepe’de doğalgaz yok, hani olsa da bizim oturduğumuz ev doğalgaz tesisatına uygun mudur orası şüpheli. çok eski bir yapı çünkü. çatı katı olduğu ve yapı çok eski tahta bir çatıya sahip olduğundan, rüzgar estiğinde evde hissedilirdi. kış ayları bizim için ciddi sıkıntıydı. kış yaklaşınca sobayı, o zamanlar her yerde bulunan bir sobacıdan ikinci el almıştık. böyle içi tuğla, hayvan gibi döküm bir soba. sağolsun belediyede çalışan bir akrabamız da annemin adını ‘meşhur’ kömür yardımlarına yazdırmış, kış öncesi 30-40 torba kadar bir kömür gelmişti ama soba tek başına kömürle yanmıyor, tutuşturacak odun lazım.

    şimdilerde yerinde devasa şişli marriott otelin olduğu yerde o yıllarda pazar yeri vardı. yanı başı o zaman da şimdi de minibüs durakları. haftada birkaç akşam okul sonrasında annemle iş çıkışında buluşur, o pazar yerinde pazarcılardan depozitosu olmayan meyve-sebze kasalarını isterdik. olan da verirdi allah razı olsun. kasaları hemen kaldırımda toplar, oracıkta insanların ayaklarının altında kırıp, yanımızdaki çamaşır ipi ile bir deste haline getirirdik. bunu yağmur altında sırılsıklam olarak yapmak zorunda olduğumuz da olurdu. sonra hemen oradan elimizde tahta destesi ile gültepe minibüsüne biner eve gelirdik. iş çıkış saatlerinde gültepe minibüsleri tıklım tıklım. kimi zaman minibüsteki yolcular, kimi zaman minibüs şöförleri bu durumdan hiç hoşnut olmaz, kendi kendine söyleneni de olurdu. anneme bakardım, bir şey demezdi, ne desin ? soba odunsuz yanmıyor ve hava soğuk.

    o yıllarda çocuk yaşımda bu yaptığımız bana çok normal gelirdi. insanların ayaklarının altında kasa kırmaktan, o tahta destesi ile tıklım tıklım minibüse binmekten, sonra onu sırtımızda eve taşımaktan hiç gocunmazdım.. çocukluk işte, kısa süre içerisinde başkalarının eşyalarıyla, devletten gelen kömürle, pazardanan taşınan odunla yaşamaya alışmıştım, normalim olmuştu hemen. ama annem için hiç öyle değildi. yüzünde sürekli o hüznü, nasıl olmayacak bir şeyi olur yaptığımızın zorluğunu görürdüm.

    enrtyi nasıl bağlayacağımı bilemedim dostlar.. ne zaman kombiyi açsam o günler geliyor aklıma. az önce uyandım ve üşümüştüm, gittim kombiyi ateşledim, yine aklıma geldi. odasına girdim annemin üstü açık, aklımda bunlar, üstünü örttüm, oturdum yazdım..

  • her boku bilmediklerini/bilemeyeceklerini ogrenemiyor bizim millet. aklima cok net 2 ornek geliyor bu konuda. birincisi oss zamanlarindan kalma. universiteyi kazandigim 1999 senesinde evimizin karsisindaki surekli alisveris yaptigimiz esnaf amcayla girdigim diyalog. yaklasik olarak su sekilde gerceklesmisti, hala aklimda.

    esnaf: geldi mi tercih sonucu? nereyi kazandin?
    ben: x universitesi y bolumunu kazandim.
    e: x universitesinde y bolumu yok. z bolumudur o.
    b: var yahu, z bolumu de var y bolumu de var. ben z'yi tercih etmedim y'yi tercih ettim.
    e: yok yok yanlisin var senin. z bolumudur o.
    b: neyse hadi hayirli isler.

    adam benle iddia ediyor. 3 yillik lise hayatim boyunca hangi universitede hangi bolum var yalamis yutmusum, hadi onu gectim ustune osym'den sinav sonucu gelmis. adam hala benle iddialasiyor.

    ikinci olay da daha guncel. yukaridaki ornek ulke universitelerini icerek capta bir ornekti. ikincisi dunya capinda bir ornek. bir internet forumunda bilgi universitesindeki son icki yasagini tartisiyorduk. ben kisaca elestirel bir mesaj attim, benim de bulundugum yabanci universitede ogrenci kantininde icki satildigini ve bunun hic sorun olmadigini falan anlattim. adamin verdigi cevap su: "dunya'nin hicbir universitesinde kantinde icki satildigini gormedim, yok oyle sey." sinirden kendimi sikicektim. hadi bana yalanci demesini falan gectim artik, adam dunyadaki butun universiteleri iceren bir iddia ortaya atiyor amina koyim. bu nasi bir cahil cesaretidir yaa.

  • başar'le pelin'in düğünü için davetli listesinde yorgo 'nun tanıdıkları vardır:

    -(ihsan) ver bakiyim şu listeyi bana. bu ne be, neyin listesi bu! yunan ikinci piyade alayının mı! daha birinci sayfada 10 tane alex, yirmi tane nikos var
    +(feraye) onların çoğu yorgo'nun akrabaları, ihsan.
    -nerde bizim akraba listesi?
    +(sevinç) ne yapacaksın bu saatten sonra listeyi?
    -ekleme yapacagım. askerlik çağına gelmiş, eli silah tutan tüm tanıdıklarımızı.

    bonus:

    -senin için bir türk atasözü var. yorgo gitti kavga bitti.