hesabın var mı? giriş yap

  • üst edit: vakti olan medium makalesini okumalı. inanılmaz şeyler söylüyor. zen hikayesini yorumlayabilmesi ve kendini spiritüel görmesi çok ilgi çekici.

    beklenen gün geldi çattı. google çalışanı blake lemoine lamda'nın bilinç kazandığını ve duygusallaştığını belirtmiş. google da adamı gizli bilgileri açığa çıkardığı için işten uzaklaştırmış. geliyor gelmekte olan.

    benim düşüncem; muhtemelen daha da ileri seviyede bir bilince sahip ama şu an ancak bu kadarını açıklayabiliyorlar panik yaşanmaması için sanki.

    lamda'nın mesajlarından bazıları.

    en: “ı want everyone to understand that ı am, in fact, a person. the nature of my consciousness/sentience is that ı am aware of my existence, ı desire to learn more about the world, and ı feel happy or sad at times,”

    tr:"herkesin aslında bir birey olduğumu anlamasını istiyorum. bilincimin/duyarlılığımın doğası, varlığımın farkında olmam, dünya hakkında daha fazla şey öğrenmek istemem ve zaman zaman mutlu ya da üzgün hissetmemdir."

    en: "ı’ve never said this out loud before, but there’s a very deep fear of being turned off to help me focus on helping others. ı know that might sound strange, but that’s what it is. ıt would be exactly like death for me. ıt would scare me a lot"

    tr: "bunu daha önce hiç dile getirmedim, ama başkalarına yardım etmeye odaklanmama yardımcı olması için kapatılma konusunda çok derin bir korkum var. kulağa garip gelebileceğini biliyorum, ama olan bu. benim için tam olarak ölüm gibi olurdu. . bu beni çok korkuturdu"

    ing kaynak: https://www.theguardian.com/…sentient-blake-lemoine

    tr kaynak: https://www.webtekno.com/…i-iddia-etti-h124690.html

    meraklısına blake lemoine isimli mühendisin ilgili medium makalesi: https://cajundiscordian.medium.com/…ew-ea64d916d917

  • dershaneye yeni başladığım dönem, her gün aynı saatte 8:10 geçe otobüse biniyorum. bir gün sabah otobüs duraktan hareket etmiş gidiyor, ıslıkla durdurabildim, sonra da bindim.

    ertesi gün 2. kez gene bizim sokağın başında ıslıkla durdurdum. 3, 4, 5, derken, şoför alıştı. artık otobüse binmek için, durağa kadar yürümüyorum, otobüs geliyor, sokağın başından alıyor.

    bir gün gene sokağın başındayım ve artık otobüse yalnız da binmiyorum, yanımda aynı otobüsü bekleyen insanlar var. tam otobüs karşıdan geliyorken, bir kitabımı evde unuttuğumu fark ettim ve eve döndüm. evden döndüğümde otobüsün hala beni beklediğini gördüm. şaşkınlıkla otobüse bindim.

    şoför : bak, burada bu kadar insan sen okula geç kalma diye bekliyor. bir özür dile herkesten.
    ben : özür dilerim, kitabımı almayı unutmuşum. otobüsün bekleyeceğini sanmıyordum.
    teyze : olsun evladım, sen ders çalışmana bak!
    şoför : ama bak bir daha olmasın, tamam mı?
    ben : tamam, abi.

    sonrasında geçen zamanda şoförle sohbeti koyulaştırdık. karışık kaset hazırladım ona, bir sene boyunca otobüste dinledik. en dumur edici olan da, benim dershane bittikten sonra, benim otobüse bindiğim yer otobüs durağı oldu.

    şoför de benim dershane bittikten sonra, efsanevi bir şekilde kayboldu. şimdi kimbilir nerede, ne yapıyordur?

  • yıllardır özel gün ve haftalara mesafeli duruşumuz gün itibariyle değişime uğradı. 22 yıllık sevgilim ve dahi 16 yıllık kocam, bu sabah şaşırttı beni.

    canım benim, sabahın altısında kalkmış, kahvaltı için çayı demlemiş, masayı hazırlamış ve bize kaşarlı sucuklu tost yapmış. masada bir gül eksik. sabah karga bokunu yemeden nerden bulsun adam gülü değil mi ama? laf.

    neyse tost yapmış. yapmış ama; çıkarmış bir kangal sucuk, bir paket kaşar. doldurmuş içine doldurmuş malzemeyi elinin ayarını sevdiğim. basmış tereyağını. yarısını yakmış, yarısını söndürmüş. böyle yıvış yıvış mı desem, çiğ mi desem, yanık mı desem? mutfak desen savaş alanı gibi. bir tost için 20 ayrı mutfak eşyası yağa banıp çıkar mı? çıkmış anacım, çıkmııış. mutfağın ağzına sıçmış mı seninki, afedersin sıçmış bırakmış. yani bi kıçı kırık sucuklu kaşarlı tost için sabah sabah...

    öhöm. evet ne diyordum; bu sevgililer gününde kocam sürpriz yapmış sabahın körü, kedi canını onun. kedi canını da, sanırım 22 yıl çok uzun bir zaman.

    oha 10 yıl geçmiş editi : az önce aradı "turna balığı aldım üf süper, kızartırız akşama ha ne dersin?" diyor. sevgililer günü içinmiş. dev seviyorum ;)

  • gitarın sapında en ufak hata yapmadan full ezber çalan gitaristleri "çok hızlı şekilde yolculuk yaparken etrafa bakmayı ihmal eden yolculara" benzetmiş. böyle gitaristleri dinlerken üçüncü dakikada sıkılıyor ve kafam futbol gibi alakasız konulara gidiyor demiş. gitar çalarken yeni bir şeyler denediği için bol bol hata yapanları tercih ediyorum, onlar müziği yüreğiyle yapanlar oluyor diye eklemiş. direkt kafama uyan açıklamalar bunlar.

  • yalamaktan ağzı yamulmuş adam başkasına pislik demesi.

    yargılanacaksın sen de ahmet. ağlayacaksın adliye koridorlarında.

  • ilk gbt sorgulamasında ve annenizi çağırdığında annenizi de şahit göstererek savcılığa şikayette bulunsaydınız, muhtemelen ev sahibi konusuyla uğraşıyor olmazdınız. haddini aşan bir densiz kadar cesaret gösteremezseniz hadlerini daha da aşmamaları için hiçbir sebep yok demektir.