hesabın var mı? giriş yap

  • 2000 bar gibi bir basınçta benzinin yapacağı patlamanın mazota oranla sapma payı kontrol edilemez ve şiddetli gerçekleşecek olmasından mütevellit basitten karmaşığa doğru gidecek olursak başta mazot pompanızın yarılmasına, devamında patlayarak yanma prensibinde enjektörlerin asıl yakıt püskürtme işlemini içerideki hava sıkıştırılarak ısındığı optimum anda yapmasından dolayı o şiddette patlamayla leyla olmasına, pistonların korozyona uğramasına gittiğiniz mesafeye bağlı olarak komple yanma odasını elinize almanıza yol açar.

    eğer çalıştırdıydanız hemen farkedebileceğiniz fark benzindeki patlamanın daha ani ve düzensiz oluşundan motorun teklemesi ve halk arasında bildiğimiz gırlama sesinin daha bir gürleşmesidir.

    bu şekilde 15 km gitmeyi başarmış bir motor şapka çıkartacak dayanıklılıktadır ancak artık direk çöpe atılması gerekir because there is no motör anymöre. *

  • annem ve dayım bodrum'da kitap satarlarmış yirmili yaşların başında. cumartesi günleri annem çalışmayıp çiçek toplarmış dağlarda. bir gün yine yüksek bir rakımda çiçek toplarken bir kadın annemi yanına çağırmış. "paşam sizinle tanışmak istiyor" demiş. annem de anlamamış fakat "tabi" demiş. karşısında oturan kişi zeki müren olduğu için epey şaşırmış. sesini çok beğenirmiş. hala dinler.
    -kızım çok yorgunum yanına gelemedim. benim bahçemdesin. çiçek toplarken gördüm seni.
    -evet, çiçekleri çok severim.
    -hadi gel o zaman.

    saatlerce bahçede dolaşıp, en güzel çiçekleri seçip anneme vermiş. sahafa da gelmiş ondan sonra çay içmeye. öyle de kıymetlidir benim için. masada ne zaman zeki müren sohbeti açılsa annem sessizleşir. bir tek ben anlarım o an hissettiklerini. nur içinde yatsın.

  • a) yaaaylalaaaar yaylaaalarr
    b) hmm.. cv'nizi inceledik.. sizi hede departmanında......
    c) demek kızıma talip olan delikanlı sensin!...

    diyaloglarından kısa süre önce yaşanmış olması muhtemel durum...

  • -eee yetti be dokuz ay dokuz ay kafama kakıp durma gel bakiim buraya
    -indir beni yere derhal
    -olmaz dokuz ay taşıyacam başka türlü susmayacaksın sen

  • o kadar bütçeye sahip olunca "iş yapıyoruz biz" havasında görünmek için salıverilmiş zırvalardan yenisi. bugün de kendilerine ayrılan bütçeyi hak ettiler, tebrik ederiz.

  • kökenleri orta asya olduğu için türklerle akraba oldukları rivayet edilir. yüz hatları japonlara benzer. fakat dalgalı saçları ve erkeklerin gür sakal-bıyıkları ile ayrılırlar ki bu da japonlarda olmayan bir özelliktir. acıdır ki japonların barış zamanında balinalarla birlikte soykırıma uğrattığı ikinci türdür.

  • o yumruğu yedikten sonra geri geri koşarken ki o çaresiz bakış var ya.

    tam orda yumruğu ben vurmuşum gibi derin bir nefes verdim.

    gücü erkeğe yetmeyince maalesef dayağı yediği arkadaşın sevgilisine saldırmış. bu saatten sonra fazlalığı kesip attırsın bence.

  • araplar cezayir örneği gibi bir sömürgeye karşı mücadele verseler suriye'ye silah gönderilmesi ile bir tutabilecegim hadisedir efenim.
    ama araplar yıllardır bagımsız olan devletlerini sömürgeleştirmek ve kendi halklarını din ve mezhep ugruna katletmek ugruna silah alıyorlar. ve biz de buna bu başlıgın ilk entrysinde söylendigi gibi ortak oluyoruz.
    bunu suriye meselesi ile bir tutmak biraz da silah gönderilmesini kabul etmek olmuş oluyor.
    silahların kime gittigi ve kimleri katlettiği de belli zaten. türkmenlerin silahı olsaydı durumları böyle mi olurdu acep?