hesabın var mı? giriş yap

  • bir çok suserin söylediğinin aksine bir genelleme değil olumsuz tat koşullanmasıdır. yediği yemek sonrası (bitişiklik ilkesine uygun olmak zorunda değil, zaten bitşikliğe tepki olarak doğmuştur) midesi bulanan organizmanın o yemeği tekrar gördüğünde veya düşündüğünde, yemek yediği mekanı gördüğünde midesinin bulanması örnek teşkil eder.

    ayrıca hamileyken midesi bulanan birey o an içinde tepkide bulunduğu şeye karşı da tat koşullanması yaşayabilir. örneğin dinlediği şarkı sırasında midesi bulanan birey o şarkıyı her duyduğunda midesi bulanabilir.

  • bilale anlatır gibi anlatmaya çalışacağım.
    iki ilaç arasında aynı etken maddeye rağmen fiyat farkını oluşturan iki değişken vardır.
    1- ilacın etken maddesinin yapıldığı ülke
    2- etken madde eşdeğerlik kontrol ve testlerinin yapıldığı fabrika-ülke

    yani ucuz ilaç, hindistan-çin menşeli etken maddeden yapılmıştır ve yine bu ülkelerin kurallarının geçerli olduğu labratuvarlardan eşdeğerlik-etkinlik onaylarını almıştır. buna karşılık pahalı dediğiniz marka ve bilindik ilaçlar örneğin fransa veya almanya gibi avrupa ülkelerinde üretilir ve test edilir ve haliyle bu ülkelerin ürettiği ve test ettiği ilaçlar daha güvenilirdir. etrafınızdan sıkça duyduğunuz "falanca ağrı kesici bana iyi gelmişyor ama filanca şak diye ağrımı kesiyor" hikayesi bununla ilgilidir.
    yani arkadaşlar olayın pek çok boyutu mevcut. söz konusu olan karmaşık organik moleküller topluluğudur. üzerinde etken madde aynı yazıyor diye içindeki kimyasal da aynı olmak veya aynı etkiyi göstermek zorunda değildir.
    son söz: konunun doktorla, eczacıyla, mümessille falan alakası yok. devletin sağlık harcamalarını subvanse etme yeteneğinin sonuna geldik. yani para bitti. kapitalist sistemde paran bittiyse donlarını avm den değil, çarşamba pazarından alırsın.

  • bayraklar hakkında bilmiyor olabileceğiniz bazı şeyler:

    1) bayrak ve bayraklarda kullanılan amblemleri inceleyen bilim dalının adı veksilolojidir. modern dünyada bayrakların oynadığı önemli rolü anlamaya ve açıklamaya çalışır. tarihi ya da modern bayrakların tasarım aşamalarını ve anlamlarını inceler.

    2) dünyada, önü ile arkası aynı olmayan 3 bayrak bulunur. bunlar moldova, paraguay ve suudi arabistan bayraklarıdır.

    *moldova bayrağının sadece ön yüzünde arma bulunur. arka tarafı boştur. görsel
    *paraguay bayrağının ön yüzünde ulusal arma, arka yüzünde hazine arması bulunur.
    * suudi arabistan bayrağının üzerinde kelime-i tevhid bulunur. bu yüzden normal şartlarda arka yüzü ile ön yüzü birbirini tutmaz. bunu önlemek için iki bayrağın birbirine dikilmesi ile üretilir.

    3) guiness rekorlar kitabı'na göre, şimdiye kadar yapılmış en büyük bayrak, 349 x 227 metre ölçülerindeki romanya bayrağıdır. 5 ton ağırlığındaki bayrak, bir futbol sahasının yaklaşık üç katı boyuttadır. yapımında 70 kilometre uzunluğunda iplik kullanılmış, 200 kişinin bayrağı açması birkaç saat sürmüştür. görsel

    4) dünyanın en pahalı birleşik krallık bayrağı 21 ekim 2009'da 384.000 sterline satılmıştır. bayrağın, trafalgar muharebesi'nden (1805) günümüze kalan tek birleşik krallık bayrağı olduğu düşünülmektedir. görsel

    5) abd'de her yıl 14 haziran'da (flag day) sergilenemeyecek kondisyondaki bayraklar yakılarak imha edilir. yasa bu bayrakların "onurlu bir şekilde" (yakmak gibi) imha edilmesini emreder.

    6) buckingham sarayı üzerinde her zaman dalgalanan bir bayrak bulunur. kraliçe saraydayken bu bayrak kraliyet sancağı'dır. kraliçe sarayda değilken kraliyet sancağı birleşik krallık bayrağı ile değiştirilir. görsel

    aynı kurallar windsor kalesi ve sandringham houseda dahil tüm kraliyet konutları için geçerlidir.

    7) dünyada dörtken (dikdörtgen ya da kare) olmayan tek bayrak nepal bayrağıdır.

    bayrak himalaya dağları'nı ve hinduizm ile budizm'i temsil eden üstü üste binmiş iki üçgen şeklindedir. güneş ve ay, ülkenin bu gök cisimleri kadar uzun yaşayacağı umudunu temsil eder. görsel

    8) dünyada sadece iki tane kare şekilli ulusal bayrak bulunur. bunlar isviçre ve vatikan bayraklarıdır. görsel

    kaynak: flagmakers

  • yeni evliler kesinlikle. yani isteme sürecinden başlayıp gerdek gecesine kadar takip ettiğimiz bu insanların büyük aşkı ilişkiden soğutmuştur.

  • oh olmuş.
    gelene geçene vize dağıtırlar, ülkenin eğitimli kesimi 3 gün tatil yapıp dönmek ister, binlerce evrak talep ederler. oh olsun amk almanyasına.

  • beni bu adamların esprilerinden daha çok güldürebilecek tek şey mehmet ali erbil ile kıyaslanmalarıdır.

  • kardeşle oyunu bitirip sıkıntıdan ne yapacağımızı şaşırdığımız bir anda helikopterle ordan oraya gezerken bir gökdelenin üzerinde keşfettiğimiz getalife yazısı. get a life, çok fazla oyun oynayanlar için söylenen bir sözdür ve git kendine bir yaşam kur manasına gelmektedir. akabinde playstation kapatılır gidilir insanlığa faydalı şeyler yapılır. *