hesabın var mı? giriş yap

  • videodaki iki genç sahilde takılırken aniden dev bir parmak izi beliriyor üstünde de yeni çağın başlangıcı yazıyor, ne anlama geliyor olabilir altından ne çıkacak merak ederseniz takipte kalın
    bkz: esrarengiz parmak izi
    edit: altından hangi dizi, hangi olay çıkacak akıllara sorular düşürür.
    edit 2: gökyüzünde bir anda beliren parmak izi ipucu olabilir.
    edit:3 ucu açık olay, ne olduğunu anlamak için takipte kalmak gerek.
    edit 4: soru işaretleri giderek artıyor bu yeni çağ ne zaman başlıyacak acaba?

  • parola yöneticisi uygulamaları kullanılarak aşılabilecek basit bir sorundur. (bkz: lastpass) gibi.

    sadece bu uygulamaya girerken kullanılan uzun bir şifre belirliyorsunuz. güvenlik için karmaşık olmasına (harf, sayı, diyez, ünlem, uçan at işareti vb.) gerek yok, uzun olsun yeter. 14-16 karakter iyidir. üstünü yapabilirseniz daha da iyidir de size kalmış artık. yazın saçma bi cümle gitsin. örnek şifre: teyzemkahvedeokeyoynarkensandalyedendustu
    gibi. uzun karmaşık olmayan, kısa karmaşık şifreden iyidir.

    neyse bunu tanımladık mı? uygulama sana istediğin kadar siteye sınırsız şifre üretme seçeneği sunuyor. şahsen ben hiçbir sitedeki hiçbir şifremi ezbere bilmiyorum. 2 dokunuşla bu uygulama benim yerime dolduruyor.

    ha diyeceksiniz ki “ulan gundi, bu uygulama telefondan giderse ne bok yiyecez?”. onun da çözümü var. bunun browserlara kurulan eklentisi de mevcut. oradan da gene tek şifre girerek her siteye şifrenizi otomatik doldurtursunuz.

    bitti gitti. ha şu var, “uygulama çöktü ne yapacaz?” o zaman sıçtın işte karşim. fakat bunlar ciddi para kazanan, işi tamamen bu olan uygulamalar. şahsen 2-3 yıldır kullanıyorum bir kere bile çökmedi. ha çökmez diye bir şey yok, o da bu rahatlığın riski işte.

  • camel sigara paketleri üzerinde bir deve vardır, hani arka plandaki piramitlerle poz verir profilden. hani altında da "turkish blend" yazar gocemen. en çok soru bu manzaradan çıkar işte. öyle bir kafaya kazınmış ki, "deve ile mi seyahat ediyorsunuz?", "çölde mi yaşıyorsunuz?" sorularının filan temelinde bu hafıza yatar.

    oraya deve yerine andromeda galaksisinin bir ilüstrasyonunu koysan gelip "uzay gemisine mi biniyorsunuz", "uzayda mı yaşıyorsunuz" filan diye soracak adamlar çıkar kesin.

    on tane eurovision kazansak bu imajı temizleyemeyiz herhalde.

    allah belanı versin camel.

    ..

    eurovision, allah senin de belanı versin.

  • spotlight günümüz kahramanlığının steroide dayalı helikopterden helikoptere atlamak değil, sadece ve sadece doğruları aktarabilmek olduğunu herkese hatırlatan bir film.
    elbette herkesin anlayacağı, ilgisini çekecek bir kafa değil bu. misal türkiye'de insanların en fazla neleri izlediğini biraz düşünürsek fazla tartışacak bir şey olmadığı da ortaya çıkıyor.
    benim esas dileğim spotlight'ın bugün kendisine gazeteciyim diyen ama kart borcu dışında başka bir şeye kafasını yormayan, yukarıdan gelen emirler yüzünden işinden bıkmış, kendisini, hayallerini unutmuş gazeteci arkadaşlara bir şeyleri yeniden hissettirebilmesi.

    çağımızın kahramanlığı doğruları söyleyebilmek.
    gerisi laf-ı güzaf.

  • istanbulkart dolum merkezinin bahçelievler-yenibosna şubesindeki memur abimize, kardeşimize bir teşekkür yazısıdır bu. gereken yerlere de teşekkürümü ilettim ve ileteceğim, mevzu şu:

    istanbul kartımı güncellemek için yenibosnadaki kart dolum merkezine gittim, sırada bekliyorum, genç bir kadının işlemi bitti ve karta para yüklemek istediğini söyledi, bilenler bilir istanbulkart dolum makinesi belki de dünyanın en kolay kart dolum makinesidir, kartı takacak yeri bile yok yani kartını oraya bırakıyosun parayı veriyosun bukadar, beş saniye sürüyor ve makine zaten konuşarak yönlendiriyor. normalde bizim memurumuz ne yapar, ablacım orda makine var kartını koy paranı sok yükler der en kibar haliyle. ya da azarlar sorduğunuza soracağınıza pişman eder. lakin bu abimiz koltuk değneklerini aldı, ayağının birinde bayağı engel var, görüntüsünden de belli, güzelce kalktı yerinden ve kapının girişindeki makineden bayanın kartını doldurdu tarif etti ve yerine geçti. hatta kadın da şaşırdı siz zahmet etmeseydiniz diye bi bocaladı, hem alışkın değil memurumuzdan böyle ilgi görmeye hem de abimiz engelli olduğu için nezaket kuralı gereği rahatsız ettiğini düşündü.

    hep rezalet başlıkları açarız ya, bence bu gibi durumların da başlığını açmalıyız. bu çivisi çıkmış dünyada çivisi dibine kadar çıkmış olan devlet kurumlarında işini düzgün yapan görevliye teşekkür etmeliyiz. evet o onun işi, yapmak zorunda, ama hem bu abimizin yaptığı şey görevi değil hem de güler yüzü insanlarla güzel üslubu gerçekten çok hoşuma gitti.

    eğer bu yazıyı okuyorsan abicim lütfen böyle devam et. dünyayı sen ve senin gibi insanlar güzelleştirecek.

  • -nahit karşıdan karşıya geçerken sağa sola bakmadım fark ettiysen..
    -aşkım..deli ediyorsun beni..

  • bir ara ingilizcesini geliştirmek için telefonunun dilini ingilizce yapanlar vardı, noldu onlara, büyük elçi falan oldular mı?

  • dahi mi şeytan mı?

    bugün doğum günü...

    mark zuckerberg, daha çocuk yaşlarda bilgisayar programlamaya olan ilgisiyle dikkat çekiyordu. babasının diş kliniğindeki bilgisayarları ağ üzerinden bağlayarak geliştirdiği "zucknet" adlı mesajlaşma programı, onun gelecekteki başarılarının habercisi gibiydi. harvard üniversitesi'ndeki yılları ise zuckerberg'in hayatının dönüm noktası oldu. burada, sadece derslerine odaklanmakla kalmadı, aynı zamanda sosyal etkileşimi kolaylaştıracak bir platform yaratma fikrini geliştirdi.

    oda arkadaşlarıyla birlikte "thefacebook" adını verdikleri bu platform, başlangıçta sadece harvard öğrencileri arasında popüler olsa da, kısa sürede diğer üniversitelere yayıldı. zuckerberg, bu hızlı büyümeyi fırsata çevirerek okulu bıraktı ve tüm zamanını facebook'a adadı. şirketin merkezi silikon vadisi'ne taşındı ve zuckerberg, genç yaşına rağmen liderlik vasıflarıyla ekibini motive ederek platformu sürekli geliştirmeye odaklandı.

    facebook'un kullanıcı sayısı arttıkça, zuckerberg'in vizyonu da genişledi. sadece arkadaşlarla iletişim kurmanın ötesinde, bir haber kaynağı, etkinlik platformu ve hatta bir pazar yeri haline gelen facebook, internet kullanım alışkanlıklarını kökten değiştirdi. zuckerberg'in liderliğinde, şirket ınstagram ve whatsapp gibi popüler uygulamaları da bünyesine katarak sosyal medya devi haline geldi.

    2012 yılında facebook'un halka arz edilmesi, zuckerberg'i milyarderler kulübüne soktu. ancak o, sadece maddi başarılarla yetinmedi. eşi priscilla chan ile birlikte kurdukları chan zuckerberg ınitiative aracılığıyla topluma fayda sağlamak için çalışmaya başladı. eğitimden sağlığa, bilimsel araştırmalardan sosyal adalete kadar birçok alanda önemli projelere destek veren zuckerberg, servetini dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek için kullanmaya kararlı olduğunu gösterdi.

    tabii ki, zuckerberg'in kariyeri boyunca eleştirilerden de kaçamadı. özellikle kullanıcı verilerinin korunması ve dezenformasyonun yayılması gibi konularda facebook'un rolü sıkça tartışıldı. ancak zuckerberg, bu eleştirileri dikkate alarak platformun güvenliğini ve şeffaflığını artırmak için adımlar attı.

    bugün 39 yaşına giren mark zuckerberg, hala facebook'un başında ve geleceğe yönelik yeni projeler üzerinde çalışmaya devam ediyor. metaverse gibi yeni teknolojilere yatırım yaparak, dijital dünyanın sınırlarını zorlamayı hedefliyor. zuckerberg'in hayatı, genç yaşta elde ettiği başarılarla, aldığı risklerle ve topluma katkı sağlama çabalarıyla ilham verici bir hikaye olarak karşımıza çıkıyor.

  • iyi yapmış

    e: mesajlar sonrası ekleme ihtiyacı duydum, bu sapık soysuzlara kim acıyorsa, 7 sülalesinin bu görgüsüzler tarafından tecavüze uğraması tek dileğimdir.

  • kimse annesini ve ailesini seven, değer veren, önemseyen bir insana düşman olmaz.

    düşkün diye tabir edilen kavramın altındaki mana biraz derin. bazı erkekler belli bir yaşa ve olgunluğa erişse bile annesine danışmadan, annesinin onayını almadan hiçbir şey yapmaz.

    bu tarz bireylerin evlendiği zaman da evlilikleri annesi tarafından yönetilir. ilişki iki kişilik değil üç kişilik bir boyuta ulaşır.

    kadınlar bu olaya düşmandır.