hesabın var mı? giriş yap

  • orta okuldaki din kültürü hocası sözlü notu olarak dua okutmaktaydı... sınıftan bi elemanla arasında geçen diyalog
    -ayetel kürsiyi oku
    -bilmiyorum hocam
    -kevser suresi
    -bilmiyorum
    -fatiha
    -yok
    -subhaneke
    -yok
    -besmele çek
    arkadaş onu da çekemeyince hoca en sonunda
    -ulan allah de beş vercem...

  • isin icinde baska bir is olmasi kuvvetle muhtemel gibi gorunuyor.
    kimse el kadar bebeyi bagaja yatirmaz. ayrica arac doblo tarzi bir arac, onca kisi bagaj acilinca hic mi duymamis ya da gormemis? esas incelenmesi gereken o aractaki herkes. kimbilir bebegin basina neler geldi...

  • misafirlige degil direkt dogum gunune giderek katildigim topluluk.

    10 ya da 11 yasindayim. bi arkadasimla yolda yururken, arkadasimin arkadasi gelip onun dogum gunune gelip gelmeyecegini sordu. arkadasim gelecegini soyleyince nezaketen beni de cagirdi. eve geldim ve dusunmeye basladim. 3 bilemedin 4 saatim vardi. ne giyecektim, takim elbisem yoktu, sunnetten kalan bi kiyafetim vardi ama olmazdi ki, hay amk. ne hediye alacaktim? para da yoktu, pederden istesem bi ton dirdir. zaten hediye almayi da bilmem hic. anneme sordum o da hemen babama yetistirmis, agzinda bakla islanmaz. babam da surdan 2.5lt kola alsin diyerek 2.5tl tutusturmus anneme, o da bana verdi. bu ne ya kola mi alacam cocuga diye zirlayinca babam okkali bi kufurle kovdu evden. ben de bi saate baktim bi de elimdeki 2.5tlye ve marketten kolayi alip olay mahalline gittim. cocugun annesi vefat ettigi icin halasi ve babaannesi organizasyonu yapiyorlardi. utana sikila verdim kolayi. biraz sasirdilar tabi ama aldilar. neyse iceri gectik half-life oynadik falan sira geldi pastaya. halasi meyve sularini getirdi masaya. biri itiraz etti kola yok mu diye,
    birden herkes tek agizdan "eveeet kola istiyoruz" dedi. patavatsizliga bakar misin bana yapilsa doverim pijleri. kadinin aklina benim kola geldi ve gitti iceriden getirdi ama herkes nasil mutlu anlatamam. ben tabi meyve suyu ictim kendi getirdigi seyi icti demesinler diye. arkada kalorifer petegine yaslanip ailesine mangalda et pisirmis baba gururuyla dikildim orda. sonra hediye kismina geldi is, herkes uzatti hediyesini. ben de benimkini ictiniz zaten dedim, cocuk aynen ya tesekkur ederim iyi oldu dedi, bi de oyle gururlandim. o gun 2.5lt kola goturdum diye orada alay edilmedim ve gunun kahramani oldum ya, ne zaman 2.5lt kola alsam ayni gururu yasarim. bu da boyle bi animdir iste

  • - aşkım şarjım az, kaya beni bırakacak, sabah ararım.
    - bak yavrum, iyi dinle: facebook'u açıyorum. önce arkadaş listende kaya adında kimse var mı kontrol ediyorum, öyle birini bulamıyorum. sonra, çalıştığın şirketin linkedın hesabını beğenmiş herkesi tek tek tariyorum, kaya diye birini bulamıyorum. sonra, akşam gideceğini söylediğin barın ismini twitter'a yazıp orada check-in yapanların arasında kaya adlı birinin olduğunu görüyorum. tüm tweet'lerini okurken, nikimyok caddesi'ndeki trafikten şikayet ettiği bir tweet'ine rastlıyorum. bu bilgiyi cebe koyup, kaya'nın instagram hesabına tıklıyorum. fotoğrafları tararken, bir arabanın önünde çektiği bir selfie görüyorum. bu bilgiyi de cebime koyuyorum. az önceki check-in olayına geri dönüp foursquare'de paylaştığı yer bildirimi fotoğraflarına bakıyorum. bi kahvecide çektiği fotoğrafı görüyorum. o kahvecinin sayfasına tıklıyorum ve tahmin ettiğim gibi kaya yavşağının o mekanda en çok check-in yapan kişi olduğunu görüyorum. nikimyok caddesi yakınlarındaki kahvecinin adresine bakıp o bilgiyi de cebe koyuyorum. evden çıkıp kahvecinin olduğu sokağa gidiyorum. o sokakta ve yakınındaki sokaklarda, fotoğraftakine benzer bir araba arıyorum. iki sokak ötede söz konusu arabayı buluyorum. arabaya tekme atıp alarmın ötmesini sağlıyorum. az sonra bi apartmanın ikinci katındaki bi dairenin penceresi açılıyor ve beyaz atletiyle kaya beliriyor. bi iki bakınıp alarmı susturuyor ve pencereyi kapatıyor. apartman kapısına gidip o dairenin bi üst katının ziline basiyorum. kim o diyor bir ses, "ya ben kaya'ya geldim de zili çalışmıyor sanırım, kapıyı açabilir misiniz?" diyorum kibarca. kapı açılıyor, ikinci kata çıkıyorum. kaya'nın dairesinin kapısını çalıyorum. kapıyı açıyor sormadan. kimsiniz diyor. dairenin içine adımımı atıp "ben meltem'in sevgilisiyim, şarjı bitiyormuş da şarj aleti getirdim" diyorum. aletin kablosunu kaya'nın boynuna dolayıp sıkmaya başlıyorum. gürültüyü duyunca sen geliyorsun, üzerinde bornoz var. kaya'yı bırakıyorum, suçun büyüğü sende çünkü. beni görünce korkup odaya kaçmaya çalışıyorsun. peşinden geliyorum. yüzüne tükürüyorum. yazıklar olsun diyorum, niye yaptın bunu diyorum. ağlıyorsun, açıklayabilirim diyors...
    - ay tamam, tamam! bitmiyor şarjım. of, taksiye binip eve geliyorum hemen. bişey lazım mı? yoğurt felan?

    edit: niye bu kadar sevildi anlamadım ama beğenen, paylaşan herkese eyvallah... 3 vakte kadar, bu entry'yi temel alan bi kısa filmle karşınızda olacağız inşallah. haber ederim.

    seneler sonra edit: hala mesaj atıp kısa film n'oldu diye soranlar oluyor. bir şey olmadı tabii ki, olacağı da yoktu. "abi izin ver ben bunu kısa film yapayım" diyen sayısız genç sinemacının ayağını kesmek için yazmıştım bu notu. işim gücüm vardı ve kısa filmcilerle uğraşmak gündemimin en son sırasında bile değildi. uğraşılır mı lan?

  • feng shui evleri şöyle olmalıdır:

    yaşanılan mekanda olumlu enerjilerin hareket etmesi ve barınabilmesi için dikkat edilmesi gereken bazı kurallar vardır. pozitif akışı sağlayabilmek için aşağıda yer alan maddelere dikkat edilmesi gerekir.

    1.giriş kapısı

    -evin giriş kapısı yani sokağa bakan kapının yönü burada önemlidir.
    -giriş kapısının üzerinde tuvaletin yer almaması gerekiyor.
    -giriş kapısının karşısında ve yanında merpen olmamasına dikkat edilmeli.
    -giriş kapısının karşısında ayna olması enerjiyi tekrar dışarı çıkaracağı için ayna olmamalı.
    -giriş kapısının karşısında birden fazla kapı bulunması ayrıca cam bulunması feng shui felsefesine aykırıdır.

    2.yatak odası

    -yatakların ayak kısmı kapıya doğru yönelmemelidir. bu ölümü çağrıştırır.
    -yatak odasında yer alan örtü ve çarşaflar düz renk olmalıdır. desenli olacaksa eğer geometrik şekil olmasına dikkat edilmesi gerekir.
    -yatakbaşı pencereye dayalı ya da pencerenin altında olması sakıncalıdır.
    -kiriş altında uyumak ise ayrılığı sembolize eder.
    -evli çiftler ise ayrı yatakları yanyana koymamalıdır.
    -ebeveyn yatak odalarının güneybatıda yer alması mutlu bir evliliğe işarettir.
    -yatak odasında elektronik aletlerin olması feng shui felsefesi bakımından sağlığa zararlıdır.
    -sağlıklı kişilerin yatak odalarında canlı bitki bulundurmamaları gerekir. canlı bitkiler sadece hasta kişiler için canlı enerjiler vermektedir.

    3.çalışma odası

    -çalışma odaları koridorun sonunda olmalı ve çalışırken sırt duvara verilmelidir.
    -çalışma odasında yer alırken arkanızda pencerenin olmamasına dikkat edin. eğer var ise kalın bir perdeyle örtmeniz gerekir.
    -kapaklı kitaplıklar ve dolaplar tercih edilmelidir.
    -çalışma odasında yer alan elektronik aletler batı ya da kuzeybatı yönünde bulunmalıdır.
    -çalışma odası bol ışıklı olmalıdır.
    -hafif müzikle çalışmak odada yer alan enerjiyi artırır.
    -çalışma odasında kırmızı rengin olmasına dikkat etmeniz gerekir.

    4.mutfak

    -ateş ve su elementlerini temsil eden eşyalar yanyana ya da karşı karşıya olmamalıdır.
    -mutfak kapısı ile tuvalet kapısı karşılıklı olmamalıdır.
    -pencerenin ocağın bulunduğu duvarda yer almaması gerekir.
    -evin arka cephesinde mutfak bulunmalı.

    5.yemek odası

    -yemek odasının karşısında tuvalet ve giriş kapısı bulunmamalı eğer var ise bir paravan ile engellenmelidir.
    -yemek masasında sandalye sayıları 6-8-12 adet olmalıdır.
    -yemek masasının bulunduğu duvarda bir ayna bulunmalıdır. bereketi artırır.
    -yemek masası dar bir köşede ise bu bereketi azaltacaktır. bunu önlemek için o bölgede ayna kullanılmalıdır.

    6.oturma odası

    -süslemek için kullanılan nesneler sivri şekilde olmamalı.
    -l şeklinde yerleşmemeye özen gösterilmelidir.
    -oturma odasında yer alan büyük dolaplar kapaklı, diğer dolaplar ise açık olmalıdır.
    -çiçekler güneydoğu bölgesinde yer almalıdır.
    -kırmızı renkli dekoratif eşyalar kullanmaya dikkat edilmelidir.
    -odalarda kaktüs bulundurulmaması gerekir.

    7.tuvalet ve banyo

    -dubleks evlerde tuvaletin altına gelecek odalarda oturmaktan ve uyumaktan kaçınılmalıdır.
    -oturma odası ve mutfağın karşısında yer almamalıdır.

    tanım: çin öğretisi.

  • kaçırdığı golden sonra 16. yy'daki atalarına kadar sövdüğüm adam. attığı golden sonra da 16.yy'a kadarki bütün atalarının taşaklarını öperek özür diledim onlardan.

  • gezi zamanı dolar 5 kuruş artıp 1.95 olduğunda hükümet kanadı ve ne kadar destekleyeni varsa dönüp ülkeyi batırdınız, hep sizin yüzünüzden vb. cümleler kurmuştu.
    dolar 18 lira olduğunda çıkıp ‘bizim dolarla ne işimiz var’ ne bilim ‘onların doları varsa bizim allahımız var’ diyenler o gün pek bi önem veriyordu bu işlere. ne oldu ki acaba….
    bu da böyle bir anımdır.