hesabın var mı? giriş yap

  • yer konya. gıda ürünleri üreten bir şirkette pazarlama müdürüyüm. konya bayimizi ziyaret için bayinin deposuna gittim. işten güçten fiyatlardan filan konuşuyoruz.adamın 15,16 elemanı var. öğlen zamanı geldi iki tencere yemek geldi. masaya koydular tabldot yemeğine benzemiyor sordum.

    - lokanta yemeği değil galiba .
    +yok benim hanım yapıyor gidip evden getiriyoruz.
    - zor olmuyor mu her gün, hergün yengeye eziyet filan .yemek şirketiyle anlaşsaydın ya.
    + olmaz içine domuz eti filan koyarlar.
    - konya'da domuz ne gezer.
    +bulurlar onlar.
    çakal, hem hemşerilerine güvenmiyor. hem de işi ucuza getiriyor. bu arada söyleyeyim yemek berbattı.

  • 1968 yılında demokrat parti başkan adayı olan hubert humphrey'in vietnam politikasını ve daha genel olarak abd'nin vietnam'a müdahalesini protesto etmek için toplanan kalabalığın liderlerinin yargılanmasını anlatan bir dönem filmi. gerçek olaylara dayanıyor ve oyuncu kadrosu tek kelimeyle enfes.

    bariz, 2020 yılının en iyi filmlerinden biri. oyunculuklar enfes, senaryo sürükleyici, kurgu harika.

    film ara ara gezi parkı zamanlarını hatırlattı ve duygulandırdı. izleyin izletin efendim.

  • araba kullanırken uykunuzun gelmesini engelleyecek, gelirse de uykunuzu açmanıza yarayacak pek çok yol var:

    kahve ve/veya çay içmek:
    en çok bilinen yöntemdir. kafein ve teinin uyku açtığını bilmeyen kalmamıştır. uykunuz henüz gelmeden kafein ve tein içeren şeyler içebilirsiniz. bunlar arasında en kısa sürede etkisini gösteren ve etkisi en uzun süren türk kahvesi ve espressodur. koyu bir nescafe veya demli bir iki bardak çay da içebilirsiniz. bunların yaratacağı etki 3 veya 4 saat kadardır.

    sakız çiğnemek:
    sakız çiğnemek mideyi uyararak çalışmasını sağlar. midenin çalışması da beynin uyku durumuna geçmesini engeller. sakız çiğneyerek uykunuzun gelmesini geciktirebilirsiniz.

    otoradyo veya teyp:
    klasik müzik, türk sanat müziği, arabesk vb. müzik türlerinden uzak durduğunuz takdirde arabanızda çalan şarkılar ve radyo yayınları sıkılmanızı engelleyebilir. sıkılmak ayık kalmanın en büyük düşmanlarındandır. adrenalin seviyenizi yükseltmeye yardımcı şarkılar ve radyo programları sizi ayık tutacaktır. korku, heyecan, endişe gibi durumlarda salgılanan adrenalin hormonunun da uykuyu kaçırdığı bilinmektedir.

    atıştırmak:
    birşeyler atıştırmanız durumunda mideniz bu yiyecekleri hazmedene kadar uyanık kalabilirsiniz. sonuçta yemek midenin harekete geçmesini ve çalışmasını sağlar. bu durum bir süre için uyanık kalmayı sağlayabilir. tabi ağır ve yağlı yiyecekler yerseniz ters etki yapabilir ve uykunuzu getirebilir. hafif yiyecekler tercih edilmelidir. elma ve portakal gibi meyveler uyku açmaya birebirdir.

  • güneşle temas edince hapşırmak. bu hem güneşin tepende olduğuna işaret, hem de yaşadığına. çok yaşa!

  • bazı aşağılık şahsiyetler doğal seleksiyon yazıyor hala. umarım sizin çocuklarınız ileride "doğal seleksiyona" uğramazlar. keza onlar çocuk. adı üstünde.