hesabın var mı? giriş yap

  • petrol krizi ve savaş muhabbetinin uzaması bu krizin daha da büyümesine sebep olacak ki bu sorunun 2022 boyunca devam etmesi anlamına geliyor. gemi armatörleri fırsattan istifade denizyolu navlunlarını şişiriyorlar. her sefer gemi için navlun farklılaşıyor. eskiden fiyatlar yıl boyu aynı giderdi; şimdi bir sonraki sefer gemide fiyat daha da artıyor. onu da geçtim; bu artışı kabul etseniz bile konteynır yok ve acente sizin talebinizi sıraya koyuyor. 20 seneden fazladır bu işi yapıyorum ve iki yıldır yaşanan bu acayip durumu daha önce hiç görmemiştim. üretici, ihracatçı-ithalatçı için çok kötü bir durum. malınızı gönderemiyorsunuz; siparişlerinizi döndüremiyorsunuz. alıcılar mal almaktan çekiniyor. bu kısır döngü giderek büyüyor ve küresel bir emtia krizine sebep oluyor. olan durum kısaca bu.

  • sistemin dışına çıkmadan bundan emin olmamız mümkün müdür? bunu test etmek için evren simülasyonuyla yapay zekalı insanlar yaratıp onların simülasyon olup olmadıklarını anlayıp anlayamadıklarına bakmak isterdim *

  • dedesinin babası da osmanlı paşası çıkar yakında. ulan ne kolpa adamsın oytun.

    edit: ben espri yapmıştım ama gerçekten komutanmış adamın dedesi veya dedesinin babası, oytun koparma bizi oytun! :)

    görsel

    edit 2: tehlikenin farkında mısınız? covid-19 olmasa bu adam muteber, yeni nesil, sıradışı, uber, süper tıpçı diye ortalıkta dolanmaya devam edecekti :)

  • sanki koskoca osmangazi köprüsü değil, zamdan önce sigara istifleyen bakkal. o beş dakikalık sürede kaç liralık kâr etmiş olabilirsin - ki aradaki zararını zaten devlet bizden alıp sana veriyor.

    küçücük hesapların adamları kocaman yerlere gelmiş memlekette.

  • sigara içen kişi hissetmediği için olmadığını düşündüğü kokudur. koku alma duyuları zamanla körelir, tat alma duyusu gibi.
    sigarayı 3 gün bırak nevresim takımlarına kadar her şeyi yakarsın, yıkamak bile kesmez, öyle nefretlik bir kokudur.

  • tebrik ederiz, güzel bir performans. hapishanedeki yeni arkadaşlarının da beğeneceğine eminim.

    düzeltme: emin adımlarla müebbete gidiyor, 2. videosu da gelmiş. şimdi de at yarışına sarmış hahahhaha. yalnız sosyal medya fenomenliğine oynamak yerine rte'nin hoşuna gidecek şeyler söylese devletten güzel bir kadro kapmıştı bile, hayatının fırsatını kaçırıyor.