hesabın var mı? giriş yap

  • sozluk ergenlerinin cig ve seviyesiz yorumlarini bir kenara birakirsak, cok cesur bir adimdir.

    angelina jolie 39 yasinda. annesi, anneannesi ve teyzesi yumurtalik kanserine yakalanip genc yasta olmusler. hatta annesi 49 yasindaymis kanser teshisi kondugunda. doktorlar da angelina jolie'ye kansere yol acabilecek genlerden bazilarini tasidigini, %50 ihtimalle bu hastaliga yakalanacagini ve eger onlem olarak ameliyat olmak istiyorsa annesinin hastaliga yakalandigi yastan 10 sene evvel olmasini soyluyorlar (kanser belirtileri basgostermeden). o da bugune kadar bekliyor ve nihayet ameliyati olmaya karar veriyor. 6 cocugunu kucuk yasta kanser yuzunden annesiz birakmamak icin; yumurtaliklarindan, bir daha gebe kalma ihtimalinden ve ostrojeninden vazgeciyor kadin. ameliyat sebebiyle aninda menapoza girecegini ve vucudu henuz menapoza hazir olmadigindan bu sureci cok agir gecirecegini bilmesine ragmen, henuz 39 yasindayken bu karari veriyor. iste annelik ve kadinlik boyle seyler. kafanizin almadigi konularda yorum yapmayin evladim, gidin az otede oynayin.

  • beyler biz bu adamları ne zaman dövmeye başlıycaz? hep boyle mi gidecek, 3-5 köpeğin havlamasına ezilip duracak mıyız??? yeter artık

  • kuran'da nur suresi 2. ayet'te belirttiği gibi:

    “zina eden kadın ile zina eden erkeğin her birine yüz sopa vurun. allah'a ve âhiret gününe inanıyorsanız, allah'ın dinini uygulama hususunda o ikisine karşı merhamet duygusuna kapılmayın. mü'minlerden bir topluluk da onların cezalandırılmasına şahit olsun.”

    bakmayın bizim ülkedeki tatlı su müslümanlarına. gerçek islam tam olarak bu. kırbaç ve sopa cezası net olarak kuran'da belirtilmiştir. kaynak verdik, inanmayan gitsin evindeki kuran'dan teyit etsin. bu ülkedeki kadın ve erkek her fert yatıp kalkıp atatürk'e dua etmeli. onun sayesinde bu tarzda orta çağ'dan kalma bedevi adetlerine ülkemizde rastlanmıyor.

  • arabanın başındayken bir komşumuz yanaştı, yeni civic almış. "bu araba econ'a basınca neden bu kadar yavaş gidiyor?" diye sordu. arabayı alırken "econ modunu açınca daha az yakar" demişler, o da hep econ'da kullanmış ama yavaşlığına bir türlü anlam verememiş.

    ulan az yakmak için nereden kısacaktı ki araba, müzikten mi?

  • büyük iskender (alexander the great) ve cengiz han (genghis khan), dünya tarihinin en ünlü askeri liderleri arasında yer almaktadırlar. ikisi de farklı dönemlerde yaşamış olsalar da, farklı kültürel ve politik bağlamlarda ülkelerini fethetmişlerdir.

    büyük iskender, makedonya kralı iii. philip'in oğlu olarak 356 yılında doğmuştur. tahta geçtiği zaman sadece 20 yaşındaydı ve yaklaşık 10 yıl içinde pers imparatorluğu'nu, batı asya'yı ve mısır'ı fethederek dünyanın en büyük imparatorluğunu kurdu. iskender, savaşlarda cesur ve kararlı bir liderdi ve birçok zafer kazandı. ayrıca, iskender, yunan kültürünü, bilimini ve felsefesini yaymak için çaba gösterdi. iskender'in başarıları, onun kendisinden sonraki tarihlerde de birçok kez övgüyle anılmasına sebep olmuştur.

    cengiz han ise, 1162 yılında moğolistan'da doğdu. o dönemde, moğolistan farklı kabilelerin hüküm sürdüğü bir bölgeydi. cengiz han, farklı kabileleri birleştirerek bir ordu oluşturdu ve asya'nın büyük bir bölümünü fethetti. cengiz han, ordusunun disiplinini ve taktiklerini geliştirdi ve çok başarılı bir askeri stratejistti. ayrıca, moğol imparatorluğu'nun yönetimini ve organizasyonunu reform etti ve yeni yasalar ve kurallar getirdi. cengiz han'ın başarıları, onun dünya tarihinde bir efsane haline gelmesine sebep oldu.

    iki liderin karşılaştırması zor olsa da, cengiz han, daha büyük bir coğrafi alanı fethetti ve daha büyük bir imparatorluk kurdu. moğol imparatorluğu, asya'nın büyük bir bölümünü kapsıyordu ve cengiz han'ın ölümünden sonra bile hızlı bir şekilde genişledi. öte yandan, iskender, yunan-roma dünyasında kültürel ve entelektüel bir miras bıraktı. iskender, mısır'ı fethederek iskenderiye şehrini kurdu ve bu şehir, o dönemde bilim, matematik ve felsefe gibi alanlarda önemli bir merkez haline geldi. iskender'in mirası, batı medeniyeti için önemli bir rol oynadı.

    chatgpt'nin kaynakları:
    "alexander the great." encyclopædia britannica. encyclopædia britannica, ınc., n.d. web. 12 apr. 2023. https://www.britannica.com/…hy/alexander-the-great.

    "genghis khan." encyclopædia britannica. encyclopædia britannica, ınc., n.d. web. 12 apr. 2023. https://www.britannica.com/biography/genghis-khan.

    kaynak: chatgpt

  • kimseye su getir bile demeyen insandır. kendi işini kendi halletmeye o kadar alışmıştır ki, birinden yardım istemeyi, hele hele birinden onun yerine o işi halletmesini istemeyi çoktan unutmuştur.

    dahası zamanla birinin dur yardım edeyim demesi ona rahatsızlık verebilir. minnet duyma, borçlu kalma, zahmet verme gibi olacağından, yani böyle düşünüp sıkıldığından, kimseden bir yardım istemez.

    dünyada yükünü kendi omuzlamıştır. mesela halı sahada ayağı burkulur da kimsenin oyunu bozulmasın diyerek, sessiz sedasız kendi gider hastaneye. arabası yoksa bile beni bırakın demez.

    insanlarla sosyal ilişkisi olan ama onlara gerçekten dokunmayan bir insandır bu. sanki, insanlarla haşır neşir olsa, yakınlık kursa, işlerin kötüye gideceğini, kalbinin kırılacağını, onları severse bu yüzden acılar çekeceğini filan düşünür ve insanlara bulaşmamak gerektiğine kanaat getirdiği için, belirli bir ilişki dairesinden çıkmayarak yaşamını sürdürür.

  • bu adamın her beğendiğim karikatürünü yazmaktan sakınıyorum; ama bazılarını da yazmadan olmuyor. milliyet gazetesinin 23 temmuz günkü ilavesinde yer alan karikatür de pek yarıcı ("yarıcı" diyerek spoiler yaptım):

    - maaşım yetmiyor müdür bey...
    - ne kadar alıyodun sen?...
    - iki buçuk milyar.. ama bahşişlerle bi buçuk oluyo..
    - nasıl bahşişlerle bi buçuk oluyo?
    - bahşiş bırakmayı çok seviyorum.. bol bol bahşiş bırakıyorum her yere...
    - çıkar mısın dışarı...
    - olur..
    - o masaya bıraktığını da alır mısın?...
    - kendine bişeyler alırsın..