hesabın var mı? giriş yap

  • zor bir soru, haklılığı olabilir. better call saul kıymeti bilinmeyen underrated kalmış bir dizi.

    bu biraz şey,

    kanka çok iyi bir dizi buldum breaking bad kesin izlemelisin ya da got vs.

    bu tarz bir şey better call saul'da dönmediği için breaking bad algısını elde edemedi. ama şöyle düşünün; breaking bad kalfalıksa better call saul ustalık eseri. aynı adamlar yaptı bu işleri. son yaptıklarının bir öncekinden iyi olması beklenmeyecek bir şey değil.

    better call saul'u da en az breaking bad kadar seviyorum.

    ama herkese hitap etmiyor, breaking bad kadar ortaya oynamıyor. tabiri caizse biraz daha üst bir izleyiciye hitap ediyor better call saul. ben 45 dk nasıl geçiyor anlamıyorum izlerken, adam aşağı gelmiş demiş ki " aşırı sıkıcı". yani ne desem gg. dizi değil sevgili yazar, sen sıkıcısın :( ortada dizi film tarihinin gördüğü en muazzam karakter gelişimlerinden birisi var, ilk sezondan bugüne ince ince ördü adamlar, ve bunu yaparken sürükleyicilikten, etkileyicilikten, kişiyi bir durup düşündürecek etik tartışmalardan ödün vermediler.

    ama işte bu herkese gitmiyor. ben bir durup kendimi chuck yerine koyuyorum, kim yerine koyuyorum, saul yerine koyuyorum, etik tartışmalar döndürüyorum kafamda, adam istiyor ki silahlar patlasın falan. olmaz yani, sana gitmez.

    bu dizinin kıymeti çok sonra anlaşılacak.

  • tupac‘ın hayatını anlatacak bir filmde tupac‘ın beyaz bir aktör tarafından canlandırılması kadar saçmadır.

    edit: bazı arkadaşlar “neden tupac?” diye soruyorlar. siyahi bir örnek olsun istedim. muhammed ali, martin luther king, malcolm x de olabilirdi. bazı arkadaşlar ise “beyaz aktris” olsun diyorlar, işler o noktaya gelecekse o da olabilir yani.

  • star wars teklifini reddeden sevgilinin bu hareketinin ilişkiyi bozacağını iddia edenlerin büyük ihtimalle bir ilişkisi yoktur. eğer varsa sevgilileri bu teklifi reddetmemiştir veya reddetme potansiyeline sahip değildir. öyle bir filmle bozulmaz bu işler. bozulur da, üçüncü sınıf ergen sitcomlarında falan olur öyle sahneler. sanırım geyik olsun diye yazılıyor bunların çoğu veya star wars sevdiğini belli etmek için de olabilir bak.

  • "savaş* biter bitmez dünyada savaşın bulaşmadığı tek noktayı bulduk ve cehenneme çevirdik"
    - bob hope

    bikini, marshall adalar cumhuriyeti'nde bir atoldür. amerika'nın hidrojen bombası deneylerinde sadece bu mercan adasının değil, civardaki üç adanın (bokonijien, aerokojlol, nam) üzerindeki ve sularındaki bütün flora ve fauna buharlaşmıştır.

    amerika nasıl halletmişse, kime ne kadar rüşvet yedirmiş ya da ne tür bir politik yöntem uygulamışsa deneylerden önce bikini'de mutlu mutlu yaşayan 162 ada sakinini 1946 yılında göçe zorlamıştır.

    deneylerden yıllar sonra günümüzde atol üzerinde ve civarındaki denizde doğal hayat tekrar canlanmaya başlamıştır ancak radyasyon seviyesi insanların yerleşmesi için halen uygun değildir.

    göç ettirilen 162 bikinili'den 105'i zaman içinde ölmüştür, geri kalan 62'si ise* evlerine dönebilmek için halen bikini adası'nın radyolojik temizlemeden geçirilmesini beklemektedirler. bu da yıllardır gerçekleşmemektedir çünkü savunmasına milyarlarca dolar harcayan amerika, bikini'de yarattığı pisliğinin temizlenmesi için gereken birkaç milyon doları asla ödememektedir.

  • trt'de canlı yayınlanan bir karşıyaka basketbol maçında karşıyakalı bir taraftar üzerinde "teşekkürler trt" gibi bir şey yazan pankart açar. trt kameramanı aşkla bu pankarta zoom yapınca taraftar hemen pankartın arkasını çevirir. bu tarafta "i*ne göztepe" yazmaktadır.

  • rezalet puanım 10000/10.

    net sözlükte okuduğum en büyük rezalet.

    umarım adalet* yerini bulur. gündemde kalması gereken rezalet

  • (bkz: al işte kırdın)

    soruları soran abla, kağıttan okuduğu soruların sırasını değiştirse, hababam’daki meşhur şaban-müfettiş sahnesi gerçek olabilirdi...

    ayrıca sorular belli; cevapları dinlemek için oraya bu robotumsu yerine bi teyp getirilse aynı işlevi yapardı.