hesabın var mı? giriş yap

  • aslında x8 hızda konuşmasa mantıklı şeyler de söylüyor ama hızdan dolayı mevzu sadece komik kısımlarıyla kalıyor. örnek:

    "şimdi istanbul'dan beni çağırıyorlar. filmden falan çağırıyorlar. o zaman da gidince ne oluyor, sanatçı mı olacağım ben şimdi? ilkokul 3'ten terk sanatçı mı olacak? sanatçı neye denir? bir beste, bir türkü, bir müzik, bir resim, bir heykel yapana sanatçı denir. sinema filminde oynayana sanatçı denmez bana göre. çünkü kameralar çekiyor, alttan biri konuşuyor, o konuşuyor, biri söylüyor, o yapıyor, kötü yerleri kesiyorlar. g*tü yiyen tiyatroda oynasın."

    :]

    son cümle hariç edebiyat dergisine koy sırıtmaz. gerçi son cümleyle de sırıtmaz.

  • miri görüntüsü: görsel
    nircam ve miri birleşik görüntüsü: görsel

    araba tekerleği galaksisi (eso 350-40 ya da cartwheel) ve ona eşlik eden gökadaların bu görüntüsü, webb'in yakın kızılötesi kamerası (nircam) ve orta kızılötesi enstrümanının (miri) görüntülerinin bileşimiyle ortaya çıkmıştır ve tek kamera ile görülmesi zor olan ayrıntıları içerir.

    bu galaksi, yaklaşık 400 milyon yıl önce meydana gelen yüksek hızlı bir çarpışma sonucu oluşmuştur. döner teker, parlak bir iç halka ve renkli bir dış halka olmak üzere iki halkadan oluşur. her iki halka da şok dalgaları gibi çarpışmanın merkezinden dışarı doğru genişler.

    bununla birlikte, çarpmaya rağmen, dönen kolları da dahil olmak üzere, çarpışmadan önce var olan büyük, sarmal gökadanın karakterinin büyük bir kısmı kalır. bu, iç ve dış halkalar arasında görülen parlak kırmızı çizgiler galaksisinin adına ilham veren “jant teli” gibi bir görüntü oluşturur. yalnızca döner çark boyunca değil, aynı zamanda sol üstte eşlik eden sarmal gökadada da bulunan bu parlak kırmızı tonlara, parlayan, hidrokarbon açısından zengin toz neden olur.

    bu yakın ve orta kızılötesi bileşik görüntüde, miri verileri kırmızı, nircam verileri ise mavi, turuncu ve sarı renktedir. kırmızı toz girdaplarının ortasında, tek tek yıldızları veya yıldız oluşum ceplerini temsil eden birçok bireysel mavi nokta vardır. nircam ayrıca çekirdekteki yaşlı yıldız popülasyonları ve yoğun toz ile bunun dışındaki daha genç yıldız popülasyonları arasındaki farkı da tanımlar.

    webb'in gözlemleri, araba tekerleği'ni çok geçici bir aşamasında yakalar. bu iki rakip güç göz önüne alındığında, araba tekerleği galaksisinin sonunda alacağı şekil hala bir gizemdir. ancak bu enstantane, galaksiye geçmişte ne olduğu ve gelecekte ne olacağına dair bir bakış açısı sağlamaktadır.

    kaynak: nasa/webbtelescope.org

  • sürekli jeneriklerde gösterilen ama aslında ait olduğu maçın gidişatını pek temsil etmeyen efsane sayı. ilgili maçın tamamı, hatta son 2 3 dakikası izlendiğinde clevelandın aslında maçta daha ağır bastığı ve chicagoda jordan dışında direnen pek kimsenin olmadığı görülüyor. pippen grant gibi oyuncular maç boyu ortada yok, jordan takımı resmen tek başına ayakta tutuyor, bir ara takımının son 24 sayısının 18ini attığını ekranın altında yazıyla söylüyorlar. hele son 6 saniyede craig ehlo bir turnikeyle takımını son 3 saniyeye 1 sayı önde sokuyor ve jordan mola aldığında bütün salon neredeyse turu geçtiklerine,işin bittiğine emin gibi. ve moladan sonra jordana top aldırma gibi bir hata yapıyorlar, mj de salonu susturan sayıyı yapıyor. maçı izleyince garip olan bir şey de cleveland maçı kaybedince salondaki homurtu ve sevinçten çıldırmış chicagolular arasındaki tezat; jeneriklerde spikerler o kadar yaygara yapmış ki insan şut girince büyük bir coşku bekliyor salonda, ama çıt çıkmıyor, ıslık filan da yok, sadece sessizlik. bu arada nba tv 15 senelik maçın arasına öyle bir reklam koydu ki insan çıldırabilir; hele son 3 dakikada saniye başı çıkan aptal nba reklamları nba tvnin show tv kanal d den farkının olmadığını gösterdi.

  • fiyati 8000 tl / 420 euro olan viskidir. iskocya'da gittigi viski turundan buyuk ihtimal daha da ucuza almistir.

    haberlere cikacak bir rakam degil aslinda, oda tv isimli yeni bulvar gazetesinin tik alma cirpinislarindan biri sadece. istanbul'da duzgun bir gece kulubune gidip loca actirsan ayni fiyati dandik viskili masaya verirsin zaten.

    adam kendi ev studyosunda, makara grubunu toplamis kaliteli sekilde kafa yapiyor.

    para dedigin boyle harcanir.

  • yer, ingiltere'de hukuk ingilizcesi kursudur*.birkaç italyan dallama, türkiye ile ilgili klasik deve, arap alfabesi ve türban sorularını sıralamaktadır. o sırada araya ingiliz hoca girer.
    - türkiye 1923'ten beri demokrasiyle yönetilmekte çocuklar. atatürk'ün yapmış olduğu devrimlerle, birçok avrupa ülkesinden çok daha önce cumhuriyet rejimine geçmişlerdir. sizin ülkede kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmezken, türkiye'de bu hak tanınmıştır.
    (bkz: oha filan olmak)