hesabın var mı? giriş yap

  • videodaki iki genç sahilde takılırken aniden dev bir parmak izi beliriyor üstünde de yeni çağın başlangıcı yazıyor, ne anlama geliyor olabilir altından ne çıkacak merak ederseniz takipte kalın
    bkz: esrarengiz parmak izi
    edit: altından hangi dizi, hangi olay çıkacak akıllara sorular düşürür.
    edit 2: gökyüzünde bir anda beliren parmak izi ipucu olabilir.
    edit:3 ucu açık olay, ne olduğunu anlamak için takipte kalmak gerek.
    edit 4: soru işaretleri giderek artıyor bu yeni çağ ne zaman başlıyacak acaba?

  • fırat tanış’ın anlamaız duyarına bile dönüp özür dileyen adamın seçmenine posta koyarken söylediği anlamsız şey, laf, boş lakırdı.

  • kesinlikle 36'lı monami pastel boya kalemi seti. benim hep 8'li idi.ezildim. hep "turuncuyu ödünç verir misin? hemen getiricem." dedim hep.

  • bir kaç ay önce döviz varlıklarına ters işlem yapmak için 5000 tl atmıştım, baktım ki usdt gibi döviz karşılığı varlıklara marjinli short pozisyon açılamıyor, altına 10x long açıp 1000 tl zarar ile çıktım.

    sonra dedim ki bu iş kumar, patlayan manipülatif bir gemiye bineyim. ookla gibi bir şey aldım 0.40'dan, 1.80'lere kadar çıktı, neredeyse 5x yaptı bir iki gün içinde, bakiyeye bakıyorum 18bin küsürlerde, ama gözüm doymadı tabi, 100x'ler 1000x'ler oluyor bu piyasada, 18 bin hayatımda bir şey değiştirmez, ama 25x yapıp 100bin olsa güzel olur diye bıraktım…. az önce baktığımda 97 tl bakiyem vardı.

    şimdi düşünüyorum da 18 bin de fena olmazdı aslında. aç gözlü olmamak lazım. :)

  • bedelli periyotlarına denk gelmeyip askere gitmek zorunda kalan vatandaşın düştüğü keriz durumu yanında bir hiçtir yanılmıyorsam.

  • maşuka'dan geliyor:

    kız istemede kızın babası 'verdim gitti' diyor sorun olmuyor. kız 'verdim gitti' diyince ortalık karışıyor.

  • tükettiğimiz etler, hayvanların kas dokusudur ve üç ana bileşenden oluşur: su, protein ve yağ.
    yürüme ya da ayakta durma gibi uzun süreli eylemler için kullanılmaya uygun tipte olan kas lifleri koyu renk ya kırmızı renk olurlar.
    yavaş kasılan bu lifler uzun süreli etkinlikleri(yürüme,koşma) gerçekleştirmek için sürekli olarak bir enerji kaynağına ihtiyaç duyarlar.miyoglobin proteini, sürekli aktivite halinde ihtiyaç duyulan oksijeni kas hücrelerinde depolar. bu protein, zengin pigmentli bir proteindir ve dolayısıyla hücrelerde ne kadar miyoglobin varsa, et de o kadar kırmızıdır.

    hızlı kaslardan oluşan beyaz etin içindeki kaslarda miyoglobin içeriği düşüktür.yer alan kas lifleri daha çok kanatlı hayvanlarda bulunan uçma ve kaçma gibi ani etkinlikler için kullanılmaya uygun. bu etkinlikler sayesinde sürekli bir enerji kaynağına ihtiyaç duymazlar. kas dokusu içinde depolanan glikojen gerekli olan enerjiyi sağlar.

    mesela balıklar, suda yaşadıkları için bedenlerini taşımak zorunda değildir. miyoglobine ihtiyaç duymayan balıkların eti bu yüzden beyazdır.

    kaynak