hesabın var mı? giriş yap

  • "geçen hafta enseme allah yazan dövme yaptırdım cumaya gittim arkamdaki adam görmüş doğum lekesi sandı mucize diye bağırdı.. beni omuzladılar beş gündür geziyoruz daha yeni geldim eve."

  • tek bir oyunu olan o oyunu güçlü olan hoca. ama takım fizik olarak düştüğünde veya taktiksel olarak planı işlemediğinde de tek alternatifi olan hoca. ezbere değişikliklerin sebebi bu.

    takım 4-2-3-1 ön alan baskısı ve direkt hücumlarla oynuyor. bu oyun yüksek fizik ve tempoyla oynanıyor. 3-2-5 olarak yerleşiyor takım hücumda. sağda atletizmiyle osayi solda tadic' le oyunu genişletip ferdiyi zaman zaman iç koridora zaman zaman da 3-2-5' in 2'sinden biri yapıyorsun. tüm hücum planı bu. jayden' ın bence sezon boyunca öne çıkmasının sebebi de bu oldu. çünkü bu oyunu oynarken stoperlerinin öne çıkıp geçişte birebir adam markajında kalması gerekiyor. jayden bunu çok iyi yaptığı için sezonun oyuncusu oldu. ama fenerbahçenin geçiş savunması sezon başından beri sıkıntılı. çünkü çağlar becao bunu yapamıyor. bunu yapamadığı için geçişte merkezde topla buluşan oyuncuyla 2ye 2 kalındığında merkezdeki oyuncuya baskıya çıkan bir stoper yok. geçişte bunu yaşayınca ofansif beklerinin sıkıntısını yaşıyorsun. çünkü ferdi ve osayi çabuk ve atletizmi yüksek oyuncular olsalar da savunma bilgileri eksik oyuncular. dün ilk golü bu yüzden yedin. koita geçişte ikiye bir yaptı kaleye kadar uzadı. gol gelmeden önce de 4e 4 kaldıkları çok pozisyon oldu. bu sezon boyunca yaşanan bir problemdi.

    ikincisi fenerbahçe oyun kurulumunda sıkıntı yaşıyor. ama buna ilişkin bir planı yok. dzeko inisiyatif alıp derine gelmediği sürece fenerbahçe oyun kurmakta çok zorlanıyor. galatasaray' ın eksikliği de bu. oyun kurulumunu geliştirmesi lazım. ama okan hocanın oyun şablonlarını düşünürsek aradaki farkı anlarız. iki takım da 3-1 şeklinde oyunu kuruyor. bunu sacha varken bekleri ileri gönderip yapıyordu. ama sacha gittikten sonra kaan ayhan zaman zaman 3' lü savunmanın stoperi gibi oynayıp önlerine torreira geliyor. zaman zaman kerem demirbay torreirayla bu oyunu oynayıp kaan' ı gönderiyor takım. kaan zaman zaman da 3' ün önüne sahte bek olarak gelip torreira' yla veya kerem demirbay' la oynuyorlar bunu. şimdi ziyech' in gelmesiyle ziyech' le bu oyunu oynuyor galatasaray. bunu muslera ve nelson' la da çıktıklarında gördük. bay gibi bir fizik canavar var. birebir yüksek top atıp takımı çıkartıyorlar. ziyech 50-60 metre nokta atabiliyor. nelson veya muslera atacağına ziyech atsın. bunu son maçta gördük. muslera' nın attığını gördük. nelson' un attığını gördük. bu bir oyun planı. ismail kartal' dan bunları göremiyoruz. jayden sol bek yap. ferdi' yi içte kullan. 3-1' i jayden' la kur. böyle bir şey gördük mü? görmedik hiç. ferdiyi oyun kurulumunda görüyor muyuz? çok nadir. hoca zajc krunic ortasahasıyla bunu yapabileceğini sandı. ama sen düşük tempo pas takımıysan bu ortasahayla yaparsın. ama sen direkt hücum oynuyorsan topu kaybettiğinde bu ortasaha sana fred ismail gibi topu geri kazandıramıyor. bir de krunic kendi yarı sahasında bile baskıya gidemiyor. çünkü pozisyon oyuncusu regista adam. o zaman da oly maçı gibi ankaragücü kupa maçı gibi 3' lük oluyorsun. krunicle oynayacaksan 4-3-3 oynayacaksın. krunic zacj fred yap. sol iç sağ iç. king ve irfan' ı içeride konumlandır. osayiyle ferdiyi çizgiye gönder. bak bakalım krunic nasıl oynuyor. böyle oynayamaz çünkü tadic' in dışarıda kalması gerekir. belki irfan' ın bile dışarıda kalması gerekir. ama irfan skorer bu sezon kotarırdı. forvet karakterli oyuncuya ihtiyacın var bu oyunda. onu da yapamıyor. veya yapmıyor. böyle bir oyunu bilmiyor olabilir.

    bir diğer sıkıntı da atletizm. fenerbahçe lige harika başladı. ama dzeko tadic yaşları sıkıntı. erken form bu oyuncuları sezonun ilerleyen aşamalarında düşürür. sezon başı da yazdım bunu. düştüler. fred sakatlık sıkıntısı yaşadı. ismail bence sezon başından geride. çok top kaybetmesinden anlıyoruz. fizik olarak düştüğü için yapıyor o top kayıplarını. zaten bir planın var. bu oyuncular düşünce fenerbahçe' nin kayıplar yaşaması olasıydı. bir tek irfan can ayakta kaldı. çünkü cengiz var. cengiz 15 milyon euro' luk oynamadı. ama irfan' ı diri tuttu. adam kariyer sezonunu oynuyor. ama yetmiyor.

    kısacası sezon içerisinde ismail kartal bunlara bir çözüm bulmaktan uzaktı. hani diyor ya bizde değişiklikle maç alıyoruz diye. gole ihtiyacın olunca 4-4-2' ye dönmek değil mesele. fenerbahçe 4-4-2' ye dönüyor. genelde şima çıkıyor. bats top almaya gelmek zorunda kalıyor. topta tutamıyor. kenar ortası yaparsan etkili oluyor. sen oyunu değiştirmedin ki. alanya maçı antep maçı. açın izleyin galatasaray oyunu nasıl değiştirmiş. antep golü atıp 5-4-1 bekliyor. mertens ve kerem' i 8-10 yapıp 6' lı hücum hattı çıkarıyor okan hoca. maçı çeviriyor. gidip 4-4-2' ye dönmüyor. iyi bir kadro iyi bir ilk plan ama bundan başka bir şey yok.

  • böyle saçma sapan başlıklar açıyorsunuz, bu kadar acımasızlık olmaz yaa, pes...

    etin ne olduğunu araştırdım internetten sizin yüzünüzden. lan böyle bir besin var da bizim niye haberimiz yok, ibneler.

    amk aristokratları!...

  • star wars teklifini reddeden sevgilinin bu hareketinin ilişkiyi bozacağını iddia edenlerin büyük ihtimalle bir ilişkisi yoktur. eğer varsa sevgilileri bu teklifi reddetmemiştir veya reddetme potansiyeline sahip değildir. öyle bir filmle bozulmaz bu işler. bozulur da, üçüncü sınıf ergen sitcomlarında falan olur öyle sahneler. sanırım geyik olsun diye yazılıyor bunların çoğu veya star wars sevdiğini belli etmek için de olabilir bak.

  • o çocuk ben olabilirdim.
    sizi temin ederim..

    5 buçuk kilo doğan bir bebektim ben, annem 46 kiloymuş bana hamile kalınca, 9. ayda 72 kilo olmuş. ağırlığının yarısından fazla kilo almış yani. 5 buçuk kilo ve 60 santimetre.. yumuk yumuk tombili bumbik, 1 kilo yanaklı bir bebekmişim.

    ve beni yolda görenler ısırmadan muncurmadan bırakmıyorlarmış..
    işte birgün beni yolda bir prodüktör görüyor, bostancı pazarında.
    bu ne acaip bir çocuk, hemen getirin bana deneme çekimine alalım diyor anneme..
    gidiyoruz çekime, ön eleme yapılıyor. çeyrek finaller, yarı finaller ben hepsinden mutlu ayırılıyorum.
    mutlu ayrılıyorum dediğim, bir sürü cici bebe veriyolar, bol sütlü vitaminli.. besleyici bir şey aynı zamanda..
    daha ne besleneceksem artık?
    neyse..
    son ikiye kalıyorum artık, final oynamak istiyorum zaten..
    finaldeki rakibim geliyor, aman allahım o ne öyle?
    bu çocuk türk değil ki!!
    sarı saçlı maviş bir şey..
    annem sinirleniyor, herkes çok inanmış bana, kıbrıstaki türk temsilciliğinden bile telefonlar yağmış, azerbeycan uyumamış bütün gece..
    ama heyhat! bu çocuk, türk bile değil! bize benzemeyen 1000 kıymetli ya, ben anlıyormuş gibi ağlamaya başlıyorum. annem beni susturmaya çalışıyor. ancak sonucu biliyorum ben..

    o çocuğu seçiyorlar! hiçbirimize benzemeyen o çocuğu..

    ve yıllar sonra bu başlığı görüp iyice anlıyorum.
    1-0 mağlup başlıyoruz biz bu hayata, hem mağlup başlıyoruz hem de her bebe gibi ağlıyoruz. bunda bir gariplik yok.

    not: tüm milliyetçilik duygularımı kullandığım bu yazının tamamı gerçektir. cici bebe türk olsun!

  • normalde ortaya çıkan yolsuzluklarından dolayı kodeste olması gereken adam twitter'da trolluk yapıp canlı yayınlara çıkıyor.

    ülkeden nefret etmek için daha iyi bı sebep olamaz.

  • dünyanın en mantıklı işi. biri olur da "bu gömlek niye böyle siyah aman ne güzel" derse eğer lapsss diye çıkarıp şaşırtırsın herkesi. normal. evet.

  • arkadaş: katılalım mı? (kim milyoner olmak ister)
    ben: katılalım abi nolcak.
    arkadaş: olum sosyal medya fobisi var bende.
    ben: ?
    arkadaş: ilk soruda elenip toplumdan tepki almak var.

    başka bir arkadaşla;

    arkadaş: telefon jokeri de önemli bence.
    ben: orada sıkıntı var abi. kim çıksa ''ahmet'i arayalım kendisi ressam, ayşe'yi arayalım kendisi öğretmen'' falan diyo. var mı bizde öyle çevre?
    arkadaş: .....
    ben: yok... ahmet beyi arayalım. ne iş yapıyor? hiç. öyle, mahalleden.