hesabın var mı? giriş yap

  • on tane tarikatçı otobüsle gidiyorlarmış...
    yolda otobüs devrilmiş...
    tarikatçılar tümden mevta...
    cennetin kapısına kadar gelmişler...
    görevli melek bunlara bakmış;
    " - aranızda çocuklarla evliliği onaylayan,
    - çocuk tacizcisi olan,
    - çocuklara tecavüz eden var ise beni hiç oyalamayın doğruca cehenneme gidin. yolu
    şu taraf" demiş...
    tarikatçıların dokuzu geri dönmüş ve cehenneme doğru yönelmişler.
    görevli melek birkaç saniye sonra arkalarından bağırmış.
    "laaan!.. bu sağır pezevengi de alın buradan."

    debe editi: arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, türkiye cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. en doğru, en gerçek yol, medeniyet yoludur. - mustafa kemal atatürk (kastamonu'da ikinci konuşma)

    edit: bu fıkra mükerrerdir...

  • bunlarin haline aciyan olur mu bilmiyorum ama aciyacak olan varsa su sorunun cevabini dusunsun: yakalanmamak icin kendisine bunu yapan, baskasina neler yapardi kimbilir?..

  • ilayda sırbaş, 15

    ezgi tezer, 15

    sabah sabah ülke ile ilgili umutlarımı hafiften kıpraştıran kızlarımızdır. ikisini de gözlerinden öpüyorum.

    "güçlendirilmiş beton binaların patlama ve darbeye karşı direncini artıracak yeni ve doğa dostu bir yöntem" projesiyle katılmışlar.

    "harici duvarların içine enerji emme özellikleri nedeniyle alüminyum içecek kutuları yerleştirerek binaların dirençlerini artırıyoruz." demişler.

    güzel ve ilginç bir proje, daha detaylı okumak isteyenler projenin dökümanına bakabilir: tık

    google science fair sayfası: tık

    ek-1: community impact award almışlardır. bu ödül çevre, sağlık veya kaynaklarla ilgili bir sorunu ele alarak içinde bulunduğu toplum açısından önemli bir fark yaratan beş projeye verilir.

  • ulan şu dizinin çekildiği zamanlar o kadar güzeldi ki... her şey eskiden çok güzeldi be. ne sikindirik bir döneme denk geldik. 2014-2020 arası felaket amk. kepazelik.

  • bir psikiyatristin yöntemi:

    (ilk görüsme)
    psikiyatrist:ben sana sigarayi hemen birak demiyorum ki
    tiryaki sahsiyet:nasil yani?
    p:istedigin kadar içebilirsin ama bir sartimiz var
    bana bilgi vermen gerekiyor
    t:hah ha (deli midir nedir,içerim cosarim)
    p:her gün kaç sigara iciyorsun,her sigarayi kaç dakikada toplam kaç nefes çekerek bitiriyorsun,etkisi ne kadar sürüyor...bu gibi bilgileri bana vermen lazim.bunlari bir köseye not edersin.bunun disinda istedigim birsey yok,sigara sayisi sana kalmis,canin istedigi kadar içersin
    t:bu kadar bilgi de ne ola ki?
    p:simde bu ilk gelisin tabii,ne siklikla sigara ictigini görmem lazim.ona göre baska teknikler düsünücez seninle,tamam mi?
    t:aa tabii olur,nasil olsa istedigim kadar içecem (salak lan bu herif,ben yazmam ki bu kadar seyi...hem yazsam bile az gösteririm keh kehh,su psikiyatristler de garip oluyorlar)

    (bence psikolojik açidan muhtesem bir taktiktir,tiryaki sahsiyet isterse içtigini az göstersin,önemi yoktur çünkü asil amaç sigara içerken eskisi kadar haz almamasini saglamaktir,nefesleri saymaktan sigara içmeye konsantre olamayacaktir,sürekli dikkat etmek zorunda kalacaktir.eger yöntemi hiç uygulamiyorsa,yani doktorun dediklerini yapmiyorsa o zaman da kendini kontrol altinda hissetmekten huzursuz olacaktir.eskiden keyif aldigi seyin sikinti yaratmasi yeni bir ögrenmedir,ee bu da ilk hafta icin süper motivasyon saglar)

  • değerli arkadaşlar öncelikle burada birincil ölçüt bütçe. şu anda en popüler boyut olan 55 inç tv'lere göre konuşmak gerekirse fiyatlar 2500/3000 bandından başlıyor 15 bine kadar çıkıyor.

    kesinlikle en iyisi sony, samsung, lg demeyin.
    ya zaten herkes paneli aynı yerden alıyor diye 9-10 binlik tv ile 3 binlik tv'yi de bir tutmayın. o panel alınan yer herkese her keseye uygun panel veriyor. marka için de örnek verelim mesela sony'nin 2018'de çıkardığı xf900 serisi 2 yıldır çıkan tv'lere kafa tutuyor kendileri bile daha iyisini o segmentte yapamadı. muadili 13-14 bin tl girin rtings sitesine mukayese edin demek istediğimi göreceksiniz.

    sadede gelelim; şimdi smart tv'de en önemli mesele işletim sistemi. eğer işletim sistemi zayıf bir tv alırsanız kutunun üzerinde yazan netflix, youtube, amazon prime logoları tüm hevesinizi kaçırır. mesela 4k televizyonunuz ile 4k youtube videosu izleyemezsiniz.

    ikincisi yerleşik uygulamalar aradığınız tüm uygulamalar var mı kontrol edin zira bazı tv'lere sonradan uygulama yüklemek zor. örneğin arçelik'te eğer amazon prime yoksa çok beklersiniz. yazılımla falan çok ilgilenmediklerini gördüm.

    tv'de local dimming özelliği olmasına dikkat edin mesela bu fonksiyon giriş seviyesi üstü tv'lerde var nedir bu? yerel aydınlatma. bu özelliğin olduğu tv'lerde 50 farklı aydınlatma noktası oluyor bu o anda ekranda çıkan renklere göre kendini revize ediyor. beşiktaş sahaya çıktı arkada saha tam yeşil, forma tam siyah gözükmeli bu özellik olmazsa forma parlama yapabilir. fenerbahçe çıktı formada sarı ile lacivert ayrı ayrı o renklere göre ışık verecek ama arkada soyunma odasının siyah duvarı tam siyah gözükecek. bu özellik giriş seviyesi üstü tv'lerde 50 nokta üst segmentlerde yüzlerce oluyor. dolayısıyla size çok daha kaliteli bir görüntü çıkıyor. mesela karanlık bir sahnede altyazı evin içine nur inmiş gibi ışık doldurmaz bu özellik sayesinde.

    kontrast görüntü kalitesini oldukça etkileyen bir faktör bu işte yerli markaların uluslararası değerlendirmesi yok biraz göz kararı karar vermeniz lazım bana kalırsa arçelik ve vestel o konuda birbirine çok uzak değil.

    dahili wifi olmazsa olmaz dahili bluetooth olmazsa olmaz. usb ve hdmı bağlantıları oldukça erişilebilir olmalı.

  • 50 kusur yasinda, hayatinda turkiye'de bulunmamis, konustugu 19. yy turkce'sini dedesinden ogrenmis bir adamin sirf turkce konustugum icin aglamakli olup ellerime sarilmasina yol acar bazen.