hesabın var mı? giriş yap

  • az önce milliyet'te kendisi ile ilgili, beni şaşırtan bir habere rastladım:

    recep ivedik'in galasındaki izdihamdan şikayetçi olan bir bayan gazeteci, şahan gökbakar'a;

    "bir daha gala yapmamanızı rica ediyoruz" demiş.

    şahan gökbakar, buna karşılık;

    "sana özel bir gösterim yapacağım... ama film değil; sana başka bir şey göstereceğim. sana özel." yanıtını vermiş.

    sevgilisi merve sevi ve çevresindekiler de bu cevap sonrasında kahkaha atmışlar, zeka seviyeleri ile ters orantılı olarak.

    http://www.milliyet.com.tr/…8496/default.htm?ver=07

    ***

    söz konusu iğrenç cevap, aşağıdaki videoda mevcut. 1:50'den itibaren:
    http://www.habershow.com/…sil-keciye-benzetti-video (video linki için hegemonya'ya teşekkürler)

  • edit : söylediğim tekniği siz kendi sıralamanıza göre de yapabilirsiniz. yani önce yazıyı takip edip sonra takip etmeden de dinleyebilirsiniz.

    * ingilizce duyduklarını anlama konusunda çok zorlananlar kesinlikle listen a minute sayfasında mesai harcamalılar. site açıldığında karşınıza gelen sayfada alfabetik olarak kısa kısa güncel konulara yer verilmiş. böylelikle sizi sıkmayacak güncel konularla listeningde çok büyük yol kat etmiş olacaksınız.

    * ilk etapta kesinlikle netflix'te falan alt yazılı filmler/diziler izlemeyin. hocalar vs bunu nasıl oluyor da yeni başlayanlara önerebiliyor akıl alır gibi değil. ingilizceye maruz kalmamız gerekiyor elbette ama bu şekilde değil. bunu yapmak sizin özgüveninizi kıracak. orijinal dilde film dizi izleyecek olan kitle upper seviyesinin altında olmamalı aksi taktirde insanların şevki kırılıyor. öncelikli olarak basit ama ilgi alanınıza giren şeylerden dinlemeye başlamanızı tavsiye ediyorum. yukarıda önerdiğim site tam size göre. (alırım bir hayır duanızı) beginner kitle ısrarla ''family guy'' ya da youtube açıp joe biden dinlemeye kalkarsa hayal kırıklığına uğrar.

    * size verdiğim sitede çalışma tekniği şu şekilde ; ilk önce yazıyı takip etmeden dinleyin, sonra yazıyı takip ederek dinleyin daha sonra beraber okuyun (telaffuz yerleşsin). bunu her bir bölüm için en az üç tekrar olacak şekilde tekrarlayın. bu disiplinle çalıştıktan 10 bölüm sonra karşılığını almaya başlayacaksınız. ulan bana dm den allah senden razı olsun diye mesaj atacaksınız.

    kelime ezberleme işini ise gramer yapınızı oluşturduktan sonra sektör bazlı yapın. örneğin lojistik sektöründe çalışıyorsanız internette ''supply chain management'' ya da ''logistics management'' tarzı aramalar yapın. linkedin'de falan o alanda yazılar okuyun. lojistik sektöründe kullanılan dile kısa sürede hakim olmuş olacaksınız. birbirinden bağımsız, alakasız kelimler ezberlemeye kalkarsanız ikisinden bir tanesini mutlaka unutmuş olacaksınız. zaten karışık kelimeler ezberlemek insanı sıkar da.

    iş ya da hobi. önceliğinizi belirleyip o alanda ingilizceyi halledin. bundan sonra genel kültür havuzuna açılabilirsiniz. bu konuda en iyi kaynak bbc culture sayfasıdır. sinema, kitap, müzik, iklim üzerine çok güzel makaleler var. zaten bu sayfada her gün takılsanız ingilizce bilen çok iyi bir entelektüel olursunuz. bonus olarak da nat geo sayfasını bırakıyorum.

    sözlük önerim elbette cambridge dictionary olacak. çünkü kelimeyi yazdığınızda karşılığını örneklerle veriyor ki bu muhteşem bir olay.

  • helal olsun,allah işini gücünü kolay etsin diye dua ettiğim teyzedir,aynı şekilde çok uzak olmayan osmanbey'de 65 yaşında çaycılık yapan tanıdığım tatlı bir teyze de var ve neden çalışıyorsun diye sorduğumda hayat çalışmamama müsaade etmiyor evladım diye cevabı tokat gibi yapıştırmıştır.

  • öncelikle söyleyeyim peta üyesi değilim. arkadaşlar benim zenci arkadaşım da var, alevi arkadaşım da var, afedersiniz fenerbahçeli arkadaşım da var; kimseyle bir sorunum yok.

    ancak 18 ekim 2014 galatasaray fenerbahçe maçında wesley sneijder adlı şahsiyetin halihazırda peta'nın türü tükenmekte olan cinsler listesinin tepelerinde olan sakallı ayıya milyonların gözü önünde yaptıklarına sessiz kalamayacağım.

    saat 20.00 gibi galatasaray lisesi önünde başlayacak protesto yürüyüşü nevizade'de sonlanacaktır. herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum.

  • şurada görülebilecek olan bir karadeniz somonuna ait açıklama. adam çamur haline gelmiş lağım suyu gibi bir birikintinin önünde durmuş "eski halinden çok daha güzel oldu. eskiden çok atıl durumdaydı. allah devletimizden razı olsun." diye açıklama yapıyor hahah. karadenizi müsilaj kaplasa demek ki "oh oh çohiyi oldu allah devletümüzden razı olsun" deyip içinde yüzecek. bu halkın başına ne gelse az gerçekten ya. ben asla yeterince belamızı bulduğumuzu düşünmüyorum.

  • "avrupa'da yaşasam beni dinlemek için evime misafir olarak gelip dinlemek isterler" kısmından sonrasını okumadım. okumuş cahil gerçekten bir başka oluyor.
    piyanoya da klasik müziğe de bayılırım ama herkesten aynı yaklaşımı bekleme hakkınız yok. apartmanda yaşıyorsanız apartman hayatı kurallarına uyacaksınız ya da buyrun müstakil eve geçin.

  • on kere ligin en skorer oyuncusu olmus, bunlarin buyuk kisminda otuz sayi ortalamasini gecmis ve bir seferinde 37.1 gibi bir ortalama tutturmus, kirk yasinda 20 sayi ortalama yapmis kariyerini 30.1 sayi ortalamasiyla bitirmis, ve bunlari prime time'inda babasinin oldurulmesiyle basketboldan iki bucuk yil uzak kalarak basarmis, (bkz: chicago bulls) takimina 6 sampiyonluk kazandirmis, nba tarihinin en iyi skoreri ve tum basketbol tarihinin en buyuk sporcusudur.

  • üniversiteye anadolunun küçük bi köyünden gelmis bi adam var. hoslandigi da bi kiz. bigün arkadaslari yari gaza getirmek mahiyetli, yari ciddi bi sekilde bunu kenara çekerler. anlatirlar durumu:

    - olm sen gidip konusmazsan bu tip olaylar hiç baslamaz. gidecen tanisacan kizla, muhabbet kuracan.

    gazi almistir. kizi bigün takip eder arkasindan. bütün cesaretini topladigi sirada iyice yaklasir ve kizin sirtina pat pat diye dokunur. kiz nooluyo gibisinden buna döner ve bakar. ama gencimiz bu noktada heyecandan tikanir. aazindan tek kelime çikmaz. kiz

    - nooldu?

    diye sordugu sirada da..:

    - sevmek suç mu?

    diye patlar...

  • çok mu zor be bir düşün. senin yaşadığın ülkenin %90 nı ateist olsa.
    cb ''bunlar müslüman'' dese ne hissedersin acaba. topluluğa sırtını dayamak ne kadar kolay. bunu bir müslüman olarak yazıyorum.

  • bu adami bu kadinin dansina bakmiyor diye otekilestirdiginiz anda siz bagnaz oluyorsunuz. adamin kendi hur iradesi. bakmak zorunda degil ki.