hesabın var mı? giriş yap

  • 1- devrimci papağan

    1789 yılında fransa'da mutlak monorşi yıkılıp yerine cumhuriyet gelmesinden 3 yıl sonra fransa'da sahip siz bir papağan ''yaşasın kral '' diye bağırması sonucu halk papağanı yakalar.

    mahkemeye çıkarılır,devrimi öven slogan ezberletilmesine karar verilir.hayvan ezberlediği için idamdan kurtulur.

    2- insan yiyen domuz

    1864 yılında bir domuz sokakta oynayan kıza saldırıp kulaklarını yer.domuz idam edilerek cezası verilir.

    3- katil arı

    1864 yılında avrupa'da arıl sokmasına alerjisi olan adam fenalaşarak öldü.ailesi arılardan şikayetçi oldu.arının geldiği kovan tespit edilip 1 kovan arı dumanla idam edildi.

    4- yumurtlayan horoz

    1474 yılında isviçre'de yumurtlayan horoz görüldü,mitolojik bir hikayeden etkilenen halk mahkemeye taşıdı.
    şeytan olduğuna karar verilip yakıldı.

    5- hırsızlar ve köpek

    1906 yılında iki hırsız ve bir köpek bir adamın önünü kesip paralarını almış.bu sırada köpek adamı ısırıp kan kaybından ölümüne neden olmuş.

    yakalanıp yargılanan hırsızlar köpeğin suçlu olduğunu söyledi.
    hırsızlar hırsızlıktan köpek ise kasten adam öldürmekden idama mahkum oldu.

    6- fil topsy

    video fil topsy

    tarih ve bilim platformundan alıntı;

    --- spoiler ---

    topsy, 1875 yılında forepaugh sirki tarafından abd’ye getirilmişti ve sirkle birlikte, amerika’nın dört bir köşesinde, yaptığı şovlar ile, binlerce izleyiciyi eğlendirdi. ama ne yazık ki onun büyük bir sorunu vardı: 3 tonluk öfkesi!
    topsy, son üç yıl içinde, 3 bakıcıyı öldürdü. son kurbanı, ona yanan sigara yedirmeye çalışan içkili bir bakıcıydı.

    sirk, fili, coney adası’nda bulunan hayvanat bahçesine yolladı. olaya bakan mahkeme, topsy’ye ölüm cezası verdi. halka açık bir alanda asılarak idam edilecekti. bu haber üzerine, hayvan severler derneği, filin asılmasının zalimce bir yöntem olduğu konusunda protesto yapmaya başladı. bu nedenle mahkeme, topsy’i, o zamanlarda yeni bir infaz yöntemi olan elektrikle idam kararı verdi ve meşhur mucit thomas edison’u da cellat olarak atadı.

    edison'un esas amacı doğru akımına kendisine rakip olan nikola tesla'nın alternatif akımın ne kadar tehlikeli olduğunu göstermekti.

    --- spoiler ---

    6600 volt elektrik verilerek idam edildi fil topsy

    7- koşturduğu için asılan kedi

    1650 yılında protestan bir hakim kedi fare kovalıyor pazar günü diye asılmasına karar verdi.

    8- dana ile adam

    dana ile ilişkiye giren adam tek başına değil suçu ikisi işledi diye ikisi yakılarak öldürüldü .

    9-fil mary

    http://www.tarihiolaylar.com/…-edilen-fil-mary-1248

    --- spoiler ---

    fil mary tarihin ilk asılarak idam edilen filidir.

    13 eylül 1916'da amerika birleşik devletleri'nin tennessee eyaletinde, erwin kasabasında bir sirkte gösteri yapan fil mary, bakıcısının kendisini kızdırması sonucunda bakıcısına saldırmış ve bakıcısını öldürmüştür.
    cinayet suçundan yargılanan fil mary suçlu bulundu ve idamına karar verildi.

    --- spoiler ---.

    10 - osmanlı’da idam edilen maymunlar

    https://hayvanozgurlugucevirileri.com/…n-maymunlar/

    maymunların ön plana çıkmasından rahatsız olan dindar bir kesim farklı dedikodularla bu hayvaların öldürülmesine ön ayak oldu.

    konuyu aşağıdaki kanaldan aldım.farklı kaynaklarda kullandım.

    video kaynak

  • tecavüzcü olduğu ne malum dediğim görüntüler. yükleyen kişi başlığa tecavüzcü yazmış ama bunun adı yargısız infazdır, başka bir şey değil. böyle yargısız infazlara, neyin ne olduğunu bilmeden sazan gibi atlayıp: ''oh iyi de yapmışlar'' demenin alemi yok. hele ki ortada farkhunda cinayeti örneği varken.

  • twitter'da denk geldiğim açıklama. @gelbanagorbeniaskinneyledi sağolsun usenmemis resim halindeki açıklamayı yazıya dökmüş. buraya kopyalıyorum.

    --- spoiler ---

    otobüs gibi toplu taşıma araçlarının önceden belirlenen güzergahlar ve bu güzergahlar üzerinde bulunan mola yerleri dışında, hayati tehlike arz edecek durumlar hariç olmak üzere durması, bizzat toplu taşıma sisteminin bu niteliğinden dolayı amaca uygun değildir. anayasanın 2.maddesinde türkiye cumhuriyeti,demokratik,laik ve sosyal bir hukuk devleti olarak tanımlanmıştır. anayasanın 14.maddesine göre,anayasada tanımlı hakların hiç biri,özellikle demokratik ve laik anlayışı ortadan kaldırma amacıyla kullanılamaz.

    anayasanın 23.maddesi "yerleşme ve seyahat hürriyeti" ni ve 24.maddesi "din ve vicdan hürriyeti" ni güvence altına almıştır. buradan hareketle müvekkil şirketin,sadece bir veya bir kaç yolcu ibadet edecek diye, ibadet etmeyen ve öngörülen zamanda varmak istediği noktaya ulaşmak isteyen diğer yolcuların, bahsi geçen anayasal haklarını görmezden gelmesi şirket politikamız nedeniyle mümkün değildir.

    tüm yolcuların bu prensiplere saygı duymasını beklediğimizi kamuoyuna saygı ile duyururuz.

    https://twitter.com/…?t=ij6wmavhnxaphrnkaobjhq&s=19
    --- spoiler ---

    edit: yaşanan olayla ilgili başlığı sabah görmüştüm ama şimdi bulamadım. başlığı gönderen olursa bu entry'de yer vereyim

    edit 2: olayın nedeni şuymuş.
    https://twitter.com/…?t=er3n8psdf0rbfqkiryodyg&s=19

  • facebook grubunu incelerken bir arkadaşın şöyle bir yazısına denk geldim:

    "arkadaşlar müsadenizle sizinle bir konuyu paylaşmak istiyorum.benim 4.5 yaşında bir kızım var 22 aylıktı babası şehit olduğunda. onun için 3 yıldır elimden geleni yapıyorum normal bir psikolojiye sahip olması için. babasız bir hayata hazırlamaya çalışıyorum. ama okullarda öğretmen arkadaşların yaptığı bazı saçma uygulamalar yüzünden kızımı okula göndermeye korkar oldum. bizim çocuklarımızın çok şükür maddi yardıma ihtiyacı yok daha çok psikolojik desteğe ihtiyaçları var. en son bir okulun 2.sınıf mezuniyetine katıldım. 3 ay önce babasını kaybetmiş bir şehit çocugu var sınıfta. yıl sonu gösterisine başlarken öğretmen artık ne düşündüyse çocuklar sahneye çıkarken tek tek ""canım annem canım babam iyiki hayatımdasınız iyiki varsınız. sizi çok seviyorum"" cümleleriyle inmeye başladı. şok oldum şimdi bu çocuk ne diyecek dedim boğazım düğümlendi. çıldırdım sinirden ve sıra ona geldiğinde önce konuşamadı kekeledi en sonunda zorla "canım annem iyi ki hayatımdasın " diyebildi sadece.

    şimdi bu çocuk ne hissetti kimsenin umrunda olmadı ve bu çocuk bu program için hazırlanırken bu cümleleri kaç defa duydu kaç defa yaralandı. sizlerden tek isteğim sınıflarınızda bulunan çocuklarımızın arasında özel durumu olan yavrularımız için hayatı daha da zorlaştırmayalım biraz daha özverili olup onların da orada olduklarını unutmayalım onlar daha çok küçük bu yükler onların ruhunu çok yaralıyor."

    ayrıca (bkz: up) daha çok kişiye ulaşmasını, daha çok öğretmene ulaşmasını sağlayalım.

  • hala adamın dna testi yaptırıp çocuk esirgeme kurumuna verdiğine kızanlar var. adam o şüpheyle nasıl yaşasaydı, o çocukların suçu ne? en iyisini yapmış. öğrendikten sonra onlarla yaşasa kesin adam da bi pislik yapardı o çocuklara.

    annesi ve babası bırakıp kaçsın, siz evde kalan adama kızın çocuklara sahip çıkmadı diye. hasta mısınız nesiniz ya..

  • rolling stones'un 1972 senesinde piyasaya akittigi duble album. sticky fingers albumuyle de benze$ir. brian jones'un ani vefatiyla kendini aniden bir rolling stone olarak bulan mick taylor gruba isinmi$tir ve bu albumde cok saglam bir i$ cikartir. mick jagger ayni mick jagger, keith richards ayni keith richards'dir... albumden rocks off, rip this joint, tumbling dice, sweet virginia, torn and frayed, happy, shine a light, loving cup, all down the line parcalari ozel birer ehemmiyet ta$ir. akabindeki senelerde led zeppelin'le beraber boogie with stu'yu kaydedecek olan ian 'stu' stewart, hali hazirda rolling stones'un bonus elemanidir ve exile'da da kimi parcalarda calar piyanosunu... exile on main street kayitsiz $artsiz bir mihenk ta$i, rock tarihinde saglam bir standarttir.

  • haklı bulduğum argüman.

    19 mayıs, 30 ağustos, 23 nisan gibi türk devriminin bir kilometre taşı olan gerçek vakalar, derin izleri ve sonuçlarıyla bugünün yaratıcısı. herhangi bir "inanan"a ihtiyaç duymayan, özgül değerleriyle var olan tarihi gerçekler.

    oysa 15 temmuz, kutlanmadığı anda yok. 0.