hesabın var mı? giriş yap

  • geçenlerde çok eskiden izlediğim truman show hakkında truman'ın dışarı çıkınca ne yaptığını düşündüm ve şöyle bir düşünceye ulaştım:
    truman dışarı çıkıyor ve aklında yapacağı bir sürü şey var ama bir o kadar da kafası karışık çünkü kendi bildiği dünyadan farklı bir dünyada. tabi truman çıkınca çok ünlü bir showda bulunduğu için paparaziler etrafını sarıyor ve bir sürü soru soruyorlar. bu durum bile trumanı çok farklı bir yerde olduğunu öğretiyor. e tabi bizim kızımız geliyor ve truman a yol göstermek için yanına alıyor. işte bunlar sevgili falan oluyorlar ama nereye kadar? trumanın diploması yok gerçek saha tecrübesi yok. kim ne yapsın onun showundaki işini. e bizimki için tek fırsatlar şöhretinin verdiği reklamlar falan ama zaten yaşamı olan show dünyası onu tiksindirmiş, yapmak istemiyor. truman böyle işsiz eski yıldızlar gibi ama beş kuruşsuz sevgilisinden geçiniyor. bizim kız da kensinine mi baksın trumana mı, kapı dışarı ediyor bunu. truman da artık etrafta artık pek anılmayan bir eski yıldız olarak dolaşıyor. aa truman'a bak ne hale düşmüş gibi tepkiler alıyor her yerde. internette truman show yıldızı trumanın yeni hali görenleri şaşırtıyor diye haberler yapılıyor. çaresiz truman artık reklamlara muhtaç olsa bile teklif gelmiyor. gelse bile onu geçindirmiyor ve o bilmediği dünyada evsiz olarak bir yaşam sürüyor.

    e tabi omurgasız olursa belki çok mutlu olup daha da ünlenip milyonlar kazanabilir.

    edit: bir arkadaşımız dışarı çıktığında neden soru sorsunlar demiş. yazarken " truman bey bu dünya bildiğiniz dünya gibi değil, nasıl yaşamınızı devam ettireceksiniz, sonraki hayatınızda neler yapacaksınız" gibi bunaltıcı sorular sorarlar diye düşünmüştüm.

  • 10 yıl kadar önce; o zaman 80 yaşında annem. bastonuyla yürüyor her sabah. cübbeli genç bir kopil anneme yaklaşıyor.
    -namazınızı kıldınız mı?
    - (anneciğim gözleri görmüyor net, mahallenin hocası sanıyor) kıldım efendim.
    (mütedeyyindir anacım, her sabah kılar-dı)
    -neden başınızı örtmüyorsunuz?
    - (annemde şafak atıyor tabii) bana bak!!!@!@!@!
    baş örtmek ne zaman moda oldu? !?
    bastonuyla da kovalıyor adamı...
    sonradan öğreniyor o namazı soranın da genç bir delikanlı olduğunu, cübbe içinde adam sanıyor kendini gerzek...

  • bizzat bir videonuzda gormustum, utku kutsal motor'a yapilan bazi is basvurulariyla dalga gectiginizi acik acik soyluyordu. siz de bunu destekleye destekleye guluyordunuz. o an anlamistim nasil toksik, kendini ust seviye bir sey sanan ama aslinda kendi asagilik psikolojinizi altinizda calisan gencler ustunden tatmin etmeye calisan insanlar oldugunuzu. direkt dislikeimi verip abonelikten cikmistim.

    yillar gecti, utku'yu tam da sizi unfollow etme sebebimden ifsaladiniz. ancak sizin de utku'dan bir farkinizin olmadigini, hatta utku'yla birlikte o toksik is ortamini desteklediginize adim gibi eminim.

    sorum su olsun madem; kendinizi suclu hissediyor musunuz? utku'yu gunah kecisi ilan edince sizin yediginiz haltlar halinin altina mi supurulmus oldu?

  • nasa mars'a adam gönderecekmis. sadece bir kisi gidebilecek, giden de geri dönemeyecek.

    ilk aday olan mühendise bu is icin ne kadar isteyecegini sormuslar:
    - 1 milyon dolar demis ve eklemis - kızılhaca bagislayacagim.

    ikinci aday olan doktora da aynı soruyu sormuslar. doktor:
    - 2 milyon dolar demis. - bir milyonunu aileme bir milyonunu da tibbi arastirmalara bagislayacagim.

    ücüncü aday olan temel ayni soruya
    - 3 milyon dolar diye cevap verince yetkililer digerleri bu kadar az isterken kendisinin neden 3 milyon dolar istedigini sormuslar.
    temel yetkililere dogru egilmis, kisik bir sesle:
    - 1 milyonunu ben alirim, 1 milyonunu size veririm, mühendisi de mars'a göndeririz.

  • tamponunu elbet biyerde yaptırır eskisinden daha güzel olur, ama o hiç geri gelemeceyek bir canı kurtardı. helal olsun sana sayın sürücü.