hesabın var mı? giriş yap

  • tam bir sene önce fransaya tasınmıs ve asgari ucert ile calışan biri olarak, bugün itibariyle biriktirdiğim para 80 bin tl'yi geçti. gurbetçiler neden akp'ye oy veriyor daha iyi anlıyorum şu an.

  • küçük çocukların parmaklarının burunlarına doğru kaydığını, burunlarını karıştırıp çıkanları ağzına attığını hepimiz tatsız bir şekilde izlemişizdir. bizler tabii ki bunu asla yapmayız.*

    sümük yemenin bilimsel adı mucophagy'dir ve burun karıştırmanın saplantılı bir alışkanlık haline geldiği durum da rinotillexomania olarak bilinir.

    sümük burnunuzdaki küçük tüyler tarafından yakalanan bakteri, virüs ve kirden oluşur. peki mucophagy ve rinotillexomania gibi davranışlar güvenli midir?

    bazı kişiler sümük yemenin bizler için iyi olabileceğini iddia ediyor. "hijyen hipotezi" mikroplara ve belirli enfeksiyonlara erken maruz kalmanın bağışıklık sisteminin gelişimini artırabileceğine dair bir teoridir.

    ancak sümük yemek konusunda faydalı olup olmadığını kanıtlamak oldukça zordur. tahmin edebileceğiniz gibi sümük yemek konusunda yapılacak bir çalışma için yeterli sayıda gönüllüyü bulmak oldukça zor olacaktır.

    bilimsel olarak faydasını kanıtlayamadığımıza göre bunun iyi bir fikir olmadığını söylemekte sakınca yoktur. ellerimiz bakteri veya virüs taşıyor olabilir ve burnumuzu karıştırırken bunları da burnumuza sokuyor olmak hastalıklara sebep açabilir. burnunuzu karıştırdıktan sonra ellerinizi uygun şekilde temizlemezseniz de bu bakteri virüsleri başkalarına da bulaştırma ihtimaliniz artar.

    bu nedenle bir dahaki sefere siz (yapmazsınız ya...) veya küçük çocuğunuz burnu burnunu karıştırma gereği hissettiğinizde bunu yapmak yerine peçete kullanmaya çalışmalısınız. büyük ihtimalle verebileceği fayda alacağınız riske değmeyecektir.

    kaynak

    dokunduğumuz birçok yerin dışkıyla kaplı olduğu gerçeği

  • olayı sadece rock’a indirgemek sığ bir yaklaşım olur. klasik müzik, enstrümantal müzik, jazz müzik de gelişmiyor ona bakarsanız hatta yeni nesil türk sanat müziği, türk halk müziği de dinlemiyor artık. sebebi ise eğitim.

    hasan ali yücel klasikler dizisi kitaplarının başına iliştirdiği önsözde şöyle der; “hümanizma ruhunun ilk anlayış ve duyuş merhalesi, insan varlığının en müşahhas şekilde ifadesi olan sanat eserlerinin benimsenmesiyle başlar.” biz hangi okulda müziğe, resme, heykelciliğe ya da bir başka çağdaş sanata gerekli vakti verip bu bilinci öğrencilere aşılıyoruz ki? ne verdik de ne bekliyoruz.

    ne diyor aga “sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.” üstüne var mı?

    edit: imla.

  • "şahıs adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış"

    rte'nin tavuğuna kışt dese en az 6 ay yatarı vardı ama sadece 50 kişiyi katletmeye çalıştığı için serbest bırakılmış.

  • dün bi yerlerde rastladığım mükemmel ötesi şarkı.

    haydi gel lenin'le ol
    orurup kolhozlardan
    bakalım kollektif çiftliğimize
    oradaki partililer
    fişlenip birer birer
    gün gelir suçlanır troçkizmle.

  • evet böyle.

    gece uyandın, miden kazınıyor, dolabı açtın; hiçbir şey yoksa bile yoğurt var.
    dürüm söyledin, evde içecek kalmamış, dolapta yoğurt var; bastın içine suyu oldu sana ayran.
    hava soğuk eve geldin, karnın aç ve canın sıcak bir şeyler istedi; kap dolaptan yoğurdu ne oldu sana ayran aşı... ister sıcak tüket ister soğuk.
    dağ evine gittin, manitayla şömine başında sızdın, şömine tüttü, dumandan zehirlendin; doktor uzakta ama yoğurt yakında...
    canın tatlı bir şeyler istedi ama evde yok; içine pekmez dök, muz doğra al sana tatlı mı tatlı meyveli yoğurt...
    diyettesin, tüm gıdaları tüketmek ayrı sorun; koy içine yulaf ezmesini kuru üzümü, ne oldu sana besleyici bir kahvaltı.
    ya hepsini geçtim; güneşten kızarınca al yanıklarına sür oldu sana merhem.

    siz hem sırta sürülüp hem de iskendere nitelik katabilen başka bir şey gördünüz mü bu hayatta?

  • bu tip ortamlarda, katılımcıların yarısından fazlası ne konuşulduğu ile ilgilenmez bile. konuşmacı " salonda bomba var, 5 dk sonra patlayacak" dese çoğu kişi duymayacaktır. duyanlar kaçmaya başlayınca onlar da kaçar.

    öğrencilik böyledir biraz. sonuçta tören, herkes kendi derdinde, platonik aşkını saniye saniye izleyeni, kankasıyla sohbet edeni, sağa sola espri yapmaya çalışanı, kamera görünce sırıtanı ile öğrenciler bunlar. aralarında mutlaka ciddi sayıda ilgili konuşma nedeniyle duygulanıp ağlayanlar da olmuştur, öfkelenenler de, hırslananlar da. böyledir. hepimiz öğrenci olduk.

    orada yapılan konuşma, sosyal medya için bir anlam ifade eder, yöneticiler için bir anlam ifade eder, itü gelenekleri için bir anlam ifade eder. kameraya gülümseyen kızlar, anlamından bir şey kaybettirmez.

    bana anormal gelmeyen durum.